בתשובה לל.ב.פ., תל אביב, 21/01/04 20:59
אם כבר משחקים למי יותר כואב 191879
ומה מערבבים עם דבר כזה באורך מטר? את המים בתחתית הבאר?
אם כבר משחקים למי יותר כואב 191909
את המסה של הגלידה (בכלי של 25 ליטר) לפני שמכניסים אותה למכונה (אתה מבין, הסמיכות של הזביון עולה בקירור בגלל הקשרים המולקולארים שיוצרים החלבונים, לעומת זאת, מסת גלידה צריכה להיות קרה ודלילה לפני שמעבירים אותה במכונה - מסה סמיכה יוצרת גלידה דביקה וכבדה - בגלל זה צריך לשבור את הקשרים אחרי הקרור ולפני ההקצפה וההקפאה שיוצרת מכונת הגלידה. זו גם הדרך היעילה ביותר לודא ששום מרכיב- כמו וניל או זסט לימון למשל - לא שקע לתחתית התערובת. מאחר וגלידה היא חומר מוקצף, ממומלץ לא לערבב אותה יותר אחרי שקפאה) אתם רואים, לא רק פיזיקאים, פילוסופים ואנשי מחשבים יכולים לבלבל במוח עם נושאים טכנים שלא מענינים אף אחד!
אם כבר משחקים למי יותר כואב 191933
זה דוקא מעניין, וגם למדתי מילה חדשה שרב-מלים לא מכיר. מסתבר שהפציעה שלך לא היתה חסרת משמעות, זאת היתה דרכו של הקוסמוס להכיר לי את ''זביון''.
מה זה, באמת? 191938
מה זה, באמת? 191939
מן הסתם אותה בלילה ממנה עושים גלידה. דה.
אה, וואלה? 191941
באמת, קשה להחליט מה נשמע יותר גרוע, בלילה או זביון.
מה זה, באמת? 191942
זביון זה השם הכללי לתהליך ההסמכה של נוזל כלשהו (בד''כ שמנת מתוקה) על ידי הוספת קציפה של חלבונים וסוכר תחת תנאי חום מבוקרים. זו טכניקת בסיס שמשמשת בהרבה מתכונים , רובם מתחום הקינוחים. קרם אנגלז וקרם פטיסייר הם שניהם זביונים די פשוטים (בפטיסייר יש תוספת של עמילן ולכן הוא הרבה יותר סמיך), וכל גלידה טובה עשויה על בסיס זביון.
בזיון הזביון 191948
את מרשה לי לשלוח את ההסבר לרב-מלים?
בזיון הזביון II 192065
רב-מלים לא מכיר, אבן שושן לא מכיר, לעומת זאת האיטלקים מכירים! Zabaione הוא נקרא, ואפילו בלונדיניות אוסטרליות יודעות להכין: http://www.abc.net.au/northcoast/stories/s974019.htm
בזיון הזביון II 192070
נו, אולי כי זה לא בעברית?
אני למדתי לבשל באיטלקית, וקונדיטוריה באנגלית, צרפתית וקצת שוודית. אולי יש מונח בעברית, אבל אני בספק אם מישהו מכיר אותו חוץ מבוגרי "תדמור" (דמיין פה טון מזלזל).
בזיון הזביון II 192093
א-נו זה מה שאמרתי. מדובר ברפרפת איטלקית, וההתעסקות שלי עם אתרים דוברי לועזית גרמה לגרש קטון ותמים להשתרבב לאיזו הודעה ששלחתי בעניין אחר, מה שעלה לי בנזיפה מהכנסיה הקתולית.

אני רואה בך את האחראית הבלעדית לצרה הזאת, ועורך הדין שלי התחיל לטפל בעניין, חתיכת בת זביונה שכמותך.
זביונה, השם שלך נשמע כמו מחלה. 192786
נדמה לי שבאחד מספרי מאיר שליו ( זה עם האיש עם שלושה אבות), יש קטע על שבוי איטלקי שמכין זביונה.
זביונה, השם שלך נשמע כמו מחלה. 192789
כימים אחדים.
זביונה, השם שלך נשמע כמו מחלה. 192790
תודה, את גם מאשרת את הקטע אם הזביונה‏1?

1 אני בטוח שאת זוכרת בעל פה את כל הספר, או שלפחות תוכלי לקרוא אותו שוב בעשר דקות (אם ירד גשם):).
זביונה, השם שלך נשמע כמו מחלה. 192848
עוד סיפור אישי טרחני מתחת לקו:
________________
אתמול ראיתי את הפרק האחרון של ה"סופרנו'ס" שהוקלט עבורי ביום ראשון שעבר, ומה מזמין טוני לקינוח? בדיוק!
מה זה, באמת? 192175
פעם היה לדוקטור לק‏1 גלידה בטעם "זביונה". את יכולה לנחש איך זה מסתדר עם ההסבר שלך?

1 ואולי עדיין יש, אבל זה כבר לא רלוונטי בשבילי.
192303
פעם לד"ר לק הייתה גלידה בננה-אגוזים.
אבל איננה עוד. [לפחות בסניף של עזריאלי (אליו הגעתי במיוחד בשביל לאכול גלידה בננה-אגוזים לנחם את נפשי הדוויה)]

_________
העלמה עפרונית מסיימת רצף תגובות מיותרות על חייה. (ובאמת שדי)
192552
בדיוק כשהגעת לשדייך את מסיימת רצף תגובות מיותרות על חייך?
מה זה, באמת? 192369
כי זביונה זה גם שם של קינוח איטלקי ספציפי.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים