בתשובה לגיל רונן, 07/03/04 23:46
Same job, same pay? 203636
"השוואת ההכנסה לשעת עבודה של גברים ונשים, כלומר ללא השפעת הכמות השונה של שעות עבודה, מורה על פערי שכר קטנים יותר, אך אינה מבטלת אותם."

אז מהם אותם פערי שכר, והאם יש בכלל סיבה עיניינית שיתקיימו?
Same job, same pay? 203662
ערן,

קודם כל יפה שמישהו במעמד המדווח בכלל מכיר בעובדה שבמידה רבה, "הפערים" בשכר עליהם אנו קוראים כבר 20 שנה - ושבהם משתמשות הפמיניסטיות בכדי להצדיק זכויות יתר בתחום החזקה על הילדים בגירושין ועוד - אינם פערים בכלל, אלא משחק סטטיסטי של ילד בכיתה ב': אשה ממוצעת עובדת פחות שעות, אז היא גם מרוויחה פחות. כאילו, דה.

"מה הם אותם פערי שכר" שבכל זאת נותרו? חכה לאחד במאי, אני מניח שאז נקבל שוב מנת תעמולה על נשים עובדות וככה. עד אז הן כבר יכינו את את הבלוף הבא.

אבל אם יש לך שני עובדים, והאחד מוכן ונוטה להשקיע יותר שעות מהשני, האם לא תעדיף את המשקיען גם בתחום השכר? האם לא הגיוני שהוא יקבל בסופו של דבר יותר כסף - גם בחישוב לפי שעה?
Same job, same pay? 203673
תטל''א
(תשובה טובה לשאלה אחרת)

הטענה היא שבאותו תפקיד ואותו ניסיון ישנם מקרים רבים שנשים מקבלות שכר נמוך יותר מאשר גברים. אתה מנסה לטעון כי ''אחד מוכן ונוטה להשקיע יותר שעות מהשני'' אבל זה רק רחש לב ורחוק מלהיות הוכחה. נוסף על כך, נטענת פעמים רבות הטענה כי מעסיקים נותנים לאותו תפקיד שמות שונים וכך משלמים יותר לגברים עבור ''עוזר מינהל אדמיניסטרטיבי'' ופחות לאישה עבור ''מזכירה'' למרות שהגכדרת התפקיד שלהם, היקפו, ניסיון המועסקים, ורמת ההשקעה שלהם זהים.
Same job, same pay? 203683
אתה החלטת שהתפקידים זהים. מהותו של תפקיד נקבעת על ידי מי שמאייש אותו ומי ששכר את שירותיו והכימיה ביניהם, והשיקולים הם עיסקיים, אישיים ומורכבים. קשה מאוד להיכנס לתוך מוחו של אדם ששוכר אדם אחר לתפקיד בחברה שלו, וזה גם לא במיוחד לגיטימי לומר (למשל) לצנחן במיל. שמנהל חברת היי-טק ורוצה להכניס לעסק צנחן אחר במיל. שלמד איתו ביחד וחושב כמוהו ומזדהה איתו והוא יכול לסמוך עליו - אל תיקח אותו, קח אשה. למה? כי ערן בלינסקי אומר. ואם העסק ייפול? לא נורא, לפחות עשית את הדבר הנכון ואי אפשר יהיה לומר עליך שאתה שוביניסט כמו גיל רונן.

באשר לרחשי לב - גם טענתך שמתחילה במילים "נטענת פעמים רבות הטענה" היא לא יותר מרחש לב, רק שזהו רחש לב פמיניסטי ולכן אתה חוזר עליו.

אישיותו של אדם מגדירה במקרים רבים את תפקידו ואנשים נוטים לקחת לתפקידים בכירים אנשים שהם מרגישים איתם נוח. יש כיום הרבה חברות, ומחלקות או סניפים בתוך חברות, שבהם המנהלת היא אשה ומתוך שיקולים אישיים ו/או עסקיים ו/או אידאולוגיים, סיכוייו של גבר להתקבל בהם לעמדה בכירה אפסיים ביותר. כן, אני יודע, עכשיו אתה תגיד שגם זה לא בסדר.

נשים אינן פחות שוביניסטיות מגברים: להיפך. ברגע שהן משתלטות על עמדות הכוח במוסד מסויים, גמרנו. המוסד הזה שייך להן ולהן בלבד. חכה ותראה מה עדנה ארבל ודורית בייניש יעשו מבית המשפט העליון שלנו אם רק תינתן להן ההזדמנות. אתה תמים, ערן, ותמימות היא דבר מסוכן.
המוסד הזה שייך להן ולהן בלבד 203690
גבר לא יכול להתקבל לעמדה בכירה ב-HP/Compaq? וב-eBay? המוסדות הללו (והרבה אחרים) שייכים למנהלות שלהם, ולהן בלבד?

נשים הן מסוכנות מאוד, מסוכנות אפילו יותר מהתמימות של ערן. מסוכנות ומרושעות. וזדוניות, וקילריות הרבה יותר מגברים. וגוזלות ילדים שזה שיא האלימות המרושעת. אני שמח מאוד שקראתי ממאמריך ומכתביך האחרים באתר הזה, עכשיו אני הרבה יותר מוכן לקרב, נכון להדוף את הסתערותן של הפמיניסטיות המטורפות שבגללן חיי אינם חיים. תודה שהארת את עיני לראות את הסכנה האמיתית המרחפת על הגברים, על היהדות, על עם ישראל - לא בורות, לא מלחמות, לא מחלות, לא גזענות, לא פונדמנטליזם. נשים. נשים מסרסות.
המוסד הזה שייך להן ולהן בלבד 203725
חכה שלגברת עילם יימאס ממך יום אחד ותחליט לקחת ממך את ילדיך, יהויכין. נראה כמה תאהב לקבל את המכתב הראשון מעורך הדין שלה.
המוסד הזה שייך להן ולהן בלבד 203777
אני מניח שזו גזירת הגורל של מיסטר עילם המסכן? אין סיכוי שגברת עילם תישאר איתו?
המוסד הזה שייך להן ולהן בלבד 203789
תמיד יש סיכוי. נאחל לו רק אושר.
המוסד הזה שייך להן ולהן בלבד 203804
שוב, וכרגיל, חשפת את שורש הטינה המעוותת את תפיסת עולמך, במקום לענות על השאלה הפשוטה (לגבי מנהלות חברות גדולות). שוב חזרנו לאישה הגוזלת את ילדיך. בסוף הרבה מהפתילים שלך יושבת הטענה הזו: גזל הילדים הוא נורא, הוא מזעזע, הוא אלים, ואפשר להשוותו לאלימות הפיסית של גברים ולהסביר באמצעותו מדוע צריך לצאת למלחמה בפמיניזם.

בסופו של דבר, מתחת לכל ביקורת התקשורת שאתה משפריץ כאילו התקשורת היא העולם, ומאחורי כל המאמרים שאתה מנופף בהם כשאתה מתעלם מהחולשות הבוטות שלהם (המצויינות במפורש בחלק גדול מהם) ומהיותם מיעוט בתוך גוף מחקרי המוכיח את ההיפך הגמור (כן, כמובן, גוף מחקרי קונספירטיווי המונע ע"י גברים רופסים ופמיניסטיות קילריות) - מתחת לכל אלה מסתתר כעס אישי פשוט על עוול שנעשה לך. כשמסבירים לך שאתה מקצין סתם ועושה מעצמך צחוק מרוב שאתה נסחף, אתה עונה "נראה אותך כשיקחו לך את הילדים". יופי.
המוסד הזה שייך להן ולהן בלבד 203862
אם אתה אומר, יהויכין.
Same job, same pay? 203668
שמעתי כמה דיווחים על הפער בשכר הממוצע בין גברים לנשים (23%), ובכולם הביעו התפעלות מן הניגוד: מצד אחד יש יותר נשים בארץ (פי 1.03), ומצד שני השכר הממוצע שלהן נמוך יותר. מנפלאות הסטטיסטיקה.

לדעתי, אגב, ההסבר פשוט. שעור ההשתתפות של נשים בכח העבודה *עולה* עם הזמן. המשמעות היא שנכנסות יותר נשים לעבודה, ובאופן טבעי הן נכנסות יותר למשרות בדרגות הנמוכות. זה מוריד את הממוצע.
Same job, same pay? 203674
ראה תשובתי לגיל: תגובה 203673
Same job, same pay? 203695
אני מסכים אתו שהצירוף "אבל זה רק רחש לב ורחוק מלהיות הוכחה. נוסף על כך, נטענת פעמים רבות הטענה..." קצת מוזר.

הנה רחש-לב נוסף. כדי להגדיל את התדהמה מפערי השכר, מספרים לנו שיותר נשים הן בעלות השכלה אקדמית מאשר גברים. כדי שזה יהיה רלוונטי, כדאי לספור במדויק יותר; מה אחוז העובדות מבין העובדים הסוציאליים? ומה אחוז המהנדסות מבין מהנדסי התוכנה?
Same job, same pay? 203897
יש כאלה שיאמרו שזה שעובדת סוציאלית מקבלת כשליש משכרו של מהנדס תוכנה רק מדגים את האפליה בשכר.
Same job, same pay? 203912
ומי אמר שאיכות החיים נמדדת רק בשכר ישיר? למה נשים עובדות פחות? כי יש להן דרכים אחרות לכלכל את עצמן. כמו לדאוג שמישהו אחר יפרנס אותן.
Same job, same pay? 203928
הגישה ש ''זה בסדר, כי הוא יפרנס אותה'' היא חלק מהאפלייה.
Same job, same pay? 203929
אז השאיפה צריכה להיות שנשים ירוויחו בדיוק כמו גברים, ואז לא יהיה צורך שמישהו אחר יפרנס אותן.
Same job, same pay? 203993
כן, אבל אי אפשר להכריח אותן לרצות לעבוד. אפילו את ויקי כנפו אי אפשר היה להכריח. תאמין לי, בתור אחד שתקופה מסויימת מחייו חי בלי לעבוד והתעלק על אחרים - יש בזה יתרונות.
Same job, same pay? 204028
עם השקפת עולם שגורסת שכל אחד יעדיף להיות עלוקה מוצצת דם אם רק תהיה לו האפשרות - אני לא אתווכח, ודאי שלא כאן.
Same job, same pay? 203917
התאוריה מוכרת: במקצוע "נשי" המשכורות נמוכות כי ממילא מדובר בדרך-כלל במשכורת שניה (ולא מדובר באפליה מאורגנת אלא בכוחות השוק; באופן כללי נשים יכולות להרשות לעצמן משכורת נמוכה יותר).
נדמה לי שזה נבדק גם במקצועות ששינו אוריינטציה לאורך השנים (כמו רפואה).

בכל זאת, נראה לי שאפשר להסביר טוב יותר את פערי השכר בין מקצועות שונים (גם במגזר הציבורי) בהתנהגות השוק הפרטי, ובהשוואה למקצועות האלטרנטיביים. בשוק הפרטי אין עובדים סוציאליים, ולכן המדינה יכולה לשלם להן משכורות מגוחכות. יש תחרות על מהנדסים, ולכן גם המדינה משלמת להם יותר.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים