בתשובה להקשה המקשה, 21/03/04 16:22
207299
גם אני סבלתי מזה פעם, וגם מבחילה מקריאה בזמן נסיעה. הפתרון למצוקתך פשוט: שמור על הראש מוחזק גבוה. ואם אתה קורא בזמן הנסיעה, החזק את הספר גבוה מול עיניך.
החזק את הספר גבוה מול עיניך. 207306
קשה לי להאמין שאפשר להחזיק את הספר יציב ככה. זה גם מעייף את הידיים.
החזק את הספר גבוה מול עיניך. 207308
אפשר אולי, בהנחה שאתה יושב במושב האחורי, להצמיד את הספר לראש המושב שמולך. בטח מישהו כבר הוציא פטנט על מערכת כזו שגם מאפשרת לדפדף בקלות.
207312
תודה על העצה. כיום, כשאני יותר שולט בהתאמת תנאי הנסיעה שלי, אני דוקא די נהנה (ביחוד כשהנוף איכותי). חקיקה שתכריח אותי לשבת עם הגב לכיוון הנסיעה, עלולה לחבל בהנאתי זו (אפילו כשאני לוקח רברס אני נוהג להפנות את הראש אחורה :) ).
למה בחילה? 207922
שמעתי פעם הסבר מעניין למקור הבחילה בנסיעה.

לפי ההסבר הזה המוח מקבל קלט על מצבו במרחב מהאוזן ומהעין גם יחד. כאשר יש סתירה בינהם נוצרת בחילה.

מצב כזה יכול להופיע בזמן קריאה באוטובוס, האוזן מדווחת על טילטולים אבל העין רואה אופק יציב (הספר, או המושב ממול).

בימי בחרותי (עד לפני ארבע שנים לפני נדידתי לגולה הדוויה) עת הדרכתי טיולים היה מגיע אלי מדי פעם ילד עם בחילה בזמן הנסיעה. בדרך כלל עמידה ליד הנהג ומבט דרך החלון הקידמי היו מספיקים (יכול להיות גם שהטילטולים בחלק הקידמי פחותים).

דרך אחרת למנוע את הסתירה היא למנוע קלט מאחד הערוצים. מאחר ואנחנו לא יכולים לכבות את איבר שיווי המשקל באוזן, נותרנו עם עצימת עיניים. ואכן, במקרים רבים, עצימת עיניים מפחיתה את הרגשת הבחילה תוך זמן קצר. (לחילופין אפשר לטאטא את הבעייה מתחת לשטיח, זה גם עובד).

אחרון החביב, שמעתי שסידרה קצרה של נשימות מהירות ועמוקות מעבירה תחושת בחילה מיידית. לא ממש מבין את המנגון שמאחורי זה, אבל אצלי זה עבד כמה פעמים.
למה בחילה? 207925
שמעתי פעם הסבר דומה- שאי ההתאמה בין החושים מפורש במוח כסימפטום של הרעלה, והמוח מעודד הקאה.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים