אפר ואבק 214177
גבינת ה''שברה'' הצרפתית מצופה באפר בכדי ליצור מעטה של שימור וטעם. לגבי הלבנה, בושתי ונכלמתי, אבל אין לי מושג. אבל אני אמשיך לברר...
אפר ואבק 214220
לא כל Chevre כמובן (מילה שמשמעותה היא פשוט עז), אלא Sainte Maure ועוד מספר גבינות מחלב עיזים, שהן רק חלק קטן מהמבחר המסחרר שדינו להיעלם בדור הבא.
אפר ואבק 214222
ואנ'לא יודע למה יש אפר, אבל אני מקווה לטובת מר גולגר שאין בלבנה שלו 29.8 גרם כולסטרול למאה גרם.
זה מזכיר לי מתכון 214261
מסיפרו של גיל חובב "מתנות מהמטבח" - עוגיות אפר יווניות, האפר אם הבנתי נכון אמור להוסיף אפקט של טעם מעושן,
החומרים הדרושים:
חצי כוס אפר (ורק מעצים לא מרוססים ושאינם ספוגים בנפט כמובן)
כוס שמן זית
שלוש וחצי כוסות קמח
שתי כפות אבקת סוכר
לסירופ הסוכר:
שתי כוסות מים
כוס סוכר
קורט אגוז מוסקט טחון
רבע כפית ציפורן טחון
למילוי:
שתי כוסות אגוזי מלך קצוצים
כפית קינמון
חצי כפית ציפורן טחון
שתי כפות סוכר
תבנית משומנת

אופן ההכנה:
שמים בסיר את האפר עם שתי כוסות מים, ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, ומבשלים בבעבוע עדין 15 דקות, מסננים דרך כמה שכבות ניר או פילטר (של קפה). שומרים כוס אחת של מי אפר מסוננים, ונפטרים מן היתר.
להכנת הסירופ: שמים בסיר את כל חומרי הסירופ, ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, ומבשלים בבעבוע עדין עד שהסירופ מסמיך מעט. מצננים.
בקערה מערבבים את כל חומרי המילוי
להכנת הבצק: מחממים את שמן הזית, (זהירות, לא לשרוף). מערבבים את הקמח עם כפית אבקת סוכר. מוסיפים לתערובת בשלוש נאגלות שליש כוס שמן זית ושליש כוס מי אפר (שני שליש כוס נוזלים בכל נאגלה). מערבבים בכף עץ. עד שמתקבל בצק רך ושמנוני מעט. אם חסר קמח, מוסיפים מעט. מחממים תנור לחום בינוני (180 צ).
מרדדים את הבצק לעלה דק, קורצים עיגולים בעזרת כוס. מניחים במרכז כל עיגול כפית מלוי גדושה. טובלים אצבע במים, מרטיבים את שולי העיגול סוגרים לחצי עיגול.
אופים 20 דקות. עד שהעוגיות מזהיבות. מצננים.
משרים את העוגיות בסירופ הסוכר המתובל למשך דקה. מוציאים ומניחים על רשת לייבוש.
כשהעוגיות יבשות בוזקים עלהן אבקת סוכר דרך מסננת.
אפר ואבק 214263
לגבינת שמנת תעשייתית בטעם סלמון מעושן (לא זוכרת מאיזו תוצרת) מוסיפים ''טעם עשן''.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים