בתשובה להאייל האלמוני, 26/04/04 9:08
שאלה למבינים בגרעינים 214696
אם זה כל כך מסוכן וחשוב, איך אפשר להתיחס בשאט נפש למשפטים כמו "פרוצדורות לא משנים הרבה", כאשר למערכת הביטחון היה זמן של 20 שנה לעדכן פרוצדורות ולעשות בקרת נזקים כללית? אם מערכת הביטחון מניחה שלאיש יש מידע קריטי לבטחונה של מדינת ישראל, האם היא לא אמורה להניח שהמידע הזה *כן* יצא לחופשי לאחר שהאיש שוחרר מהכלא, למרות הנסיון‏1 לסתום לטמבל את הפה, ולהתנהג בהתאם‏3?

____________
1 הדי פטתי אם שואלים אותי. בעידן מידע בו אפשר להתחבר לאינטרנט באמצעות מכשיר פלאפון שהלווה לך מישהו לחמש דקות, צריך לשים לאיש אנשי שב"ק בכיס השמאלי. אולי צריך להצמיד לצווארו גירסה משופרת של הקולר של גדי‏2.
2 לא שכחתי. התשובות שאני חייב שם, מייד לאחר ש-dijkstra יפסיק להציק לי.
3 כן. כולל רפורמה מהותית בפרוצדורות ונהלים וכולל הזזת אנשים מתפקידם אם יש צורך בכך. מדובר פה בחיים ומוות, ביטחון מדינת ישראל וסכנה קיומית או שלא מדובר פה על הדברים הללו?
שאלה למבינים בגרעינים 214697
3 (בהנחה שהשאלה שלך לא היתה רטורית): לא מדובר פה על הדברים הללו.
שאלה למבינים בגרעינים 214699
3 זה גם מה שאני חושב (היא כן היתה רטורית).
שאלה למבינים בגרעינים 214777
יש פרוצדורות שבעייתי לשנות, בשל מגבלות טכניות. למשל: אורניום לא מגיע מכל מדינה ממש, אלא מכמה נבחרות, שמעדיפות לשמור על פרופיל נמוך. העברת ציוד בין מקומות גם היא פחות או יותר באופן קבוע, מאחר ומדובר בציוד בעל אופי מסויים, ומקומות שמן הסתם לא השתנו. שמות האנשים בוודאי רלוונטיים, כי הם בד"כ, מאופיו של שרות מדינה, נשארים לעסוק באותו תחום (אפילו אם בתפקיד אחר). השלומיאליות אף יכולה להגיע לכך שלפני 20 שנה מישהו אמר: אין צורך לשנות כלום, עכשיו הוא בידינו ובכלא להרבה זמן, וכיום מדובר בבדיחת הגששים הטובה: "מה עשינו לפני 20 שנה? לך תזכור".
כלומר, החשש מפני נזק פוטנציאלי עדיין קיים בחוגים מסויימים, והם נותנים לו ביטוי דרך הצרת צעדיו של האיש. לגבי עידן האינטרנט: קשה לבדוק אותנטיות של הודעה ברשת: איזה פלאפון שלח אותה, והאם זוהי חתימתו האמיתית של ון נונו, אולם יש משקל רב לראיון טלוויזיוני וכדומה.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים