בתשובה ליעקב, 20/06/04 17:17
לשנות את שיטת הקבלה לרפואה 227439
הנה בעיה, שהיא קשה בשיטת ביטוח הבריאות הממלכתי, והיא נשמעת לי קשה אף יותר בשיטת הביטוח הפרטי - אני תוהה איזה פתרון תוכל להציע. זו הבעיה של תרופות וטיפולים חדשים. הרי ביטוח בריאות פרטי חייב להיות עניין לטווח רחוק (אולי אפשריות נקודות יציאה תכופות מצד המבוטח, אבל אסור שתהיינה נקודות יציאה מצד המבטח, פרט לנקודת היציאה הסופית...). עד כמה ספציפי יכול להיות הפירוט-מראש של הטיפולים המכוסים? האם הוא יכלול רשימה סגורה של התרופות הזמינות בעת חתימת חוזה הביטוח, וכל תרופה חדשה שתומצא תהיה כרוכה בתוספת פרמיה?

אתה יכול לומר שנקודת יציאה כל שנה למבוטח תאפשר לו כל פעם לבחור את המבטח שיוסיף תרופות חדשות לסל הבסיסי. זה נכון כל עוד המבוטח הוא בריא. ברגע שהוא חלה במחלה - נניח, יתר לחץ דם, שמצריך טיפול תרופתי תמידי (אבל אפשר לחיות איתו היטב במשך שנים) - הרי מעשית (בשוק חופשי) נחסמת בפניו האופציה של החלפת מבטח. האם נגזר עליו להישאר תקוע עם הטיפולים שהיו זמינים לפני עשרים שנה, בעת שחלה?

לחילופין, האם אתה יכול להציע תנאי ביטוח מוגדרים היטב שיכללו עדכון של הסל?
לשנות את שיטת הקבלה לרפואה 227702
אני לא יודע מה לגביך, אני לא קונה ביטוח שבו לא מבטיחים לממן לי את התרופה שהכי מתאימה לי למחלה, ומצידי שזה יהיה מחלה שלא הומצאה עדיין ותרופה שלא קיימת. כמובן שאסכים להשתתפות עצמית משמעותית (10-20%) כדי להוזיל משמעותית את דמי הביטוח.
מה אתה מפחד, שיום אחד יקום מישהו וידרוש טיפולי חשיש מהמבטח?

חוץ מזה, מבחינת המבטח, ברוב הגדול של המקרים כדאי לתת את התרופה החדשה כי היא חוסכת כסף. הוא לא צריך לקנות את התרופה הישנה ו/או הוא חוסך לעצמו טיפולים יקרים אחרים.

הבעייה של עדכון סל התרופות היא פיקציה שנובעת מהלאמת מערכת הבריאות. המחירים מנופחים כי לאיש לא אכפת, טיפולים כירורגיים ותרופות שמונעות אותן נמצאות בשני סעיפים שונים, והרצון לקצץ מוביל לדרך האכזרית של אי הוספת תרופות חדשות.

שאלת את עצמך למה לא מוציאים תרופות ישנות במקום החדשות?

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים