בתשובה לשוטה הכפר הגלובלי, 28/06/04 17:20
אתה מדבר על המזלג? 229204
אתה מדבר על המזלג? 229214
כן.

האמת היא ששיקרתי, ואני לא באמת יודע לגבי המזלגות שלי. לעומת זאת, צלחת עם קישוט מוזהב גרמה למופע זיקוקים מרהיב למדי.
אתה מדבר על המזלג? 229215
מי שמחזיק סרוויסים מוזהבים שלא יתפלא אם יש לו חורים בשיניים.
אתה מדבר על המזלג? 229217
הפוך.
מי שמחזיק שיניים מוזהבות, שלא יתפלא אם יש לו חורים בסרוויסים.
אתה מדבר על המזלג? 230092
סיפור אמיתי:
לילד אחד שהיכרתי, (מוצאו המשפחתי מהקווקז) נפלה שן חלב והוא שאל את אם הבית (הוא מתחנך בפנימייה) אם תצמח לו במקומה שן זהב.
אתה מדבר על המזלג? 229218
לפני שמשייכים אותי לשושלת מרי אנטואנט, אני רוצה להבהיר שמדובר בסט זול שקיבלתי במתנה מהסופרמרקט.
אתה מדבר על המזלג? 229280
נסה משהו יותר משעשע, הכנס למיקרו חמאה, עם האריזה שלה. ניסיתי. לא רק שהיו ברקים, גם חלק מהחמאה התאדה והתלקח.
ולמי שתוהה, החמאה היתה במצב צבירה של על מוצק וקיוויתי שכמה שניות במיקרו יאפשרו למרוח אותה עם משהו פחות קשיח מסכין יהלום. רק ששכחתי למה קוראים לניר אלומיניום ניר כסף.
ghee 229302
אגב, חמאה, לאחר שמתיכים אותה, לא מתקררת שוב למוצק. משהו עם התנהגות התחליב.
ghee 229309
הצלחת להכין גי, אי פעם?
ghee 229449
בערך, אבל לא במכוון. השארתי חמאה מחוץ למקרר כל הלילה, ובבוקר היתה לי ערימה נוזלית בצלחת. בנאיביותי ניסיתי להקשות את זה שוב במקרר, ללא הואיל. רק שנים אחר כך גיליתי שזה אותו הגי שמופיע בספרים של קיפלינג.
ghee 229317
מה פירוש "לא מתקררת שוב למוצק"? לא בטמפרטורת החדר, או מתקררת למוצק אחר, או נשארת תמיד אמורפית כמו זכוכית...? בקיצור, מה קורה לחמאה מותכת בשתי מעלות קלווין?
ghee 229325
הנסיון שלי מראה שחמאה מותכת נפרדת לשומן ולקצף לבן. השומן נקרש בקרור כמו כל שומן אחר והקצף הלבן נשאר קצף לבן.
ghee 229450
התכוונתי, באותה טמפרטורה כמו מקודם. אני רוצה להאמין שב 2 קלווין זה כבר יתמצק ( אבל זה לא יהיה חמאה). גם קצפת וחמאה הם בעצם אותו דבר ( וגם מיונז או מים+שמן), אבל התכונות המכניות שונות לגמרי.
ghee 229470
הבנתי, תודה (גם לאיזי).

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים