בתשובה לשוקי שמאל, 10/07/04 1:06
סיכום ביניים 232368
אשתדל לענות בשיצור:

א) כלל חינוכי ראשון במעלה הוא לבנות הזדהות של הילדים עם מורשתם. גש לבי"ס עם הרבה יוצאי אתיופיה ותגלה שעיקר מעמסת העלייה היתה של יוצאי אתיופיה. כך יש לחנך.

איני יודע מה קורה היום בבתי"ס דתיים. בזמנו אני למדתי המון על הרצל וכמעט אפס על דתיים. ייתכן שזה תוקן וייתכן שהיום זה מתחלק 50-50. אני חושב שזה יחס ראוי כל עוד לא מעוותים את העובדות.

ב) אתעלם מהניתוחים לגבי מטרותי ובעיותי הפסיכולוגיות.

ג) לגבי הפלמ"ח. אני מניח (אולי אני טועה) שלא קראת את הספר תיק רבין של מילשטיין. הוא שם בפרופורציה הנכונה את סיפורו של הפלמ"ח.
עם כל הכבוד לפלמ"ח הם לא היו היחידים וספק אם הם נתנו יותר שמנתנו אנשי החי"ש.
ניקח כדוגמא את קרב סן סימון בו הפלמ"ח התבצר לו במנזר בעוד אנשי החי"ש כובשים את קטמון כדי להציל אותם.

ד) אני חוזר על דברי שהם היו והינם אמת. אלולא הרצל היה קם אדם אחר. אלולא בן גוריון היו אחרים. ואילולא השמאלנים היו אחרים. צריך לזכור שהיה מאבק גדול על ההגמוניה ואנשי השמאל שתפסו את ההגמוניה נהגו הרבה הרבה יותר גרוע מפריצקי. נזכיר רק את רצח דהאן, בידוי הראיות בפרשת רצח אורלוזורוב והסזון.

ה) אגודת ישראל קמה רק ב 1912, והשפעתו רק נכרה אחרי 1920. עם כל זאת, היו חוגים בציבור הדתי שתמכו בבניין הארץ וגם בין החרדים עלו לארץ. השווה בין חסידות גור שנבנתה מחדש בארץ והיתה חיובית כלפי העלייה לארץ, וחסידות אלכסנדר שהתנגדה לעלייה לארץ ונמחקה.
העלייה הרביעית מפולין כללה הרבה מאוד דתיים אשר בנו את הארץ בבניין ובמסחר. ללא ת"א גדולה לא היו גם קיבוצים.

ו) המושבות שהוקמו היו בין 1880-1890. אתה מתייחס למסע הרבנים 20 שנה אחר כך. וגם אז מדובר על אנשים מסורתיים.

ז) סיפור גוש עציון הינו סיפור עצוב של מנהיגות לקויה. ההרגשה הקשה שהיתה לדתיים לאו דווקא נובעת ממזימה אלא תחושה שלא עשו מספיק כי ...
האם זה נכון? כנראה שלא, כי ההנהגה היתה גרועה מספיק כדי לעשות כל כך הרבה טעויות שלא ניתן לבוא אליהם בתלונות על מקרה אחד או שניים כאילו עשאום בכוונה. מצד שני יש לזכור שהעומס עליהם היה אדיר והם היו חסרי נסיון.

ח) מספרו של אליאש קיבלתי את המספרים. ייתכן שהוא הגזים. הדברים ראויים לבדיקה כדי שנדע את הנתונים. לדעת את האמת מפני שהוא אמת. ללא קשר לשאלה מה זה אומר היום.

ט) הטענות על אי נשיאה בנטל שאני שמעתי היו כלפי כל הדתיים. ויש לזכור שאז החלוקה הדיכוטומית היתה קצת שונה. דתיי בני ברק אכן נלחמו.
סיכום ביניים 232648
לגבי סעיף ט: מבין 58 הרוגי בני-ברק במלחמת השחרור רק 30 היו חילים דתיים (25 היו חילונים, 3 אזרחים).
סיכום ביניים 232653
איפה אתה בודק כדי שנוכל גם אנו לבדוק?
סיכום ביניים 232685
אתר יזכר, מחפשים לפי עיר (בני ברק) ועוברים אחד-אחד.
סיכום ביניים 232687
לשרות הקהל: http://www.izkor.mod.gov.il

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים