בתשובה לדורון יערי, 10/08/04 8:58
ומה עם הטוב שבסיגריות? (סיפור היתולי עם מוסר השכל) 239632
יש לך נתונים על כך? ושים לב, הכוונה היא לא מוות *בטרם עת* של האדם ממחלת לב, אלא מוות באופן כללי ממחלת לב. הרי בסופו של דבר כולם מתים ממשהו לא? אצל הרבה אנשים הלב קורס ראשון. אבל אולי יש לך נתונים שמעידים אחרת...
ומה עם הטוב שבסיגריות? (סיפור היתולי עם מוסר השכל) 239685
לא דיברתי על מוות, דיברתי על השקעה כלכלית בטיפולים היקרים לחולי לב (הכוונה היא לצינתורים, ניתוחי מעקפים או השתלות ולא לתרופות).

בעניין הזה אני סבור שתוכל למצוא לא מעט מחקרים שיחזקו את דברי.

למשל http://www.igl.co.il/article-small/?id=fa127056d8885...

או
ומה עם הטוב שבסיגריות? (סיפור היתולי עם מוסר השכל) 239690
דבר ראשון, קרא שוב את הקישור הראשון שוב. (קצת לא מכובד לספק קישורים בלי לקרוא אותם)

בקשר לקישור השני :
מחקר א' טוען שנכלל לפחות גורם סיכון אחד במחלת לב (מה שלא כל כך מסובך, כי רובנו מעשנים/אוכלים לא נכון/סתם בעלי לחץ דם גבוה.)

מחקר ב' : כפי שכתוב מאוד אינו חד משמעי.

מחקר ד' : מצויין, זה אפילו חוסך כסף אם הם מתים מאירוע הלב הפתאומי.

(מחקרים ג' וה' לא רלוונטיים)
ומה עם הטוב שבסיגריות? (סיפור היתולי עם מוסר השכל) 239712
הקישור הראשון הוא בדיחה (אתה יודע, הכותרת...)

לגבי הקישור השני. אני התכוונתי בעיקר למחקר שני שההתיחסות אליו מכילה משפטים כמו "הקשר בין עישון ובין מחלות לב כליליות מוכח היטב" או "בסקירה שבחנה את המחקרים האחרונים בתחום נמצא שהשיפור במצב המטופלים כתוצאה מגמילה מעישון הוא המשמעותי ביותר מבין הטיפולים הקיימים בלי הבדלי מין, גיל או מוצא."
אני מניח שאם תפנה לפירסום המקורי תוכל למצוא בו הפניה לפירסומים שתומכים במשפטים הללו למרבה הצער אין הפניה למאמרים המקוריים באתר.

בגדול הטענה שלי היא שאדם שמעשן ובכך מגדיל את הסיכויים שלו לחלות במחלת לב בגיל צעיר יותר (ולא בהכרח מוות, אחוז ניכר מהאנשים שלוקים בליבם ממשיכים לחיות)
1. פוגע בהכנסות המדינה ממיסים כיוון שאם יחלה תיפגע יכולתו לעבוד (ומדובר בהתקפים בגיל צעיר שבו האנשים עדיין לא יצאו לפנסיה).
2. הטיפולים במחלות הללו הם בהרבה מקרים יקרים.
3. ‏1

הטענה שלך הייתה שבכל מקרה כל אדם מגיע בסופו של דבר למות ובהרבה מקרים מדובר בכשל של הלב. התשובה שלי היא שאם הדבר קורה בגיל מאוחר אז ההשפעות הכלכליות קטנות (הטיפול במחלה הוא קצר יותר ולרוב לא מדובר בניתוחים היקרים אלא בכדורים לאיזון לחץ דם ודילול הדם שהם זולים, החולה כבר אינו בגיל העבודה).
בנוסף לא כל מקרי המוות במדינה הם תוצאה של מחלות לב על פי נתוני משרד הבריאות מדובר בערך במחצית
לדעתי החלק של "דום לב" כהסבר למוות לא ברור שקורה לאנשים בגיל מבוגר מאוד מכסה חלק ניכר מה "סיבות אחרות" שהלהערכתי גורמים של קרוב לשליש ללמספר המיתות בישראל.

חוץ מזה http://www.americanheart.org/downloadable/heart/1079...

(עמוד 27) העלות של ניזקי הטבק בארה"ב היא כ 157 בליון (זה כמו מיליארד נכון) דולר בשנה. לא קראתי את כל המסמך ואני לא יודע בדיוק איך זה מסתדר, גם לא ברור לי מה איך היו עולות הוצאות הטיפולים הגריאטריים אם פתאום אמריקה הייתה מפסיקה לעשן אבל הרושם התקבל הוא שאכן העישון פוגע בכלכלה.

1 כיוון שהגבלנו את הדיון למשמעות הכלכלית אני לא מתייחס למשמעויות השליליות האחרות של מחלות לב ומוות בטרם עת אבל ברור שלכל אדם יש אינטרס להמנע מהן.
ומה עם הטוב שבסיגריות? (סיפור היתולי עם מוסר השכל) 239708
לגבי הקישור הראשון: יש להטיל מיסים על תגובות שמעודדות עישון וישא"ק.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים