תקף שמקף 24586
הנסיך לנדאו, נצר לשושלת ארוכה של פוליטיקאים שהפכו את ההתלהמות המשתלחת לכלי אפקטיבי לסיפוק תאבונם הפוליטי. מימי דוד לוי המשתוקק למעט מים בשדות המרעה הקיבוציים, דרך בגין שעינו היתה צרה בבריכות הקיבוצים ועוד אחרים בישראל וברחבי העולם וההיסטוריה.

כמה קלישאות אפשר לנפנף בתשובה?
אל תירק, אל תיידה אבנים וכיוב'

מהי המסה הקרטית שתגרום למאין דהו להוציא מסקנה אופרטיבית מהגבבה הזו,מין רובין הוד במהופך.
תקף שמקף 24591
אפשר לייחס לאמירה משמעות פוליטית כלפי הצד הפלשתיני: "אתם רוצים להסלים את המצב? רכזו מאמץ בערים ואז לא נוכל אלא להגיב בחוזקה".

כל זאת כמובן, לו מניחים שמר לנדאו רציונלי ומודע למשמעות האופרטיבית של דבריו. קרי, השר עוזי לנדאו תומך בהסלמה.
תקף שמקף 24624
אפשר לייחס לאמירה משמעות פוליטית כלפי הצד של משווקי היינות והגבינות: "אתם רוצים להרוויח כסף שווקו את מרכולתכם בערים ואז לא נוכל אלא לרכוש במרץ".

כל זאת כמובן, לו מניחים שמר לנדאו רציונאלי ומודע למשמעות האופרטיבית של דבריו. קרי, השר עוזי לנדאו תומך בשיווק אגרסיבי. (אולי יש לו מניות בכרמל מזרחי?)
תקף שמקף 24626
כמובן שאפשר, השאלה היא מה עומד על הפרק. על הפרק עומדת שאלת הצעד הבא במצב הנוכחי – הסלמה או הרגעה. לאור השאלה הזו האמירה של עוזי לנדאו משקפת מגמת הסלמה.

אשר ליצרני הגבינות והיין, המשוואה לא עומדת כיוון שבניגוד לשיווק, שיכול אף להיות אגרסיבי, פגיעה באזרחים מולידה לחץ אזרחי לתגובה – ע"ע לינץ' ברמאללה, פיגוע ברעננה וכו' (שלעיתים מתועל לתגובות הסברתיות נטולות ערך טקטי/אסטרטגי כגון הפצצת מפקדות ריקות). לעומת סחורה שבמקרה הטוב תיקנה ביתר מרץ ובמקרה הרע תרקב על המדפים.
תקף שמקף 24627
ייתכן, אבל סביר להניח שהפלסטינאים ידעו זאת היטב גם לפני הראיון עם השר לנדאו.

מצד שני, הדיבור על "אליטות" מזכיר את הרטוריקה של האזרח המודאג נתניהו, שבדרך מקרה הופיע יום לאחר מכן בטלויזיה והציע לפתור את בעיות ההסברה של ישראל.

האם כיוון לנדאו לאזניים ישראליות או פלסטיניות?
תקף שמקף 24630
ואולי לאזניים ישראליות ספציפיות - אלה של חברי מרכז הליכוד ומתפקדי המפלגה?

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים