בתשובה לברקת, 30/09/04 0:01
מהפיכת הפרטת הלידה 249622
לא משנה כמה דברים ידחפו לתוך הסל, תמיד יש עוד בדיקות שאפשר לבצע, במיוחד אם את ובן-זוגך מהווים זיווג עדתי בעייתי.

אבל מי שצריך משכנתא כדי לשלם כמה אלפי שקלים, אולי מוטב לו שלא יביא ילד לעולם - זה, הרי, יעלה הרבה הרבה יותר מכך רק בשנתו הראשונה.
מהפיכת הפרטת הלידה 249639
משכנתא לוקחים לתקופה של כ-‏20 שנה. האם זהו פרק הזמן שלדעתך יש להמתין עד להבאת ילד ראשון? או אז, טיפולי הפוריות יעלו למדינה הרבה יותר.
מהפיכת הפרטת הלידה 249658
משכנתא לוקחים על כמה עשרות אלפי (אם לא מאות אלפי) שקלים. למיטב הבנתי (הלא לגמרי מוגבלת), סל סביר של בדיקות צריך לעלות בתחום הארבע-ספרתי. אם את זה המשפחה לא יכולה לחסוך לפני הבאת ילד לעולם - אולי באמת עדיף לחכות עוד קצת.
מהפיכת הפרטת הלידה 249719
עניתי לך בין היתר כאן:

תגובה 249714

זה גולש לוויכוח על הזכות להורות, שמן הסתם מקומו לא כאן. אבל השאלה גם היא מהו "סל סביר" והאם המדינה צריכה לממן אותו. למדינה זה אמור להשתלם כלכלית שלא ייוולדו ילדים חולים או כאלה הזקוקים לחינוך מיוחד. בחישוב כלכלי קר, אם מעוטי היכולת ידלגו על בדיקות (הבדיקות הגנטיות אינן חובה), דווקא להם ייוולדו ילדים "יקרים" יותר, מעמסה על המדינה ועליהם.

גם האפשרות לעבור בדיקת מי שפיר חינם מעל גיל 35 נולדה מתוך חישוב כלכלי - פעם הרף היה גיל 38, נדמה לי, ולפני מספר שנים הוא ירד. החישוב הוא כמה עולה הבדיקה מול כמה שיעלה חינוכו של ילד חולה בתסמונת דאון (או מומים אחרים שהבדיקה מעלה), בשקלול מספר הנשים באותו שנתון. נכון שלאשה בת 35 יש תיאורטית יותר סיכון לילד עם תסמונת דאון, אבל בסופו של דבר נולדים רוב הילדים הללו בקרב הנשים הצעירות יותר, שלא עוברות את הבדיקה.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים