בתשובה לשושנה, 07/10/04 17:41
תשובות 251285
אף אחד לא בעד הרג ילדים. כזכור, אותם ילדים שנהרגים אינם נהרגים במסגרת שוק חופשי אלא ההיפך המוחלט.
מה שאנחנו כן בעד זה עוד חירות ועוד רווחה לכל תושבי כדור הארץ, הסחר הבין לאומי הוא הדרך היחידה שמוכרת לאדם כדי להשיג את המטרות האלו.
תשובות 251301
"אותם ילדים אינם נהרגים במסגרת שוק חופשי"
נידמה לי שלא קראת את המאמר...זה בדיוק מה שקרה, פייזר - במסגרת השוק החופשי להרוג - מואשמת בהריגה של 11 ילדים כדי למקסם את הרווחים שלה. אה ? זה שהדיקטטור מניגריה הורג ילדים אחרים על רקע פוליטי או אתני לא ממש רלוונטי לדיון, ובכלל איזה מין טעון זה שגם אחרים הורגים. אנחנו בודקים מה עושה "כלכלת שוק חופשי" ומגיעים למסקנה שלכל היותר זה גרוע כמו ההסדרים האחרים, גם פה וגם שם רוצחים ילדים, אז לפחות שהחלוקה תהיה שוויונית..זה כבר סתם ציניות מצידי. אבל מקווה שהבנת את ההערה. לא ברור לי למה המתכנים ליברטריאנים קופצים תמיד נגד כל דבר שעלול להשתמע ממנו שסוחרים הם לא יותר טובים מפוליטיקאים בסופו של דבר. כוח הוא כוח, וכוח מוחלט משחית בין אם הוא כוח של ביורוקרטיה במדינת לאום (מה שהם הכי שונאים, חוץ מאת רלף ניידר שהוא הכי שנוא) או כוח של תאגידי ענק שהם כבר גם כן ביורוקרטיות אבל אין עליהם שום פיקוח. המאמר מאיר נקודה אחת, והיא שהתאגידים האלה שמקבלים יחסי ציבור טובים בתור מקדמי הסחר הבינלאומי ונושאי הרווחה והקדמה עוסקים ברצח של ילדים. אולי תגיב על זה במקום להתפלמס על התיאוריות והתיאולוגיות. מה אתה מציע.
תשובות 251318
מה יש לך עם ראלף ניידר? כי בינתיים מי שהכי שונא אותו זה המפלגה הדמוקרטית, שניידר הפריע ומפריע לה לעלות לשלטון.
תשובות 251330
עד כמה שאני יודע, ניגריה איננה מדינה בה מונהגת כלכלת שוק חופשי. אז איך זה בדיוק שרצח ילדים שם אומר משהו על כלכלת שוק חופשי? ומה יקרה אם תגלי שיש יחס הפוך בין מידת החופש הכלכלי המונהגת במדינה ובין כמות הילדים שנרצחים?
חברת א.ג. פארבן העסיקה אלפי עבדים ממחנה הריכוז אושוויץ בתקופת מלחמת העולם השניה. האם תטעני שזוהי תוצאה של מדיניות שוק חופשי בלתי מרוסנת בגרמניה הנאצית?
כמעט כל הרציחות ההמוניות בהיסטוריה, כל המלחמות וכמעט כל מעשה אנושי מרושע שתרצי באו על רקע שניתן להגדירו "כלכלי". האירופים טבחו באינדיאנים כדי לשדוד את זהבם ואדמתם, הנאצים כבשו את אירופה כדי לשעבד את מקורותיה ואזרחיה לטובת האומה הגרמנית וגם סטאלין טבח במיליונים לצורכים שניתן בהחלט להגדיר אותם כ"כלכליים".
אין לדבר שום קשר עם כלכלה חופשית. המניע הכלכלי הוא מניע בסיסי בכל מעשי האדם.
סוחרים הם אכן לא טובים יותר מפוליטיקאים אבל הבעיה של ניגריה איננה הסוחרים אלא המשטר הפוליטי. במשטר פוליטי בו ניתן לרצוח ילדים ירצחו ילדים ואם רוצים לנקוט עמדה, רצוי לנסות למצוא דרכים לכונן במקומות כאלו משטרים פוליטיים בהם אסור לרצוח ילדים ולא להלחם בגופים אשר ברוב המקרים (כמו נייקי למשל) תורמים באופן חיובי לגמרי למטרות הברורות של רווחה, מיים נקיים, בתי ספר וכן הלאה.
תשובות 251343
אני שמעתי מאנטי גלובליסט טיפוסי את הטענה לפיה בחלק מהמדינות המפגרות התפתחה תעשייה של מכירת ילדים לעבודה בתנאי עבדות, ושזו תופעה שמאפיינת את המדינות רק משהחלו התאגידים להעביר אליהן את הייצור שלהם. לפני כן הילדים חיו בחרא, כן, אבל לפחות לא הוצאו מחיק משפחתם ונמכרו לעבדות. לי אישית אין דעה מגובשת בעניין ולא ברור לי עד כמה נכון. האם אלו שקרים גמורים, או שהם נכונים, אבל (ומה האבל)?
תשובות 251396
אני גם לא יודע נתונים שיפריכו או יוכיחו את הטענה הזאת. לאור הרקורד הרעוע של מתנגדי הגלובליזציה אני נוטה לכיוון ה"לא נכון".
אולי הנתונים הבאים יעזרו:
א. סחר העבדים מתבצע ברובו באפריקה
ב. רוב מדינות אפריקה אינן מתאפיינות בפתיחות לסחר בין-לאומי (כמו, נגיד, אפשור לנייקי או אדידס לפתוח שם מפעלים).

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים