בתשובה לארז לנדוור, 20/11/04 7:30
נניח 263296
איני יודע מדוע אתה נטפל לדוגמאות חסרות משמעות. הרי אני עצמי "מודה" ששרון עשה מעשים ימנים בעל משמעות הרבה יותר גדולה מהתייחסות לסרט כזה או אחר: הוא דחף את ההתיישבות ביש"ע, ובמידה רבה הוא אחד האחראים הראשיים לישוב ארץ ישראל גם מעבר לקו הירוק. אבל זה רק מוכיח את טענתי (שהוצגה במאמר "גנראלים כפוליטיקאים").
האיש הזה בוחר משימה ומבצע אותה כאיש ביצוע טוב. פעם זה התיישבות. פעם זה עקירת ימית ופעם זה עקירת גוש קטיף. הכל בהתאם לנסיבות שמאפשרות לו לקבל משימה טובה לביצוע, אבל הוא חף מכל אידיאולוגיה.
נניח 263312
"האיש הזה בוחר משימה" - אם הוא חף מכל אידיאולוגיה, איך האיש הזה בוחר את המשימות שלו? עד לאחרונה, "פופוליזם" היה תשובה טובה, אבל נראה לי שמהלך ההתנתקות שעולה לו בכל הצרות שבעולם ומחליש את מעמדו, מחייב אותך למצוא תשובה אחרת. בדלנות, אולי, או השתלבות, וברוך בואך לכת הבלבנוטולוגים.
נניח 263341
היום הוא הראש ולכן אינו יכול לקבל משימות מלמעלה כפי שהיה בעבר, והוא חייב להמציא אותן בעצמו.
אני חושב שהמשימה שהציב מתחילת היותו ראש ממשלה היא להוכיח לשמאל שהכתיר אותו בעבר כרוצח, שהוא בחור טוב (אצלנו השמאל קובע מי טוב ומי רע), ולסיים את הקריירה כך.
לשם כך הייתה דרושה לו קודם כל "תכנית", שזה מושג שבנסיבות הקיימות הוא לשיטתי אחת מהרעות החולות אצלנו (כתבתי פעם מאמר "אופק מדיני אז ועכשיו" שעוסק בנושא זה), וכשמדברים אצלנו על "תכנית" מתכוונים לנסיגות וכניעה. ואז הוא יצא עם "תכנית". ועוד איזה.
בפרוש איני מסכים שההתנתקות עולה לו בכל הצרות שבעולם. היום הפופולריות שלו בשיא. הוא מקבל עיתונות טובה, ונראה שאפילו ארז מתחיל לפרגן לו. מה אפשר לדרוש יותר מכך ?
הוא עשה לעצמו חשבון שעם מפלגתו כבר יסתדר איך שהוא (והסחף בתוך מפלגתו לטובתו מראה בעליל שעשה חשבון נכון), וחיפש את התמיכה במחנותו היריבים. זו לפחות דעתי.
את דעתי על שרון גבשתי הרבה יותר מוקדם מאז שהחל לגלגל את תכנית ההתנתקות. לפני הבחירות האחרונות כתבתי באייל שלו היו בחירות ישירות לראשות הממשלה והייתי צריך לבחור בין שרון ומצנע הייתי בוחר אולי דווקא במצנע. ולפני הבחירות שבהם התמודד שרון עם ברק כתבתי שאבחר בשרון אבל לא בגלל שאני חושב שיעשה מעשים טובים מאלה שיעשה ברק אלא רק כדי שלא יתקבל הרושם שאני מסכים עם הסכמי אוסלו.
נניח 263346
אהה. שרון החליט לריב עם כל החברים שלו ולסכן את עתידו הפוליטי כדי שארז יגיד עליו מילה טובה. עכשיו הכל ברור.
החלק עם ארז היה בדיחה כמובן 263374
אני גם לא בטוח שראיתי ממש מילות פרגון של ארז על שרון. המצאתי זאת רק לצורך הבדיחה.
נניח 263353
''ולפני הבחירות שבהם התמודד שרון עם ברק כתבתי שאבחר בשרון אבל לא בגלל שאני חושב שיעשה מעשים טובים מאלה שיעשה ברק אלא רק כדי שלא יתקבל הרושם שאני מסכים עם הסכמי אוסלו''.
להזכירך, אתה מצביע מאחורי פרגוד, ולכן הצבעתך לא ''יוצרת רושם'' כלשהו. הדבר היחיד שהיא עושה, זה לשנות את הרכב הכנסת והממשלה. לכן, אם היית חושב שבחירה של ברק תעשה טוב יותר למדינה (לשיטתך), אין שום סיבה הגיונית לכך שלא תבחר בו כי אז ''יתקבל הרושם''.
נניח 263368
אני מניח שכוונתו לכך שאם היה ניתן רוב לברק ב-‏2001, הדבר היה מתפרש כרוב בעד הסכמי אוסלו. תמיכה בשרון, לצורך העניין, היא הבעת הסתייגות מאוסלו.
נניח 263375
ראה את הערתו של דובי. חשבתי שזה מובן מאליו.
נניח 263366
מדוע שרון לא הרכיב ממשלת ליכוד-עבודה-שינוי (או ליכוד-עבודה-דתיים)? במה הועילה לו הכנסת האיחוד הלאומי לתוך ממשלתו?
נניח 263376
הכנסת האיחוד הלאומי והמפדל בתחילת הקדנציה היתה למטרה ברורה: העברת התוכנית הכלכלית האגרסיבית והרפורמות בשוק של נתניהו. זה לא היה מתאפשר עם הרוח החברתית הנושבת כיום בעבודה. ש"ס והאגודה הן גם משאבות כסף שמפריעות לכל תוכנית קיצוצים.
ברגע שהתחלפו סדרי העדיפויות בין המצע המדיני לכלכלי, היה ברור שהשארותו של מחנה הימין בקואליציה הינה זמנית.
נניח 263379
שרון ניסה מהתחלה להכניס את העבודה לממשלה. עד כמה שזכור לי ההתנגדות באה מהעבודה ולא רק בגלל האיחוד הלאומי.
בכל מקרה איני חושב שצריך לייחס לשרון או לכל אחד אחר תחכום על והטקטיקה שלו יכולה להשתנות עם הזמן. אני מניח שגם ההתנתקות כפי שהיא היום לא הייתה בראשו אז. הצעד הזה בא כשראה שהוא לא מצליח להמציא שום ''תוכנית'' שתספק את העיתונות והשמאל שכל הזמן מחפשות דבר כזה.
נניח 263623
וארז. לא לשכוח את ארז.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים