בתשובה לרועי, 29/06/01 19:50
''השטן הגדול'' 26763
נדמה לי שכוונתך לAT&T. חוץ מזה, נדמה לי שאיננו יודעים אילו אופיסים, מערכות הפעלה (כולל כל התוספות שבאות איתה והרגו את המתחרים), visual studioים, דפדפנים ועוד...היו יכולים להיות. פשוט כי מיקרוסופט דאגו שלא תדע ע"י מכירתם במחירי הפסד (או בחינם) + שתילת הפרעות למתחרים במערכת ההפעלה ואיומים על מי שמשתף פעולה איתם. התוצאה היתה שהאויר של המתחרים שזו נישתם המוגבלת - נגמר והם מתו. כך גם מתחיל לקרות עם קונסולות המשחקים, הפאלם פילוט, תוכנות הצ'טינג ועוד...

התוכנות של מיקרוסופט מסורבלות, גוזלות משאבי מערכת ללא הצדקה (וחומרה יקרה), מלאות בבאגים ועובדות לאט. את זאת אני כותב גם כאיש תוכנה. הסיבה היא שלאחר שהמתחרים מתים - לפתע עולים המחירים, ההשקעה בתוכנה יורדת (כמעט שאין תיכנון מחדש כל כמה גירסאות) והתמיכה מתחילה לעלות כסף.

למרבה הצער לא נראה מזור משמעותי באופק. ואולם, לכל אימפריה סוף. מעניין כיצד זה יקרה כאן ומתי.
''השטן הגדול'' 26782
"שתילת הפרעות למתחרים במערכת ההפעלה"?! אנא פרט והבא דוגמאות.

ואגב, אפרופו מונופול, חברת IBM נהנית עד היום מהמעמד של יצרן מונופוליסטי בעליל של מערכות מחשב גדולות (mainframe) ושל רוב התוכנה הבסיסית עבורן, ומשום מה אף אחד לא חושב לקחת אותה לבית המשפט ולדרוש את פירוקה. כאשר נתקלה חברת IBM לפני מספר שנים בתחרות קשה לשתיים מתוכנות התשתית האסטרטגיות שלה (DB/2 ו-DF/SORT), הם פשוט הוסיפו לדור הבא של מחשבי המיינפריים שלהם פקודות מכונה חדשות בהן השתמשו תוכנות אלה ע"מ שביצועיהן יעלו על אלה של המתחרים. מייקרוסופט לפחות מוגבלת עד כמה שידוע לי לעסקי התוכנה ולא יכולה להכריח את אינטל לשנות את ארכיטקטורת הפנטיום הבא כדי ש- SQL Server יעבוד באופן יעיל יותר מאורקל.
''השטן הגדול'' 26788
א. לא תמיד מונופול: Amdahl ו-Fujitsu ייצרו תואמי-יבמ לאורך שנים. Unisys ייצרה מחשבי מיינפריים, ו-HP ו-Sun בכלל טוענות (טענה די מופרכת, אבל עזוב) שהמערכות שלהן הן אלטרנטיבות שקולות למיינפריים.
ב. לא באין-מפריע. כפי שהזכירו כאן, התקיימו הליכי אנטי-טראסט ארוכים ומייגעים נגד יבמ.
ג. מותר להיות מונופול (קורה, לפעמים, שלאף אחד אחר בסביבה אין מיליארדי דולרים ומוטיבציה להשקיע אותם בפיתוח ארכיטקטורה עם שורשים בעומק 40 שנה והמוני יישומים קיימים. זהו חסם כניסה טבעי). אסור לנצל לרעה (הגדרה לא-מדוייקת) את היותך מונופול.
''השטן הגדול'' 26839
סתם תיקון טכני: עד כמה שאני יודע, ואני לא באמת מבין גדול בזה, המערכות של Fujitsu אינן ולא היו מעולם תואמות IBM, אלא היוו אלטרנטיבה לארגונים שמפעילים מיינפריים בשוק היפני בלבד. Amdahl לדעתי כבר מזמן לא מייצרת מחשבים בכלל. מי שהתחרה ראש בראש מול IBM היתה חברת HDS, חברה-בת של Hitachi, והיא נהנתה (כנראה בעקבות פסיקה כלשהי אי שם בשנות השבעים או השמונים) מגישה מוקדמת - כשלושה חודשים עד כמה שזכור לי - לכל מהדורה חדשה של תוכנה ו/או חומרה ש-IBM תכננה להשיק, על מנת שתוכל להתחרות בה כיאות. כללית, נחשב הציוד של HDS ליותר איכותי מזה של IBM, אבל מכיוון ש-IBM סיפקה פתרון שלם של תוכנה וחומרה ובנתה סביב זה מודלים אטרקטיביים לתמחור, היא שלטה וממשיכה לשלוט בשוק.
''השטן הגדול'' 26822
תודה לטל כהן. אפשרות נוספת, עוסקת ב QuickTime של Apple:
הערתי בנושא היא גם על סמך תחושות מנסיון אישי ממושך. יש לציין כי מאוד קל לשתול במערכת הפעלה אלמנטים המזהים ופוגעים במוצרים ספציפיים. אם זו מערכת הפעלה של קוד סגור, זה כמעט בלתי אפשרי לזהות זאת.

למען היושר יש לציין כי לאור פעולתה הלא דטרמיניסטית באופן כללי של "חלונות" יש לזכור:
"Never ascribe to malice, that which can be explained by incompetence."

פרקי אבות 9
''השטן הגדול'' 26837
סליחה, אבל הדוגמא הספציפית הזאת של Quicktime היא קשקוש. במערכות הפעלה ממשפחת Windows יש אפשרות לקשר סיומת של קובץ עם התוכנה שתשמש ברירת מחדל להפעלתו, ומאד מקובל שתוכנות שונות משתלטות (עם או בלי הסכמת המשתמש) על סיומות מסוימות של קבצים. זה שמייקרוסופט שחררה תוכנה שמסוגלת להציג סרטי MOV ומשום כך בקשה להשתלט - יחסית בנימוס - על הסיומת הנ"ל יחד עם סיומות אחרות של קבצי מולטימדיה (כמו MPG ו-AVI, למשל) עוד לא הופך את הדבר לעילה להאשמות ממין אלה. למעשה, אם אינני טועה, Quicktime בעצמה עושה בדיוק אותו דבר. כנ"ל עם WinAmp שיכולה להשתלט על הסיומת MP3 גם אם היא היתה מקושרת קודם לנגן MP3 אחר, כנ"ל עם RealPlayer שמשתלטת על סיומות סטנדרטיות של קבצים שונים, כנ"ל עם ACDSee שמשתלטת על סיומות של קבצי התמונות למיניהם, ובקיצור, כולם עושים את זה לכולם ומי שהאשים דווקא את מייקרוסופט בדבר הזה עשה זאת בחוסר תום לב קיצוני או מתוך טפשות יתרה.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים