בתשובה לצב מעבדה, 20/12/04 19:01
בעוד מאה-מאתיים שנה 270027
ההימור שלי לגבי העתיד הפוליטי הוא הפוך: נראה לי שהדמוקרטיה הולכת וקורסת, הן כערך והן כשיטה שלטונית, בכל רחבי העולם. האם תחליף אותה שיטה טובה יותר? בטווח הקרוב לפחות, מסופקתני.

וגודל האוכלוסיה נראה לי נתון לא חשוב במיוחד - אלא אם מדובר במדד לאיכות חיים ממוצעת. אם לזה הכוונה, נראה לי שהעתיד לא מזהיר. ממוצע הוא מדד גרוע בהקשר הנדון. הסיכוי להוולד בחלקה של האנושות שאיכות חייה היחסית היא לא משהו בכלל הולך וגובר, בהתחשב באי השוויון הגלובאלי המתרחב, שאינו קשור לגודל אוכלוסיה (וע"ע מסך הבערות של רולס).
בעוד מאה-מאתיים שנה 270059
אם תשווה את מספר המדינות בהן יש דמוקרטיה (או את אחוז האוכלוסיה החי תחת שלטון דמוקרטי) כיום, לעומת המצב רק לפני 10, 20 שנה, תגלה שהמצב היום טוב הרבה יותר, מלבד "החשודים המיידיים" כמו מדינות בריה"מ ומזרח אירופה, הרי שגם מדינות כמו ארגנטינה, הפיליפינים, ספרד ויוון עברו למשטר דמוקרטי.
בעוד מאה-מאתיים שנה 270265
זה בגלל שאנחנו עכשיו בעיצומו (סופו?) של גל דמוקרטיזציה. אבל לגלים הללו יש נטייה להגמר, ובסוף כל גל דמוקרטיזציה, יש גל של אוטוריטיזציה. דרום אמריקה נעה כמטוטלת בין דמוקרטיה לאוטוקרטיה כבר כמה עשרות שנים, ואפריקה של שנות ה-‏60 נראה הרבה יותר טוב מאפריקה של ימינו. שלא לדבר על כמות ה"כאילו דמוקרטיות".
בעוד מאה-מאתיים שנה 270609
ועדיין יש לי תחושה חזקה מאוד שמצב הדמוקרטיה בעולם היום יותר טוב מאשר לפני כמה עשורים.
מעניין להשוות את מצב הדמוקרטיה בעולם בשיא הגל הקודם ועכשיו.
בעוד מאה-מאתיים שנה 270617
על סמך מה אתה קובע ש:
א. תהליך הדמוקרטיזצה של מדינות מזרח אירופה, דרום מזרח אסיה ודרום אמריקה הוא תנועת מטוטלת ולא מגמה?
ב. אנחנו בסופו?
ג. אפריקה של שנות ה60 (אידי אמין, מובוטו ססה סקו, משטר האפרטהייד וכו') נראתה טוב יותר מהיום?
בעוד מאה-מאתיים שנה 270647
כל התשובות לשאלותיך נמצאות בקובץ הבא:
בעמוד 14 למטה.
בעוד מאה-מאתיים שנה 270070
לפני שנה או קצת יותר פירסמה קרן המטבע העולמית סקירה של רמת ההכנסה לנפש ומסתבר שרמת העוני בעולם הולכת ופוחתת.
על פי הנתונים שפורסמו בזמנו (אאל"ט) עם גדול ורב ביצע קפיצה נחשונית מהכנסה של פחות מדולר ליום לשני דולר ליום! (יותר ממה שאני מרוויח בימים אלו, אבל נראה שבקרוב זה ישתנה).
כלומר, לאט ובהתמדה מצבו הכלכלי של חלק ניכר מהאוכלוסיה, בעיקר בדרום מזרח אסייה. אני מאמין שככל שהגלובלצזיה תלך ותתגבר התהליך הזה ילך ויתחזק.

ניתן להמחיש את זרימת המשאבים מהעולם העשיר לעני באמצעות מה שקורה בהודו-סין. משרות רבות בתעשייה המערבית נודדות לארצות אלו. העובדים שם אומנם משתכרים הרבה פחות אבל גם ההוצאות שלהם נמוכות יותר ובסך הכל יש צימצום של פערים.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים