בתשובה לערן בילינסקי, 04/01/05 18:56
לפחות סטטיסטית והסטורית 274972
כולם יודעים שהרפואה המודרנית עומדת להפסיד בקרב בין האנטיביוטיקות והחיידקים. כיום האנטיביוטיקות שבשימוש חזקות בכמה סדרי גודל מאנטיביוטיקות מלפני ארבעים שנה. זה לא בגלל שהאנטיביוטיקות דאז היו גרועות אלא מכיוון שהחיידקים הסתגלו ופתחו עמידות בפניהן. כיום ידועים חיידקים עמידים בפני כל אנטיביוטיקה כמעט (למשל שחפת כרונית, ולחילופין החיידקים העמידים ברוב בתי החולים ‏1). היום עוד מצליחים פה ושם לסנטז סוג חדש של אנטיביוטיקה, אבל בקרב הזה ברור שהחיידקים ינצחו. בעתיד חיידקים כאלו יכולים ליצור מגפות שיהיה קשה מאוד לחסן כנגדן. בעולם המערבי קל לעצור את המגפות לפני שהן הופכות להיות מדבקות (ניתן לבודד את החולים) אבל בעולם השלישי או ליתר דיוק באפריקה, מגפה יכולה להמשך שנים. הרי עד היום עדיין יש מקומות באפריקה בהם הכולירה והמלריה חוגגות.
לגבי סארס, אם הוא היה מגיע לאפריקה, כנראה הוא היה נשאר שם לצמיתות.
לגבי האבולה, מדובר בוירוס בעל אחוז הדבקה מאוד גבוה. נקודת האור היחידה שמשאירה אותו בשליטה היא שגם אחוז התמותה מאוד גבוה (כ-‏80% מתים תוך כמה ימים) ולכן הוא פשוט הורג את המארחים שלו לפני שהם מספיקים להדביק עוד אנשים.
לגבי איידס, מדובר בוירוס חלש שלא יכול להתקיים באויר, ולכן "קשה" יחסית להדבק ממנו, להבדיל מצהבת נגיפית למשל. אבל יש סימנים לקיומה של מוטציה עמידה יותר, שיכולה לשרוד באויר, ולהדביק אנשים בקלות. אם זה אכן נכון, אזי תוך 20 שנה זו יכולה להיות מגפה של ממש.

לסיכום, אני לא בטוח שצריך להיות יותר מדי אופטימיים.

1 אם מישהו יעשה את התחשיב כמה יעלה לחטא את כל המחלקות הנגועות בחיידקים עמידים, וכמה זקנים וחולים מתים כתוצאה מסיבוכים הנגרמים מהדבקות בחיידקים כאלו, יבין למה מערכת הבריאות בישראל נראית כפי שהיא נראית.
לפחות סטטיסטית והסטורית 274977
"עשרות אנשים כבר חלו: מתחיל בשפעת ונגמר בשיתוק
זה עלול לקרות אחרי דלקת גרון, שפעת או מחלת הנשיקה. מערכת החיסון תוקפת לפתע את מערכת העצבים וגורמת שיתוק מהיר, שחולף רק לאחר חודשים. 21 חולים אושפזו באחרונה, 8 מהם ילדים. מומחים מאשרים: יש הצטברות גדולה של מקרים, והסיבה אינה ברורה "

''ובניו יורק המציאו זן חדש של מחלה'' (משינה) 277929
מחלה אוטואימונית חדשה?
זה שקוראים לזה "תיסמונת" (=סינדרום) רק מראה שאין לרופאים מושג מה זה, כמו כשאומר מדען לחקר ההתנהגות "אינסטינקט" כדי לצאת לידי חובתו.
מחלות אוטואימוניות‏1 הן אחד האתגרים העיקריים של רפואת המאה ה-‏21.

1 מערכת החיסון פוגעת בגוף: סכרת-‏1, זאבת (לופוס), טרשת נפוצה, בהקת (ויטיגו), מחלת קרון ועוד רבות ורעות
''ובניו יורק המציאו זן חדש של מחלה'' (משינה) 278517
שאלת בר:
האם אלרגיות נכנסות לקטגוריה של מחלות אוטו אימיוניות?
''ובניו יורק המציאו זן חדש של מחלה'' (משינה) 278520
לא בדיוק.המערכת החיסונית אמנם משתוללת לשוא אבל בשל גוף זר.
''ובניו יורק המציאו זן חדש של מחלה'' (משינה) 726564
גם האלרגיה תוקפת פלישה של גוף זר, למרות שלרוב אינו מסוכן כדלעצמו.
לפחות סטטיסטית והסטורית 275022
רוצה להתערב שהחיידקים לא ינצחו?
לפחות סטטיסטית והסטורית 275350
ממתי אתה מתערב שלא נגד עצמך?
לפחות סטטיסטית והסטורית 275582
יש לי שתי התערבויות עומדות עם קוראים באתר: עם עוזי בשאלה אם מחשב רגיל או קוואנטי יהיה זה שיפרק מספר בן 400 ספרות לגורמים, ועם ארז ליבנה בקשר לשימושים ננו-טכנולוגיים במלחמה בחיידקים תוך 20 שנה (אוי, נותרו רק 19. איך שהזמן רץ.).
Meanwhile, back at the W.H.O. 407748
מזהירים בפני התפשטות של שחפת עמידה (בעיקר בפריקה ובעיקר בקרב חולי איידס).
לפחות סטטיסטית והסטורית 714526
בינתיים השחפת עדיין לא ניצחה.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים