בתשובה לאלכסנדר מאן, 15/07/01 13:48
כאב 28579
מר מאן,

מהערותיך, אני מבין שאינך בטוח שמילה באמצעות חסימת זרימת הדם לרקמה הוא תהליך יעיל או הומני יותר מניתוח בסכין. איני בעל תואר ברפואה, וגם לא נראה לי שמצב זה ישתנה בעתיד, אך אתרע לי להכיר את התחום הכירורגי מקרוב, ואף התעניינתי בו.

אכן, יש בכריתה זו סיכונים שאינם מופיעים בניתוח "סטנדרטי", אם כי יש לה גם יתרונות רבים עליו, וביניהם גם הכאב, שהוא אכן פחות במידה משמעותית.

למעשה, מדובר בנמק הנעשה בצורה מבוקרת. הכאב היחידי (וזה נבדק וידוע, גם בבוגרים) הוא מלחץ החוט על העור שמתחתיו, אך זה, לפי דיווחים רבים, לא נורא במיוחד. אם כי עלינו לזכור שהערכה כמותית של הכאב היא משימה בלתי אפשרית. מדובר בתחושה אישית מאוד, שמשתנה מאדם לאדם, וממצב למצב.

בעיני, שיטה זו היא העדיפה - אך כמוך, גם אני סבור שאי מילת תינוקות עדיפה‏1 גם עליה.

1 אך אני מתכוון אך ורק למילת הנעשת ללא הסכמתו של הנימול. אדם בוגר המעדיף לאבד את עורלתו - זכותו המלאה לעשות כך.
כאב 29081
מר אלקין הנכבד,

יש בהחלט לשער כי הכאב אותו חווה התינוק האנגלוסאקסי פחות במידה משמעותית מכאבו של תינוק-הקורבן היהודי.

משיחותיי עם ד''ר פרייל, רופא גרמני המשמש כמוהל לבניהם של חיילים אמריקאים המוצבים בגרמניה, עולה ומצטיירת תמונה בהחלט לא מלבבת אף באשר לאקט פוריטני זה - הגם שד''ר פרייל עצמו מבחין בהבדלים אדירים בפרקטיקת המילה האנגלוסאקסית בהשוואתה לזו היהודית, אשר על זו האחרונה אינו שש להרחיב הדיבור.

ד''ר פרייל מל עשרות תינוקות אמריקאים בעבר, ועל כן מבחינתי יכול להחשב אדם זה כבר סמכא בנדון, וזאת למרות גרמניותו העשוייה להיות לצנינים בעיני אי אלו ממגיבי מישאל זה.

אשמח כמובן להתכבד ולשמוע את דעתו של רופא האתר - הלוא הוא ד''ר רבינוביץ הנכבד - ואשמח גם לדעת וללמוד ממנו מה נלמד במדינת ישראל בתחום הרפואה בכל הקשור לאתיקת אקט זה.

בברכה

א. מאן

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים