בתשובה להאייל האלמוני, 17/03/05 9:46
ההפך 287172
אני לא כלכלן, אבל ההגיון ההדיוט שלי אומר שאם מנטרלים את האלמנט הרגשי אז הלוואה כדאי לקחת רק כשהתמורה שתקבל גבוהה מהאלטרנטיבה.

לגבי קניית מזון באשראי אפשר לשאול מה יהיה אחרי שתקבל את המשכורת? תשאר עם פחות כסף כי שילמת ריבית על האשראי.
אם תחסוך במשך החודש תוכל להגיע לקנייה ללא אשראי.
ההפך 287178
רק נזירים לא משתמשים באשראי. גם מכנסיים מתבלות, ומחשב או מכונית זה לא השקעה. אתה שווה כסיכוי ההשתכורת העתידית שלך.
ההפך 287235
אתה לא חי בשביל להרוויח כסף, אתה מרוויח כסף בשביל לחיות. זה לגמרי לא שייך לשאלה האם לקחת הלוואה או לא. למשל, יש לך 2,000 ש"ח במזומן ומערכת הסטריאו שלך התקלקלה. האם להוציא את הכסף על מערכת סטריאו חדשה, או לחיות בלי מערכת סטריאו? האם התשובה תשתנה אם אתה לא מוזיקאי, ומערכת הסטריאו לא תשמש אותך לרווחים? שים לב שכשאתה קונה את מערכת הסטריאו לא הפסדת רק את ה2,000 ש"ח אלא גם את הכסף שיכלת להרוויח אילו השקעת את אותם 2,000 ש"ח בחסכון. למשל, אם החסכון נותן לך 3% ריבית בשנה, אז אחרי 32 שנה הפסדת 5,000 ש"ח (2,000 ש"ח של המערכת ו3,000 ריבית), ואחרי 80 שנה הילדים שלך יקבלו פחות 20,000 ש"ח מהירושה שלך. עכשיו, אם אין לך את ה2,000 ש"ח במזומן, ובמקום לקחת לא להפקיד את הכסף אתה לוקח הלוואה, אז ההפסד שלך יותר גדול, אבל חשוב לשים לב שאין הבדל מהותי (אלא רק כמותי) בין המקרים. אז השאלה מתי לקחת הלוואה זהה לחלוטין לשאלה מתי להוציא כסף מחסכון, שזהה לחלוטין לשאלה האם להוציא את הכסף מהארנק. והתשובה היא כשהמחיר (כולל הריבית) שווה את הרווח (לא רק במובן הכלכלי).

בקשר לקניית מזון באשראי, בארץ אתה לא משלם ריבית על קניית באשראי של פחות מחודש בעזרת כרטיס מגנטי. אם תחסוך על אוכל במשך החודש, לא תגיע לסופו. כאן החשבון שלך בנוי על נתונים לא נכונים.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים