בתשובה ליעקב, 29/03/05 11:29
מהו ספר ילדים? 288911
1) חוק חינוך חובה נועד להעניק לכול אזרח לעתיד ידע בסיסי שבלעדו הוא לא יוכל לתפקד בעולם המודרני וישאר אנלפבת שלא מודע אפילו לזכותו להתנגד לכפיה. החובה נועדה למנוע אפשאות להזנחה הורית. משום מה זוהי כפיה המקובלת בכול העולם.

2)גיוס החובה היה נחוץ בעבר לשם הגנת המדינה אחרת הערבים היו כופים עלינו לשחות לקפריסין. כיום הוא מיותר וכבר הבעתי את דעתי בענין תגובה 278717

3)בנוגע לבריאות. אם הינו מקבלים את הצעתך לביטוח בריאות שיקבע א"י הפרט בלי מעורבות המדינה היה נוצר מצב בו אנשים צעירים שאין להם בעיות בריאות (וגם לא הרבה כסף) לא היו עושים ביטוח. אם אדם כזה חולה פתאום בסרטן/חידק טורף/מחלה נדירה, המסכן את חיו מה אתה מציע לו מלבד להתחרט. (מאותה הסיבה יש ביטוח חובה לרכב)

4)נישואים גרושים וקבורה בישראל הם כפיה דתית שבהחלט הגיע הזמן לבטל. (האם אתה מתנגד לאיסור נישואים חד מינים במסגרת החברה האנרכית שאתה מציע)

לגבי החמץ יש לי בעיה אישית. המצות תוקעות לי את מערכת העיכול.
מהו ספר ילדים? 288915
נדמה לי שבסעיף 4 אין בעצם משמעות לשאלה שאתה שואל בסוגריים. אי אפשר לאסור מה שאף אחד לא נדרש להתיר (בחברה האנרכית).
מהו ספר ילדים? 288924
תגובתך בעצם מסכימה עם טענתי. המדינה מלאה בכפייה על כל צעד ושעל. אתה אמנם מצדיק את אותה כפייה כדי להציל צעירים פזיזים מטפשותם. אולם אתה מודה שמדובר בכפייה.

אתייחס רק לחוק חינוך חובה:
1) "חוק חינוך חובה נועד להעניק לכול אזרח לעתיד ידע בסיסי שבלעדו הוא לא יוכל לתפקד בעולם המודרני וישאר אנלפבת שלא מודע אפילו לזכותו להתנגד לכפיה."
א) האם הוא אכן מעניק את הדבר ולאיזה אחוז ‏1?
ב) האם האלטרנטיבה של מערכת פרטית עם שוברים לא תדאג לזה בצורה יותר טובה?

1 המיצ"ב לפני שנתיים דיבר על שליש מהילדים בישראל בגילאי חטיבות ביניים על סף האנאלפבתיות.
מהו ספר ילדים? 288940
בתור בוגר גאה של מערכת חינוך פרטית אליטיסטית אני לא מכיר את אחוזי האנלפבתיות במערכת הממלכתית. וגם בעיות הדסלקציה הקשות שלי זכו לטיפול. האם אני תומך במערכת פרטית? כן. האם כול אחד יכול להרשות את זה לעצמו? אני בספק. המדינה בטח שלא תממן את זה. האם מדובר ברע במיעוטו? בתאוריה כן בפרקטיקה הישראלית לא. האם להרוס את הקיים ולנסות מודל חדש או לנסות לתקן את הקיים? לא יודע (כבר היה אל זה דיון באייל).

המדינה הלא אוטופית שלנו אכן מלאה בכפיה. לשאלה איפו עובר הגבול? במינימום הדרוש לקיום חברה תקינה. מי מחליט איפו המינימום? הציבור דרך נציגו בכנסת. הבעיה שכבר אין אידאולוגיה (חוץ מלדתים) ולכן הפוליטיקאים עושים מה שנוח להם. אם הצבעת למפלגה עקב התחיבותה לפעול לשינוי מצב מסוים כבר אינך יכול לצפות לכלום מחברי הכנסת שלך.
לדעתי יש סוגי כפיה רבים (ועדת הפלות, גיוס חובה, סמים...) שצריך לבטל כי הם לא נחוצים או כבר לא נחוצים. בתוך קטגוריה זו מתבלטת הכפיה הדתית. שאינה נחוצה (אלא למי שרוצה מדינת הלכה) ופועלת בטווח הארוך נגד הדתים.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים