בתשובה לניצה, 01/04/05 2:33
מזל טוב 289435
זה, למשל, מקסים בעיני, לשבת עם קרובת משפחה בוגרת יותר ולשוחח איתה על העתיד לבוא בחיי הנישואין. במקרה של צעירה דתית או חרדית יש מן הסתם דגש יותר גדול על דיני טהרת המשפחה, אבל גם בחיים של חילונית שהנושא לא נוגע לה (ולא נתחיל לדון אם הנושא נוגע לחיים החילונים או לא) יש אולי מקום לכך. בכל מקרה, יש הבדל עצום בין זה לבין ''שיחה עם רבנית, שנשמעה לי כאילו היא בלעה קלטת''. ואם לחילוניות זה מביך, כמה בודאי קשה למי ששמרה כל חייה על חוקי צניעות מחמירים לדון בנושאים כל כך רגישים עם אשה זרה.
מזל טוב 289669
נכון, זה באמת יפה וחשוב שיש אפשרות לשוחח עם מישהי בוגרת ומנוסה יותר, לפני הנישואין. כשהדרכתי כלות, העניין ההלכתי תפס רק חלק מהשיחות, חלק גדול הוקדש ליחסים הזוגיים והאתגרים החדשים שהכלה עומדת לפניהם עם תחילת החיים משותפים, לעיתים בלי מודעות. גם כשהדרכתי כלות חילוניות, שכבר גרו עם החברים שלהן, היתה לי הרגשה שגם להן זה היה חשוב לקבל זוית אחרת על היחסים הזוגיים, וששיחה עם מישהי בוגרת יותר, מוסיפה ומרחיבה את היכולת להתמודד עם המצב של נישואין, שיש בו הרבה יופי, אבל גם כמה וכמה קונפליקטים...
בגלל הצורך בהדרכה הלכתית משמעותית, יש בציבור הדתי מערכת כמעט ממוסדת של ציוות של אישה בוגרת מהמשפחה או מהסביבה לכל כלה, למספר שיחות לפני הנישואין- בלי קשר לרבנות. הבונוס של זה הוא שזה גם מאפשר לכלה לשטוח התלבטויות, לספר על בעיות רפואיות או אחרות, ולקבל עזרה והפנייה לאנשים מקצועיים, ממישהי קצת יותר מנוסה. לעיתים הקשר והייעוץ נמשכים גם אחרי הנישואין, לפי הצורך. בחברה בה השיחה על עניינים שבינו לבינה, מוצנעים יחסית, ואין הרבה מקורות לקבלת אינפורמציה, הקשר הזה חיוני וחשוב.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים