מלבד שאלת החיים והמוות 289678
בין אם אנשים מסכימים או מתנגדים לסוגייה, אני מרגיש מחוייב להפנות את אור הזרקורים לעניין אחר הנוגע בדבר. פה בארה"ב שאלת המתת החסד תפסה פחות חשיבות. העניין המרכזי היה התערבות הממשלה הפדרלית בנושאים אזרחיים. הוריה של גברת שייבו הינם רפובליקנים מוצהרים ועשו ככל אשר יכלו למנוע את ניתוקה של טרי ממכונת ההזנה. העניין הגיע עד נשיא ארה"ב אשר התערב באופן אישי (אם אינני טועה) בכדי לנסות ולמנוע. אך בתי המשפט שוב שוב פסקו לטובת הבעל.
העניין אשר מטריד אותי הוא באיזה קלות יכולה ממשלה דמוקרטית להתערב בעניניים פנימיים ללא בעיה... ממשלת ארה"ב אחר ה 9/11 מתחילה להזכיר משטרים שאין יפה לנקוט בשמם.
מלבד שאלת החיים והמוות 289680
In order to fight evil, you have to become evil?
מלבד שאלת החיים והמוות 289731
זה לא בדיוק קשור ל9/11 אלא אולי יותר לנסיון של הרפובליקנים החדשים לאחוז במקל משתי קצותיו, מה שקיבל ביטוי ברור בבחירות של 2000. הרפובליקנים הם מחסידי הממשלה הקטנה, ושואפים להקטין את מעורבות הממשלה בחיי האזרח. מנקודת המבט של החוקה הפדרלית זה אומר שאסור לממשלה הפדרלית להתערב בפעילותם הפנימית של מדינות הברית, למעט אותם תחומים שמפורשים בחוקה ונספחיה. עכש"מ, בבחירות 2000 כמו במקרה הנוכחי, הממשלה הפדרלית על בית נבחריה ובית המשפט העליון התערבה בשיקול הדעת הפררוגטיבי של המדינה. במקרה של הקונגרס זוהי התערבות אקטיבית שבאה מיוזמת הנבחרים (והנשיא), ובמקרה של בימ"ש העליון ההתערבות נכפתה עליו על ידי הגשת הערעור; בשנת 2000 העליון לא דחה את הבקשה ובמקרה של שייבו הוא כן סרב.
מלבד שאלת החיים והמוות 289747
אני חושב שאתה מבלבל בין עמדתם המסורתית של הרפובליקנים לבין משטרו של בוש. ה''בושיזם'' מוכיח כבר מעל לקדנציה שהוא פועל במרץ להגברת השליטה של המדינה באזרח.
מלבד שאלת החיים והמוות 289752
המממ, האם קראת את תגובתי?
מלבד שאלת החיים והמוות 290103
מה שמטריד אותי בעניין הוא החקיקה הפרטית עד כדי גיחוך. ממה שהבנתי, הקונגרס העביר חוק שקובע שאסור לנתק את האזרחית טרי שייבו, מספר ביטוח סוציאלי כך וכך, מצינור ההזנה שלה. חקיקה אמורה להיות כללית, ולקבוע מדיניות גורפת ושיוויונית לכל האזרחים. בתי המשפט הם המוסמכים לדון בכל מקרה לגופו ולקבוע אם חלות נסיבות מיוחדות שידרשו שינוי ביישום המדיניות שקובע החוק, ואם כן אז איזה שינויים וכיצד הם יבוצעו. אפילו אצלנו, כשניסו לחוקק חוקים המיועדים לאנשים ספציפיים, הסוו אותם כחוקים כלליים - כך ''חוק דרעי'' שאפשר את קיצור מאסרם של כלל האסירים (בתנאים מסויימים), וכך ''חוק נתניהו'' שאפשר -- אמממ, אני כבר לא זוכר מה זה היה אמור לאפשר. החוקים הללו אמנם נתפרו לפי מידותיהם של האנשים שהיו אמורים להנות מהם, אבל בתיאוריה, כל מי שמתאים לתיאור הזה היה יכול להנות מהם.

לא לגמרי קשור, אבל מזכיר לי - חוק יסוד משאל העם, שנפל בשבוע שעבר בכנסת, כלל סעיף שבו התייחס באופן ספציפי לחוק ההתנתקות, וקבע שחוק יסוד משאל העם יחול גם עליו. זהו חוסר הבנה מוחלט של משמעותם של חוקי יסוד, ועיוות של סדרי הדברים החוקתיים.
חוק נתניהו, 291091
אם אני זוכרת נכון, אמור היה לאפשר למי שאינו חבר כנסת לרוץ לראשות הממשלה.
מלבד שאלת החיים והמוות 291127
את חוק פרס (המצאת התפקיד ''משנה לראש הממשלה'') שכחת.
מלבד שאלת החיים והמוות 291174
האם מדינה המחויבת לקידמה לא אמורה להעניק פרסים על המצאות מקוריות?
מלבד שאלת החיים והמוות 291175
המדינה מעוניינת להעניק את פרס, אבל אף אחד לא מוכן לקבל אותו.
מלבד שאלת החיים והמוות 291180
אפשר לפנות למוזיאון ישראל. אישית הייתי מתנדב, אבל אין לי איפה לשים אותו כרגע.
מלבד שאלת החיים והמוות 291317
וואלה? איזה שינוי חקיקה היה בשביל זה?

ניסיתי לחפש קצת באתר הכנסת, אבל כל מה שמצאתי היה החוק בעל השם המשעשע הבא: "חוק טעויות דפוס בחוק יישום תכנית ההתנתקות, התשס”ה-‏2005"
מלבד שאלת החיים והמוות 291322
החוק הזה הוא בטח המערכון האחרון שכתב קישון לפני מותו (או הראשון אחריו).
מלבד שאלת החיים והמוות 291352
העניין הוא שמדובר ב''חוק תיקון טעויות דפוס'', פשוט עם שם לא מוצלח, שמרמז שבפנים יש סעיפים כמו ''כל מופע רביעי של האות ה' יוחלף ב-א', אלא אם מדובר בה' המשמשת כאם קריאה''.
מלבד שאלת החיים והמוות 291361
למען הדיוק, דרישת החוק היא שבכל רצף של האותיות נ'ת'ק' תוחלף ה-ת' ב-ש'.
מלבד שאלת החיים והמוות 291374

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים