בתשובה להמסביר לצרכן, 07/05/05 13:15
אף גמל לא רואה את הדבשת של עצמו 298713
אין בעיה עם האנגלית, אבל כפי שציינתי קודם, יש בהחלט בעיה עם הפתיל. הבעיה היא הקישור בין תכונות נפשיות לעמדות ערכיות, שסותר את כל מה שידוע לנו ומוכר לנו מההתנהגות העמדות האנושיות, באופן אותו ציינתי בחילופי התגובות עם תובל (ולא ראיתי בקישור שלך הרבה "בשר" המראה שההיפך הוא הנכון).

דוגמאות נוספות: אנשים פסיביים כמו שאתה מתאר אינם בהכרח סוציאליסטים. הם דווקא יכולים להאמין ביתרונות השוק החופשי, ולמצוא עבודה שמתאימה לחוסר האמביציה והיזמות שלהם, מהסוג שגם שוק חופשי מספק בשפע (ועם משכורות טובות יותר). לעומתם, ראינו שלא מעט יזמים הינם דווקא תומכים נלהבים של סוציאליזם, כשזה אומר שהמדינה מטילה מכסי מגן ובכך מגינה על מפעליהם מתחרות חיצונית, או כשהם מקבלים הטבות נדיבות אחרות מהמדינה.

לגבי ההבדלים שאתה מציין בין גישת שוק חופשי לזו של השוק הריכוזי: אני לא בטוח כלל שתש"ח יראה פחות נזקקים מתש"ר. בד"כ הקריטריון לנזקקות הוא די ברור, והוא השלמת ההכנסה למה שנחשב כצורך בסיסי כיום: מזון, ביגוד, תרופות וחינוך. לדעתי, שני הצדדים שואפים לשיוויון, אבל זה לא אותו שיוויון: תש"ח ישאף לשיוויון *הזדמנויות* לכולם, ובשל כך מכעיסים אותו תקציבי ההעברה, שכר המינימום והתערבויות נוספות, שגורמות לאוכלוסיות ענק לאבד הזדמנויות לשיפור חייהן הן בשל הפיכתן לנתמכות סעד לנצח או בשל תשלום מיסים כבדים, או פשוט בשל אובדן מקומות עבודה במשק לא יעיל, והתש"ר רוצה שיוויון ב*תוצאה*, כי מה שמכעיס אותו בעיקר הם הפערים בין שכבות האוכלוסיה.
אף גמל לא רואה את הדבשת של עצמו 298899
Ha, I think you don’t have a problem with the thread (you are still here) but you don’t accept my hypothesis about the psyci-ido correlation. That’s cool. It is only a hypothesis. All I wanted to show is that this is not an unrealistic-crazy idea.

Here is another quote from a research I found on the subject:

The parallels between the two fields of research - values and trait inferences - go beyond the superficial similarity of key words used and involve some intriguing correspondences in empirical findings in both areas, despite the lack of inter- reference and some important differences in theoretical languages and methods of research. This is, for example, visible in the case of a distinction between competence-related and moral traits on the one hand, and a distinction between individualistic and collectivistic values on the other.
http://www3.interscience.wiley.com/cgi-bin/abstract/...

Regarding few of your points:
בד"כ הקריטריון לנזקקות הוא די ברור...
Right, but this is the official criteria. We argue here about the “desired” criteria.

תש"ח ישאף לשיוויון *הזדמנויות* לכולם ... והתש"ר רוצה שיוויון ב*תוצאה*,
Right again. But I try to understand *WHY*


חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים