בתשובה לרודי וגנר, 24/05/05 22:15
הרהורי כפירה 303220
כפי שאתה יכול לנחש התפקדתי למפלגת העבודה בכדי להצביע עבור פרץ.
אמור לי מה דעותיך ואמליץ לך עבור מי להצביע.
היתרון הגדול של שיטת הבחירות הישראלית (והסיבה שניו-זילנד אימצה אותה) היא שלל מפלגות ורוחב דעות שמבטיח מפלגה custom made לכל בוחר.
הרהורי כפירה 303335
למעשה, יש פה הטעיה: הייתה מפלגה שייצגה אותי (ואפילו התפקדתי אליה) אך לצערי היא לא הצליחה להיכנ לכנסת (ואחר כך הלכה שם מלחמת עולם). מדובר ב"עלה ירוק".
נכון לעכשיו המועמד לכנסת היחיד שמייצג אג'נדה דומה הוא מוסי רז, אבל אני לא בטוח ששווה לי בשביל לקדם אותו להתפקד למרצ, שממשיכה להזניח את סדר היום הכלכלי-חברתי לטובת דשדוש במקום בעניין הפלסטיני, ומעדיפה את יוסי ביילין על רן כהן בהנהגה.
הרהורי כפירה 303380
אני מצטערת פעמים פעם אחת משום שעלה ירוק באמת חסרה בכנסת ופעם שניה משום שהחסכון שהיה נובע מלגליזציה של קאנאביס (ירידה במחיר ללקוח ופחות הוצאה משטרתית) היה יכול להיות מופנה לאפיקים חשובים.
בכל מקרה לא הייתי מרימה ידים ומנסה לזכות בבחירות הבאות.
מוסי וחבורת ''יחד'' ממש לא מעוררים.
אפיקים חשובים כמו 303403
תגובה 303295
הרהורי כפירה 305534
נעשה מאמץ, לגבי "עלה ירוק". אבל אחרי הבחירות התפוצצו ברעש סדרת פרשיות שהוכיחו שראשי המפלגה לא הרבה פחות מושחתים מראשי המפלגות האחרות... ואין לי כוח להכניס את הראש הבריא שלי למיטה החלוה הזו.
כמו-כן, לעניין דבריו של דובי, במשך היותי מתפקד של המפלגה, לא הרגשתי שיש לי השפעה כלשהי על דרכה. כנ"ל גם במרצ.
הפעם היחידה שהשפעתי על דרכה של מפלגה פוליטית הייתה כשהתפקדתי למפלגת העבודה כדי לבחור בשלמה בן-עמי לראשות המפלגה. Much good did that do.
הרהורי כפירה 304830
ניו-זילנד, ברוך השם, לא אימצה את שיטת הבחירות הישראלית. היא פשוט הגמישה קצת את שיטת הבחירות הרובנית שלה, כדי לאפשר קצת יותר ייצוגיות. מכאן ועד המצב בישראל הדרך ארוכה מאוד.
הרהורי כפירה 304842
אופס חשבתי שאתה דמוקרט.
הרהורי כפירה 305095
הבעייה עם השיטה הזו היא שלא תמיד יש אפשרות לכל נציג להצביע לפי תפיסת עולמו. הרבה פעמים מאפשרים להם מקסימום להמנע..
יש יתרונות להטרוגניות המסויימת בכל מפלגה, אבל יש גם מימד של הטעיית הציבור- אנשים עלולים להצביע לפי המצע, או לפי דעות משכנעות שהם שמעו בדיונים, בעוד שחברי הכנסת בוחרים איך להתנהג בעיקר משיקולים פוליטיים ולאו דווקא כשטובת הבוחר למול עינהם. זו דמו-קרטיה. אהה, וגם אין הפרדת רשויות או חוקה שתעיד על קווי המתאר. אפשר להתייחס אל מגילת העצמאות כאל סוג של חוקה, אבל היא לא מחייבת.
בתור חברה פוסט-טראומטית אנחנו צריכים להיות יותר זהירים עם מפלגות\חברי כנסת עם ריח פאשיסטי(ולזכור שגם הנאצים היו בני אדם)
הרהורי כפירה 305124
אין הפרדת רשויות?
הרהורי כפירה 305135
אוקיי, לא מספיק לטעמי.
הרהורי כפירה 305268
אין ולא צריכה להיות. הפרדת רשויות זה במשטרים נשיאותיים (ארה''ב, צרפת), לא במשטרים פרלמנטריים (אנגליה, קנדה, ישראל). זו בדיוק הייתה הטעות של ממציאי שיטת הבחירה הישירה בישראל, שלא הקשיבו לתחינותיהם של מדעני המדינה להקשיב קצת להגיון.
הרהורי כפירה 305267
אופס, ואני חשבתי שישראל היא לא המדינה הדמוקרטית ביותר בעולם, למרות שיש לה את הגרסא הכי קיצונית של בחירות יחסיות.

דמוקרטיה זה לא רק בחירות יחסיות. יש שיגידו שזה אפילו לא תנאי הכרחי.
הרהורי כפירה 305346
אנא במטותא, וסליחה על הבורות - מהן, בעצם, בחירות יחסיות?
הרהורי כפירה 305353
הרהורי כפירה 305358
היתרון של בחירות יחסיות הוא שהוא נותן ביטוי למקסימום הדעות הקיימות בציבור. באופן אישי אני מעדיפה את המצב הזה. אני חושבת שהבעיה שהועלתה במאמר המקורי של דובי קננגיסר לא נובעת מבעיה מבנית כגון שיטת בחירות וכו'. המהפכות /רפורמות שמנסים לעשות כמו שינוי שיטת הבחירות, חוקה לישראל ועוד לא יכולות לתת פתרון. לדעתי רק תחזוקה שוטפת של המערכת הדמוקרטית בארץ תוך מתן פתרונות ספציפיים לבעיות שעה יכולה לאורך זמן (הרבה זמן), להביא אותנו לארץ דמוקרטית שתענוג לחיות בה.
הרהורי כפירה 305398
נכון, זה היתרון שלהן. אבל יש להן גם כמה וכמה חסרונות משמעותיים, בדיוק בתחומים שבהם ישראל סובלת מבעיות משמעותיות. התנועה כיום בעולם היא לכיוון שיטות מעורבות, וזה, ככל הנראה, הפתרון הכי פחות גרוע.
הרהורי כפירה 305618
"בדיוק בתחומים שבהם ישראל סובלת מבעיות משמעותיות."
האם תוכל להרחיב ולתת דוגמאות, כמו גם איך שיטת בחירות אחרת תעזור?
הרהורי כפירה 305762
תעשי חיפוש על המילה "משילות" - governability.
הרהורי כפירה 305763
הרהורי כפירה 305770
הבנתי, אתה מתכוון לזה: http://www.unesco.org/most/dsp52.htm
הרהורי כפירה 305945
זה עיסוק מסויים במשילות, כן. אם כי לא בהקשר שעליו אני מדבר. את מוזמנת לפזר על הגיגול עוד מילות חיפוש רלוונטיות כאוות נפשך, ולהזהר מציקדות.
הרהורי כפירה 306148
האם העובדה שאינך משיב לשאלה פשוטה אומרת משהו?
הרהורי כפירה 306206
כן, שאני עצלן ושאת לא בדיוק מעוררת בי חשק להתאמץ.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים