אלים או מזל 304076
משחקים היו כנראה חלק מתרבות האדם משחר התרבות, בשבטים הנידחים ביותר בקצוות כדור הארץ מקובלים משחקים. משחקי האלים בקובייה הם חלק חברתי כמו שהאלים מבטאים את מנהגי העמים השונים.

נתפסתי למשפט המובלע אצלך "המזל הוא שווה־נפש", איך אפשר להתייחס למושג מזל כאל ישות בעלת נפש. השפה שלנו מכילה מושגים רבים שאנו בטוחים בהבנתם, האם מזל הוא ישות או סתם תאור התגלגלות עניינים, ומהי נפש.
דיבורים על מושגים ריקים כמו אלוהים, אלים, נפש וכדומה מביאה אותך לסוג של הכללות. לא כל התרבויות מאמינות בישויות שלא מהעולם, והיחס לאלים ולתפקידם שונה בדתות השונות.

יש כנראה צורך לאדם למצוא תשובות לשאלות כמו: מהם החיים, העולם, קיומם של השמש , הכוכבים, מחזור העונות גאות הנהרות הבצורת, רעש האדמה. המדע בתקופה המודרנית ניסה לתת תשובות במחקר לשאלות שעלו בתקופות קדומות ובסופו של יום הוכח על ידי פול כהן שיש שאלות שאין להן הכרעה, משפטי אי השלמות של גדל, עקרון אי הוודאות של הייזנברג.
המסקנה היא פשוטה למרות שקשה לקבלה. לחלק גדול ממה שקורה אין סיבה, הדברים פשוט קורים, לא קובייה, לא גורל, ולא מזל. זו מכה לשכלתנות המחפשת תשובה לכל מה שקורה, זו גם מכה אנושה לאלה המייחסים לאלוהים את סיבת הסיבות.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים