כואב הלב 308088
גם איברופרופן, המצוי במשככי כאבים כמו אדוויל ונורופן, מגביר את הסיעוי להתקפי לב. הארץ: http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArt.jhtml?it...
כואב הלב 308165
שוב אותו סיפור. "החוקרים, פרופ' ג'וליה היפיסליי-קוקס ועמיתיה מאוניברסיטת נוטינגהם, אומרים כי ייתכן שניתן לפרש את ממצאיהם באופנים שונים, ויש לבצע מחקרים נוספים." זה עמוק בגוף המאמר. והכותרת? היא כבר יודעת.
כואב הלב 308172
''היא'', אולי, עוד לא יודעת - אבל העיתונאים יודעים בלי ספק.
כואב הלב 308448
רצוי לקרוא את המאמר המקורי כדי להתרשם עד כמה המסקנה מוטעית. המאמר נמצא בכתובת http://bmj.bmjjournals.com/cgi/content/full/330/7504... וגירסת ה-pdf שלו נמצאת בכתובת http://bmj.bmjjournals.com/cgi/reprint/330/7504/1366... .

כדאי לשים לב במיוחד לטבלה 1 (המופיעה בצורה מוגדלת ונוחה גם בכתובת http://bmj.bmjjournals.com/cgi/content-nw/full/330/7... ), המשווה מאפיינים שונים של מטופלים שהשתמשו במשככי כאבים לעומת אלה שלא השתמשו בהם. תחת הסעיף Morbidity before index date מופיעים תת סעיפים חשובים, וראוי במיוחד לציין את Ischaemic heart disease:
28.6% מבין המשתמשים במשככי כאבים סבלו קודם לכן ממחלת לב, לעומת 9.5% מקבוצת הביקורת. כלומר – מדובר בקבוצה שהיתה חולה יותר באופן משמעותי קודם לכן.

הדבר כל כך בולט לעין, שהשאלה העיקרית היא מה קפץ על BMJ שהחליטו לפרסם את המאמר הבעייתי הזה. על „הארץ” ועל רן רזניק הפסקתי להתפלא כבר מזמן (את הכותבת השניה, תמר טראובמן, אינני מכיר. הארץ מכנים אותה „כתבת "הארץ" לענייני אקדמיה” ובדרך כלל היא כותבת יותר על הפוליטיקה באוניברסיטאות מאשר על ענייני מדע).
כואב הלב 308452
מה אתה מדבר, זו תגלית מדעית ממדרגה ראשונה: אם אתה לוקח הרבה אדוויל, הסיכוי שכבר אובחנת כחולה במחלת-לב איסכמית עולה פי שלושה. סוג של דיאגנוסטיקה עם חץ-זמן הפוך.

מה באמת קפץ על BMJ, קשה לדעת.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים