בתשובה להאייל הנרצע, 19/06/05 20:37
שלח ודרוקר משלחים בומרנג בציבור 310694
למה שלשמאל יהיה אכפת משרון? שרון לא מעניין אותי, אישית. שילך לכלא, מבחינתי. תוכנית ההתנתקות, בלי שום קשר לנסיבות בהן נהגתה, זכתה לרוב בכנסת. שרון אולי אדם גדול מימדים, אבל בכנסת עדיין יש לו רק קול אחד. לימין יש רוב מוחלט, ובכל זאת התוכנית עברה. לימין יש רוב מוחלט, ובכל זאת הם עדיין לא טרחו להצביע אי אמון בשרון ולהחליפו במנהיג המועדף עליהם. מכל זאת אפשר להסיק רק מסקנה אחת: יש רוב בכנסת שתומך, ממש תומך, בתוכנית ההתנתקות. כל השאר פשוט לא רלוונטי.
על שחיתות צריך לשלם, ושרון ישלם בבוא הזמן. זה לא קשור להתנתקות.

מצחיק, אגב, איך כל הימנים התלוננו על התקשורת שרודפת את שרון על לא עוול בכפו לפני שהוא התחיל לקדם את ההתנתקות. פתאום הפרקליטות הם צדיקים שחשפו עוולות אמיתיים וחייבים למצות את הדין עם הפושע הנורא אריאל שרון, כי זה פשוט נורא שיש כזו שחיתות בשלטון.
איכשהו, זה פשוט לא אמין.
לא ברור מה הטענה שלך 310758
למה לא הצביעו בכנסת?

למה למשל פורז נושא נאום שלם בוועדת הכנסת שבו שיבח את "חוק הג'ובים" , והצביע בעד?

-ועדיין אגב אף מילה לגופם של דברים. איזה יופי של פתיחות שיח...

יש הרבה דברים אבסורדים לחלוטין שנעשים בפרלמנט הישראלי המוסרס.

אגב מאז לתזכורתנו רבים כמו נתניהו שטייניץ ואחים יצאו כנגד התוכנית ההרסנית מכל וכל.

הטענה של לא מעט אנשי ימין קצת יותר מעורים לנעשה מאחורי הקלעים - כאלה שאינם בהכרח נענים לאתוס "שרון הוא אם כל חטאת"
היא שעוצמות הכח והשליטה האיתנים שמצויים בעיקר במערכת המשפטית המבוזרת הפעילו תנועות מלקחיים באמצעות הפרקליטות- היועץ המשפטי והעליון למסמר את שרון. (ולתזכורתנו בראש הוועדה למינוי המערכת הנפוטיסטית לתפארת הדמוקרטיה הישראלית הממנה את שופטי העליון בישראל ישב תקופה לא קצרה מיודענו יוסי ביילין).

העיתונות הישראלית ברובה התגייסה בימים הקריטיים של טרום-הכרעות כנסת ולפני הכשרת השרץ בבג"ץ כאיש אחד.

עם זאת שני עיתונאים - אמיר אורן מ'הארץ' ועפר שלח מ'ידיעות אחרונות' התמידו לאורך זמן שלא לעשות זאת.

למי שפחות מעורה , הללו נוקטים בטקטיקת של שלילת כל תפישת הבטחון של ישראל.

להלן הסיפור המלא של בומרנג מפי דרוקר ושלח עצמם שבו נחשף
לציבור המניע העיקרי של הצמד צילי וגילי (שלח ודרוקר)-
עמ' 7 מעריב יום ב' השבוע:

דרוקר ושלח היום במעריב:

"באופן טבעי, תשומת הלב שמעורר 'בומרנג' קשורה להתנתקות. תשומת לב זו עושה עוול לספר. האינתיפדה הזו היתה מיותרת במקרה הרע, וניתנת לעצירה בשלבים מוקדמים יותר במקרה הטוב. חמור מכך: קברניטי המדינה מכרו לכולנו סיפור שקרי שעל גבו יצאנו למלחמה.....
אנשים כמו בוגי יעלון ועמוס גלעד חיברו נרטיב שהיה מבוסס יותר על נהיית ליבם מאשר על בסיס מודיעיני... לא פעם ישראל היא זו שטרפדה הפסקות אש. בקרה אחר בולט חוסל מחבל פלסטיני למרות שהשב"כ ידע שהוא לא מתכוון לבצע פיגועים באותה תקופה. לאחר חיסולו, שקטע הפסקת אש ממושכת ידע השב"כ לתדרך שאותו פעיל היה בדרך לפיגוע. המקרה היה כה קשה, שראשי השב"כ לשעבר זימנו פגישה עם אבי דיכטר...
שוב ושוב העבירו צה"ל והשב"כ לציבור מידע מבהיל ומנופח, בלשון המעטה, כדי לשמר את אווירת הקונצזנוס והמלחמה בכל מחיר. בומרנג נכתב מתוך הכעס הגדול שלנו על כל הדברים שגילינו, על כל הקרובנות שאיבדנו בדרך. אין ספק, הסיבות שבגינן החליט שרון על כל ההתנתקות חשובות. אבל בעינינו חשובים מה באמת קרה פה שארבע וחצי השנים האחרונות".
שלח ודרוקר משלחים בומרנג בציבור 310759
הכי מעניין בהקשר זה הוא יחס הימין לעדנה ארבל, שכל כך שנאו אותה משום שרצתה להעמיד את שרון לדין - ועכשיו הם שונאים את מזוז משום שאינו עושה זאת, ואת ארבל משום שנבחרה לעליון.
עוד יותר מעניינת הבורות של 310761
שמאלנינו הקיצוניים. שאין להם חצי מושג על השחיתות המוכחת בעליון.

והקישור הבא מובא ע"י למשה גורלי שמאלן נרצע כדת הדמוקטטורה המשובחה.
עוד יותר מעניינת הבורות של 310765
מעניין אותי אם יש לך משהו לומר חוץ מסיסמאות אוויליות.
מה שתגיד חביבי.... 310768
ועכשיו קרא את הקישור לקצה הקרחון..

מה אתה יודע על הגברת ארבל?

מה עוד היית רוצה לדעת...
מה שתגיד חביבי.... 310774
על איזה קישור מדובר?
ודבר אחד אני יודעת על עדנה ארבל באופן ברור: היא פועלת כמו סמרטוט אדום על ימניים ועל מייל-שוביניסטים.
הו, בגברת עסקינן? 310784
איך להגיד את זה בצורה שלא תשמע לא טוב, מאיפה צצה הטענה על שובניזם?

ארבל אגב -איך לומר זאת בעדינות קצת אביסל'ה לא יותר מדי .
עשתה כמה וכמה עבירות שנמחקו להן בפורטוקול (ואני לא מתכוון לזוטות הידועות של זיוף קורות חיים ..שני תארים יותר שני תארים פחות...)

אגב מה דעתך על פרופסור רות גביזון - מי שהקימה את האגודה לזכויות האזרח אושיה משפטית משכמה ומעלה בקנה מידה בינלאומי
ש"משום מה" אהרון ברק מוכן למכור את אימו ובלבד שלא תצטרף לעליון?

אגב ב'הארץ' מסע ההנמכה הסמוי של גביזון היה בשיאו לטובת קרמניצר, שהזכיר קצת פולחן אישיות מהסוג של עמירה הס לעראפת בימים הטובים.
הו, בגברת עסקינן? 310792
א. הטענה על השוביניזם פשוטה מאוד: חלק ניכר מההשתלחויות על "הפרקליטות" בימי ארבל היו השתלחויות על ה"פרקליטות" (ו' חלומה). על ה"קצ'קיאדה" וביטויים דומים וכיו"ב. ברור היה לכל מי שעיניו בראשו, שמזוז יחליף את ארבל בגבר, לא באישה אחרת. יותר מזה, ההשתלחויות חסרות הרסן (ועתירות הטמטום האישי, המקצועי, האתי ובכלל) של מזוז על ארבל בעניין תיק שרון - היו מהסוג שאין שום סיכוי שהיה מופנה לפרקליט-גבר ("רמה של כיתה א' וכו').
ב. זמן רב סברתי שגביזון היא באמת משכמה ומעלה, אישה מבריקה ודעתנית הראויה לכל שבח. בשנים האחרונות יש לי תחושה שהפוסט-מודרניזם סחרר אותה ברמה בלתי אפשרית, עד כדי כך שהיא מוכנה לכרות את הענף שהיא יושבת עליו. למעשה, היא מעוררת הרבה ספקות בשאלה עד כמה, בכלל, היא מאמינה ב*איזה שהוא* שיפוט. אני מניחה שזו הסיבה העיקרית להסתייגותו החריפה של ברק: אני במקומו, לפחות, הייתי מאוד נשמרת ממנה.
ג. את משפטך האחרון לא הבנתי.
לא ברורה לי הביקורת שלך 310802
על גביזון.
תוכלי לפרט?

מאידך ברור לי לחלוטין מאילו סיבות אהרון ברק מנסה למנוע את כניסתה של האופוזיציונרית הגדולה ביותר למתווהו - וכמי שמצטיירת כטיאטנית לא פחות ממנו לעומת שאר הבינוניים שיושבים בחצר האולימפוס.

אני לא שותף להשתלחות
העדרית הידועה על -הפרקליטות- כ"קבוצה" (אינני זוכר מי היה אותו ג'ינג'י משתלח אשר אמנם הצטייר רע מאוד בכתבה המפורסמת ב"הארץ". מצד שני אני חושב שהניסיון להטיח כמעט כל נשוא דיון אל המשחק "המגדרי" מעוות לא פעם את המציאות.

הטענה המרכזית-
ישנו בסיס מוצק לטענה שהמערכת המשפטית תחת שלטונו של אהרון ברק נגועה במורבידיות- ובמיוחד לגבי הליך מינוי שופטי עליון מתנהלים בצורה נפוטיסטית שמרכזי הליכוד/עבודה/שינוי/מרץ נראים לפתע כמקום מכובדים לידו.
קשה מאוד ולמעשה בלתי אפשרי לסתור אצת הטענה כי ההרכב הנומינלי של שופטי העליון רחוק מאוד מלשקף את מהות חלוקת עמדות הציבור הישראלי.

ראיות בשטח-
אני אכן רואה טעם לפגם, בלשון המעטה - שאדם כמו יוסי ביילין שנחשב ע"י אחוז אדיר בציבור כאדם שנמצא הרחק מעבר לשולי הקונצזנזוס היה ראש הוועדה למינוי שופטים. ואכן הגילדה שמכונסת היום בעמדות הבכירות של המערכת המשפטית משקפות גילדה קטנה .

מעבר לביקורת הקשה והאפריורית שיש לי על מנטרת "חולשת הרשויות האחרות" דרכה מתרצים אהרון ברק וחצרו כבר שנים את מעיכת תשתית הדמוקרטיה הבסיסית ע"י כיבוש זולג של סמכויות שתי הרשויות האחרות באמצעוות האקטיביזם המפורסם", הרי שישנה בעיה אקוטית
שכל מי שמתנגד לגישה של מערכת שיפוטית מתנפחת מעבר לגודלה מיד נתפש כאויב.

זהו גם דינה של גביזון שמינויה אגב מגובה באופן נלהב ע"י הנשיאים לשעבר בך ולנדוי בניגוד לאהרון ברק שרואה בה סדין אדום.
לא ברורה לי הביקורת שלך 310808
ראשית, נסלק את בעיית המגדר. בהחלט ייתכנו מקומות שבהם השאלה המגדרית היא באמת שולית לעניין עצמו, והעיסוק בה יכול להסיח את הדעת מהעיקר. עם זאת, בעניין הפרקליטות - הנושא הזה עלה על הפרק באופן שקשה להתעלם ממנו. לא רק באותו מאמר בהארץ ובשיח שהתנהל סביבו: כמו שאמרתי, גם דברי מזוז השערורייתיים על עדנה ארבל *בהחלט* נכנסו לאותה קטגוריה, וגם הסיפור כולו השאיר שובל בעייתי שלא נידון עדיין באופן פתוח - של הבדלים מגדריים *קיימים* בתחום המשפט.
שנית, רות גביזון. אמרת, "מאידך ברור לי לחלוטין מאילו סיבות אהרון ברק מנסה למנוע את כניסתה של האופוזיציונרית הגדולה ביותר למתווהו - וכמי שמצטיירת כטיאטנית לא פחות ממנו לעומת שאר הבינוניים שיושבים בחצר האולימפוס." לא פירטת. אני מודה ומתוודה שמעבר ל"תחרות הטיטאנית" אינני בטוחה למה אתה מתכוון.
באשר לי, שמעתי את גביזון בכמה וכמה הרצאות במסגרות שונות. הפירוש שהיא נותנת למושג "סובלנות", למשל, עורר בי חששות רבים: היא מרחיבה אותו, לדעתי, באופן שיכול להטיל מגבלות ניכרות על אפשרותה לשפוט מישהו בסיטואציה כלשהי. אתן לך דוגמא: אני זוכרת היטב את משפט דרעי. אני מודה שחלקים מפסק הדין שהוקרא אז ברדיו קוממו אותי מאוד (כנגד השופט). חשבתי שהרבה מהתארים השליליים הקיצוניים שניתנו לדרעי בכתב האישום מופרזים ביותר. יחד עם זה, ההתרשמות שגביזון הייתה מוציאה אותו זכאי משום שהתנהלותו *נורמטיבית* לחברה הרלוונטית מטרידה מאוד, בלשון המעטה.
שלישית, "הכיבוש הזולג" שאתה מדבר עליו לא מאוד מקובל עליי. אבל יש לזכור שלגבי הרבה אנשים ומגזרים חלשים בחברה, בית המשפט העליון הוא עדיין המפלט האחרון שלהם.
לא ברורה לי הביקורת שלך 310853
יוסי ביילין היה שר המשפטים במשך שנה וחצי. בתקופתו מונו השופטים אליעזר ריבלין, אילה פרוקצ'יה ואדמונד לוי (מנוי זמני). תצטרך לעבוד יותר קשה כדי לשכנע (אותי) שביילין הפך את בית המשפט העליון לסניף של מר''צ.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים