עושים לנו מערוף 31168
החוק שהעלה את הוויכוח הזה לכותרות חוקק כבר לפני יותר מחצי שנה.
הצעדים לשילוב נשים ביחידות השונות לא התחילו בחודשים האחרונים.
גם הצעקות של אנשי מדינת ההלכה בנוסח כותב המאמר לא התחילו אתמול.
שום דבר משמעותי לא קרה כדי להצדיק את עליית הוויכוח הזה. עצומת מאה בני ישיבות ההסדר, לדוגמא, קרתה רק כשבועיים אחרי שהנושא עלה לכותרות.
הוויכוח הזה הועלה לסדר היום הציבורי באופן סינתטי, דווקא על ידי צה"ל והממשלה. הציבור מוזמן לעיין בעיתוני החודשים האחרונים ולהיווכח. תמיד יש איזה רב שמאיים, אף פעם לא מתייחסים אליו ברצינות ואף פעם לא מגרים אותו בנאומים ואיומים של הממסד, כמו שנעשה בסיבוב זה.
כדאי לנו לשאול את עצמנו למה דווקא עכשיו? למה עכשיו חשוב לצבא ולממשלה לעורר את הוויכוח הזה? להעמיד את כל מי שרוצה לחיות במדינה חופשית ואזרחית מול "מסרבי הגיוס"? האם באמת בני ישיבות ההסדר, שמגיל אפס מחנכים אותם עם שירי מלחמה וקרב לא רוצים להתגייס?
מהן השאלות המוסריות האמיתיות שעומדות מול מי שמשרת היום ביחידה "קרבית"? האם הן קשורות להרעבת אוכלוסיה אזרחית? אולי לירי בחסרי ישע? או אולי באמת השאלה המוסרית סביב גיוס בישראל 2001 היא כמות הבנות שעיניך יישזפו?
דרך אגב, אני שירתתי ביחידה שכשהתגייסתי כל "לוחמיה" היו בנים, וחלקם בני ישיבות ההסדר. לאף אחד לא הפריעו הפקידות הרבות, וגם ארבעת ה"לוחמות" שהשתלבו מאז ביחידה, לפני למעלה משנתיים. גם למשגיחי הכשרות בבסיס לא ממש הפריעו הטבחיות, הנהגות, והחיילות במשמרת במטבח.
תפקחו את העיניים, תרגישו את הערפל, ותבחרו את הצד שלכם.
עושים לנו מערוף 31290
טוב, עכשיו זה נהיה באמת מעניין.
אתה יכול לפרט משהו על ההתבטאויות שהביאו למשבר הנוכחי?
עושים לנו מערוף 31328
במקרה בתגובות קוראים ב"הארץ" היום מובאת בדיוק אותה טענה.
ה"ניצוץ" להתייחסות הרחבה זה הסכמת הרמטכ"ל להיפגש עם הרבנים שתמיד טוענים את הטענות האלו, ונאום הרמטכ"ל בהודעה על סגירתו הרשמית "חיל הנשים" (חיל שעסק בעיקר בהדרכות, אך לא היווה מסגרת לשרות "נשים בלבד").
כל העניין זה שאין שום התבטאות רצינית בהתחלה, או אירוע אמיתי, יש רק "תגובות" של הרמטכ"ל ושל שרון.
אני עוקב אחרי הסיבוב האחרון מקרוב בעיקר ב"הארץ", אך אין לו ארכיון מקוון.
לכן נאלץ להסתפק בכתבות להלן (היחידות עם איזשהו תוכן בנושא שמצאתי ב"ידיעות"). התייחסות לתאריכי פרסומן תבליט את שילוב האינטרסים: מצד אחד האינטרס ה"ממלכתי" שציינתי בהערה הראשונה ומצד שני האינטרס ה"מפלגתי" של המפד"ל וש"ס (פחות או יותר כמו המאבקים בין חד"ש לבל"ד בסקטור הערבי).
אני שמח שמצאת את ההערה מעניינת.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים