בתשובה להאייל (מדע) האלמוני, 13/07/05 22:15
עניין של זמן 316648
כול אורכי הגל של הקרינה נושאים אנרגיה. ובגוף יש מספיק מולקולות מורכבות כך שלכול אורך גל ימצא חומר שיבלע אותו. השאלה היא רק אם איזה הספק הגוף מסוגל להתמודד בלי נזק (פזיקאים נוהגים לדבר על סדר גודל).
עניין של זמן 317005
תשובה לשאלה: את השאלה הזאת בררו במלא מחקרים שעסקו בנזקי קרינת רדיו ומאלו נראה שטלפונים ניידים לא גורמים לנזקים, אולי בגלל שרמת הקרינה המקסימאלית המותרת היא 0.02 (1/50) מהקרינה שידועה כגורמת נזק כלשהו.
עניין של זמן 317011
מדובר על 2% מכמות הקרינה (מספר פוטונים), או 2% מעוצמת הקרינה (האנרגיה של כל פוטון) ?

אם זו האפשרות הראשונה, אז זה תלוי גם במשך החשיפה. אם מישהו מדבר פי 50 יותר (בסה"כ בכל חייו) ממה שהניחו במחקר, אז הקרינה כן מזיקה.

אם זו האפשרות השניה, אז באמת לא אמורה להיות סיבה ממשית לדאגה.
עניין של זמן 317177
נדמה לי שמדובר בעוצמה, אבל אני לא מומחה גדול. אתה מוזמן להסתכל באתר שלהם (סליחה, אבל אין לי כוח להתחיל לחפש אותו באמצע הלילה).
עניין של זמן 317059
האם המחקרים עסקו בקליטת כול ההספק בחלק קטן של הראש הצמוד לאנטנה וביכולת הגוף לקרר חלק זה. או בפיזור ההספק על שטח גוף נרחב?
לא נכון 317161
נסה להימנע מלכתוב "עובדות" מדעיות בנושאים שאינך בקיא בהם.
אנשטיין הוכיח עוד ב1905 במאמרו (שזכה להיקרא) על האפקט הפוטו-אלקטרי שאנרגיה נישאת במנות בדידות. אטומים יכולים לקלוט אנרגיה רק אם היא מתאימה בדיוק למעבר רמה באטום (או תלישה מוחלטת + אנרגיה קינטית לאלקטרון). אם האנרגיה של הקרינה נמוכה מכדי להעביר אלקטרון רמה באטום (או לתלוש אותו לחלוטין - קרינה מיננת) אז כלום לא קורה והקרינה ממשיכה הלאה בלי לעבור כל אינטרקציה עם החומר.
קרינה של פלאפונים היא ללא ספק לא מיננת, יתכן שהיא מספיקה למעברי רמות באטום ובכך גורמת לחימום החומר (במקרה דנן רקמת המוח שלך), כאן נשאלת השאלה מה היא ההשפעה של חימום רקמת המוח, נכון להיום לא קיים אף מחקר רציני המוכיח הסתברות מוגדלת לסרטן בבני אדם, יתרה מזאת, אפילו המנגנון שעלול לגרום לסרטן לא מוסבר תאורטית.
אישית, גם בלי סרטן אני לא מתלהב מהרעיון שיחממו לי את המוח, אבל גרוע מזה הוא הרעיון שאני אאלץ לדבר עם מי שרוצה לדבר איתי במשך שעות בלי לראות אותו (להבדיל מכתיבה, שזה סוג אחר של אינטרקציה). התפקיד של הפלאפון הוא לסגור את כולם איפה נפגשים לבירה, שע"פ תאוריית הבאפלו תורמת מאוד לחיזוק היכולות האינטלקטואליות.
לא נכון 317193
קרינה בתדרים המתאימים יכולה לגרום לרוטציה של המולקולה או לוברציה של הקשרים הקובלנטים. הגוף לא ממש שקוף לקרינת מיקרוגל (גם לא מהסוג בעל התדירות הרזוננטית עם מים) נסה פעם להכניס יד לתוך אלומה של קרן מיקרוגל (מהסוג המשמש לתקשורת, לא מהסוג לבישול) ותרגיש את ההתחממות.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים