בתשובה לקובי-פ, 26/08/01 10:03
למה לא לקנות בד''ץ 33401
לא מדויק, ההשגה של הבדצ'ים למנייהם דורשת משגיח צמוד בכל רגע משלבי ההכנה של המזון, הדרישה של הרבנות היא רק לעמוד בחוקים.
למה לא לקנות בד''ץ 33428
אין שום דבר המשותף לכל הבד''צים מלבד המלה ''בד''צ'' בשמם והעובדה שכולם גובים כסף תמורת חותמת הכשרות שלהם. זו הסיבה שהתפלאתי שהיו שניים שענו בסקר שהם מעדיפים כשרות של ''בד''צ כלשהו, לא משנה איזה''. אני פונה בפעם השלישית למי שענה זאת או למי שחושב ככה, שיסביר בבקשה מה משותף לכל הבד''צים ואין, למשל, בהכשר הסטנדרטי של הרבנות הראשית.
למה לא לקנות בד''ץ 33436
שוב לא נכון, הבדצים כן דורשים שיהיה משגיח בכל רגע נתון שבו יש בישול של מזון כל שהוא.

ההשגחות הרגילות ואו האחרות לא דורשות את זה.
למה לא לקנות בד''ץ 33438
מאיפה הבאת את זה? ובכלל, כשאתה כותב "הבד"צים", על מי אתה מדבר בעצם? על מכונת הכסף של אגודת ישראל? אולי על זאת שנקראת "בית יוסף" ומממנת את ש"ס? שמעת פעם למשל על בד"צ "קהל מחזיקי הדת" שקיים רק כדי לשרת רק כמה אלפים מחסידי בעלז בירושלים? ומה עם הרב לנדא מבני ברק, שהוא הרב היחיד בעולם שיודע את המתכון הסודי של קוקה-קולה? ועל ה"מהדרין" של הארגון האמריקאי OU שגם הוא חותם על מוצרי מזון בישראל בתור סוג של בד"צ, שמעת? אתה באמת יודע מה כל ארגון כזה דורש לפני שהוא שם את החותמת שלו?

זו היתה, כמובן, רשימה חלקית בלבד. לפי הבנתי מדובר באוסף של כתריסר ארגונים שונים ומשונים שהקשר העיקרי ביניהם הוא שכל אחד שולל את סמכותם של האחרים בענייני כשרות. רובם פועלים בחסות מפלגות חרדיות או ארגונים חרדיים עשירים בארץ ובחו"ל, אך טכניקות אכיפת הכשרות שלהם משתנות ואינן בהכרח כוללות את הדרישה שציינת.
למה לא לקנות בד''ץ 33441
אני מדבר על העיקרון של מה שהם דורשים במסעדות וכדומה. אני פחות מכיר את נושא הכשרות שלהם על מוצרים.

אני יודע שלמשל ביין של יקבי כרמל (אם אני זוכר נכון את השם) יש אנשים שלהם שם במקום.
למה לא לקנות בד''ץ 33433
עד כמה שידוע לי, כדי לקבל הכשר מהרבנות מפעל או מטבח חייב להעסיק משגיח כשרות במשרה מלאה.
ועד שומרי המסורת מסתפק בביקורות תקופתיות וביקורי פתע.
למה לא לקנות בד''ץ 33435
בעוד שאכן הוא צריך להעסיק משגיח אין כלל חובה שזה יהיה במשרה מלאה, ואו שתהיה בדיקה כל שהיא שלו. (מתוך ידיעה ברורה ולא מתוך ניחוש)
בד''צ כן מחייבים שיהיה המשגיח נוכח בכל תהליך הבישול של המזון.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים