בתשובה לראובן, 09/10/05 12:28
צדק הוא יופי 336044
ויטה?

כל פסטה ראויה לשמה‏1 אינה צריכה שטיפה אחרי הבישול, אלא אם כן אתה מבשל אותה יותר מדי זמן. יש לי נסיון של ארבעים שנה בעניין הזה.
____________
1- חיטת דורום.
צדק הוא יופי 336047
כן, כתוב על זה 100% חיטת דורום (נדמה לי שזה מיובא). לא אמרתי שהספגטי *זקוק* לשטיפה רק שללא השטיפה זה יוצא דביק. אתה מוזמן לבוא אלי הביתה לכיתת אמן. אשלם לך בפסטה.
צדק הוא יופי 336052
תודה על ההזמנה.

שמא אינך שם כפית מלח בסיר המים?
צדק הוא יופי 336064
דווקא כן. תראה, זה היה ניסוי בודד. אם אתה נחרץ אני מוכן לתת לזה עוד צאנס (אני רק לא בטוח שהנוער ייתן לי עוד צאנס).
צדק הוא יופי 336070
נסה את הספגטי של ''ברילה''. אם גם הוא מכזיב, אאלץ להודות שמשהו על-טבעי מסתתר במטבח שלך.
עבדו עלי? 336069
המטרה של המלח היא לא לשנות את טמפרטורת הרתיחה של המים?
עבדו עלי? 336071
כן, עד כמה שאני יודע זאת באמת המטרה.
עבדו עלי? 336075
איך המלח משנה את הטמפרטורה של המים? (איך הוא משנה את המעלות של הספגטי, זה אני יודעת).
עבדו עלי? 336080
לא את הטמפרטורה של המים, אלא את טמפרטורת הרתיחה שלהם (שהיא עד כמה שאני זוכר הטמפרטורה בהם המים מתחילים בתהליך הרתיחה, מאה מעלות צלסיוס בלחץ מסויים). המלח עושה את זה על ידי זה שהוא מתמוסס במים, והופך אותם ממים למי-מלח, שזה מים עם יונים של נתרן וכלור. מצד שני, כנראה שבאמת עבדו עלינו http://itotd.com/articles/521/
עבדו עלי? 336228
לא. המטרה של המלח היא להמליח את הפסטה.

טמפרטורת המים היא תוצר לוואי.
עבדו עלי? 336339
זהו, כאן נפרדות דרכינו. אם עד עכשיו צידדתי במה שאת אמרת‏1, כרגע נראה לי שאת טועה. אם את רוצה להמליח את הפסטה, בזיקת כפית מלח על הפסטה המבושלת תגרום לה להיות מלוחה עד כדי בלתי אכילה. לעומת זאת השפעתה של כפית מלח במי הבישול על מליחות המוצר, זניחה עד כמעט בלתי מורגשת. אלא אם כן יש כאן קונספירציה של יצרני המלח‏2 לגרום לנו להשתמש בכמויות מוגזמות של מלח, כנראה שלא זאת הסיבה.

___
1 נכון, לא נתתי לזה פומבי, אז מה?
2 כלומר, אורזיו ומשווקיו, לא נראה לי להאשים את אלוהים גם בזה.
עבדו עלי? 336341
הסיבה להמלחת הפסטה היא כדי שהביצים הקשות לא יסדקו (תגובה 296651).
My friend has two balls 336361
הכימאי טועה. כדי שהן לא ייסדקו צריך בסך הכל לדאוג שהמים באמבטיה לא יהיו חמים מדי, ולא חשוב אם שמים מלחי אמבטיה או סתם קצף משמפו.
עבדו עלי? 336363
מה קרה לכם? כולם החוצה מהמטבח!
ממליחים את המים כדי להקטין את פער הריכוזים בין הפסטה למים, כדי שלא יחדרו יותר מדי מים לפסטה ויהפכו אותה לרכה מדי.
[אסתי, ניחוש מלומד].
עבדו עלי? 336366
מישהו פעם בדק מה קורה אם *לא* ממליחים‏1?

1 מסכנים הילדים שלי, מה שהם הולכים לאכול השבוע. איפה יצחק קדמן כשצריך אותו?
עבדו עלי? 336370
כן (ולא קורה שום דבר מיוחד). מצד שני, אם מדובר על שינוי טמפרטורת הרתיחה, אז צריך לבדוק את זה בלחצים שונים, ואם מדובר על המלחת הפסטה, אז צריך לבדוק את זה בלי רוטב (וזה שני ניסויים שלא עשיתי).
עבדו עלי? 336373
לי קרה כמה פעמים שלא המלחתי, לא לצרכי ניסוי אלא מתוך פיזור נפש. לא קרה שום דבר מיוחד והפסטה היתה אותו הדבר, רק לא מלוחה. המלחנו בצלחות (עדיף בבישול, כי טעם המלח נספג יותר טוב, אבל זה הכל - ההשפעות הכימיות המאגיות עובדות בעיקר בתיאוריה, ולא ניכר שהן מדגדגות את המציאות)
מרק אבן 336375
מישהו פעם בדק מה קורה אם לא מוסיפים פסטה?
מרק אבן 336381
מקבלים משהו שהוא almost, but not quite, entirely unlike tea.
Share and Enjoy 336382
מרק אבן 336437
אם שמת מלח - מקבלים מי מלח.
אם לא שמת מלח, אתה מקבל מה שהמוני סינים שתו במשך אלפי שנים, והרוסים קוראים קפיאטוק ‏1.

1 אם יש דוברי רוסית בקהל - הם מתבקשים לתקן. אני מסתמכת על "במעגלי הדובה הגדולה" של יצחק גנוז.
מרק אבן 336475
כן. הילדים האומללים הכינו לעצמם, בסופו של דבר, טוסטים עם גבינה צהובה.

דו"ח ניסוי: טוב כמו פסטה, רק עם הרבה פחות פוזות, גלים, רוח וצלצולים. מומלץ לפרולטריון נטול שאיפות.

מועצת הקרדינלים לא הכינה טוסטים עם גבינה צהובה מאימת הרופא. כך, מתוך קלילות הגוף הבלתי צפויה - נולדה האפשרות לבדוק מחדש ביצועים אקרובטיים נשכחים מימים עברו, ימים צעירים ונלהבים.

דו"ח ניסוי: טוב כמו פסטה, רק עם הרבה יותר פוזות, גלים, רוח וצלצולים. מומלץ לאריסטוקרטיה שירדה מנכסיה אבל לא מרימה ידיים.
אזהרה: טוסט גבנ"צ עלול לגרום לאימפוטנציה 336480
לחם צר ומים לחץ 336384
1- מילא פסטה במים לא מומלחים, אבל לתת לעוללים פסטה שבושלה בסיר לחץ? הגזמת.
לחם צר ומים לחץ 336389
פיתות וסודה?
עבדו עלי? 336433
כן.
הפסטה לא מלוחה.

ואלא אם כן ממליחים מאוד את הרוטב - היא לא טעימה.
עבדו עלי? 336444
ממליחים, בסדר, אבל *מאוד*? כמה מלח כבר נשאר בפסטה? הרוב הרי נשפך לכיור עם מי הבישול.
עבדו עלי? 336556
נכון.
זה מי מלח.
בדיוק כמו שמוסיפים מלח לאורז ‏1 ולתפוחי אדמה.
אם לא ממליחים בזמן הבישול, אתה מוצא את עצמך מוסיף יותר מלח לתבשיל עצמו‏2.

1 למרות שפעם אחת ניסיתי להכין אורז לפי מתכון שבו נטען בתוקף שיש להמליח רק בסוף. וזה עדיין יצא טוב‏3.
2 לגבי ה'יותר' - כמובן שלא תוסיף כף מלח לתבשיל. זה המון. אבל מבחינת מלח ש'נדבק' לתבשיל - תוסיף יותר.
3 אבל לא עד כדי כך שאני אכין שוב בשיטה הזו.
עבדו עלי? 336558
זהו? אחרי כל מה שהיה בינינו? ככה? בגלל כף של מלח?

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים