בתשובה להאייל האלמוני, 19/10/05 1:27
צר לי, אך אני חושש שאתה טועה 338873
כפר דרום:
"בשנות השלושים רכש הפרדסן טוביה מילר קרקע בשטח של 260 דונם מערביי האזור ונטע במקום פרדס. במהלך מאורעות תרצ"ו (1939- 1936) ננטש המקום ומאוחר יותר נמכרה הקרקע לקק"ל. ב-‏1946 יושב המקום, ע"י גרעין של הפועל המזרחי, כחלק מ-‏11 הנקודות - תוכנית להקמת ישובים בנגב בטרם קביעת גבולות תוכנית החלוקה, על מנת לקבוע עובדות ולהשפיע על הגבולות העתידיים של המדינה היהודית."
"במלחמת ששת הימים (יוני 1967) כבש צה"ל את רצועת עזה וחצי האי סיני מידי מצרים. מספר הצעות עלו ליישוב המקום מחדש ביהודים, בעיקר לאור העובדה שלא הוקמו תחתיו יישובים ערביים. ב-‏1970, כשלוש שנים לאחר המלחמה הוקמה במקום היאחזות ישראלית בעידודה של ראש הממשלה דאז גולדה מאיר. ב-‏1988 אישר שר הביטחון דאז יצחק רבין את אזרוח המקום וב-‏1989 עלה גרעין הקבע."

הבנת את זה מר ברוך ? מילות המפתח הן "רכש" ו"לא הוקמו תחתיו", עכשיו מי גזל ממי ?

צר לי, אך אני חושש שאתה טועה 338882
בכל פעם שהיו מעלים בארץ טענות מעין אלה, היה משרד הלןץ משתדל לשענע ''להנמיך'' אותן,(למשל הבעלויות על הרכוש היהודי בחברון). אם אתה רוצה לשחק במישור הבעלויות , תצטרך לפתוח את חוק האפוטרופוס לנכסי נפקדים. יבואו אליך עם תעודות בעלות כשרות על פי כל חוק בעלי בתים מבקעה ועוד שכונות בהן גרו עשירי ירושלים הערביים וכך בכל הארץ. אז אל תכנס לשדה מוקשים.
צר לי, אך אני חושש שאתה טועה 339176
אנחנו דיברנו על כפר דרום, הוא היה שייך ע''פ כל קריטריון ליהודים, עד שבא יהודי אחר וגירש אותם. מה קרה בירושלים זה סיפור אחר.
צר לי, אך אני חושש שאתה טועה 339183
על פי דבריך , שום דבר לא שייך לשום דבר. הכל אוסף של אטומים. אני לא תופס כך את הדברים. מלחמת השחרור הסתיימה בצורה מסויימת; אנחנו הפסדנו מספר מקומות ביניהם כפר דרום, גוש עציון, בית הערבה, הרובע היהודי בעיר העתיקה. הרווחנו- כבשנו הרבה יותר וגם דאגנו לרוקן את המקומות מתושביהם. חלק ברחו לבד וחלק "קיבלו הצעות שאי אפשר לסרב להן". חלק נשארו בתחומי ישראל כ"נפקדים נוכחים". כדי שיהיה לנו בסיס חוקי, הוקם משרד האפוטרופוס לנכסי נפקדים וחוקקו החוקים המתאימים.
איך אתה יכול להפריד את הדברים? אם אתה רוצה ששם המשחק יהיה
קדושת הקניין אז תתכונן שיש הרבה יותר בעלי קניין ערבים שקניינם הוחרם מיהודים שקניינם נלקח. עדיף לא להשמש בטעונים הקנייניים. דוגמא: ערבי שהיתה צלו וילה בירושלים החליט לנסוע לחו"ל עד שוך הקרבות; אולי היו גם יהודים כאלה. הוא נפקד והיהודי-לא? התכוונתי שהקרקע של טעונים קנייניים היא קרקע ביצתית.
צר לי, אך אני חושש שאתה טועה 339216
אתה כנראה אינך יודע כיצד בנוי דיון, עליך למצא מה היתה השאלה המקורית (האם הקו שאותו רוצים לנתק מבזק גזול) ולהתיחס אליה.
אני ממליץ בחום על קצת (הרבה) משנה/תלמוד/גמרא.
צר לי, אך אני חושש שאתה טועה 339218
בתלמוד הבבלי מסופר על הפרדסן שקנה בשנות ה-‏30 את אדמות כפר דרום. זה היה הדיון. רוצה גם רש"י?
פירוש רש''י 339243
על האדמות שנקנו בכסף רב (30 ל"י) גידל האיש תאנים, שמהן אשתו הייתה מכינה עוגה כה טעימה, שמי שהיה אוכל ממנה היה אומר "יבורך הפרדסן ותבוך זכות הקניין".
פירוש רש''י 339253
זה כבר לא בתלמוד הבבלי, אלא בבבלוד התלמי.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים