מאמר מרתק 344280
קראתי והחכמתי, תודה.

שתי שאלות:

1) "נקודת השקפתו מעניינת במיוחד מכיוון שאמאזון היא הבעלים של אחד הפטנטים השנוים ביותר במחלוקת בתחום התוכנה" - מהו?

2) האם לדעתך יש לאפשר פסילה רטרואקטיבית של פטנטים אם הוכח שהם נרשמו אחרי שההמצאה החדשנית כבר הייתה נחלת הכלל (כמו במקרה של iPod?)
מאמר מרתק 344281
1. זהו הפטנט על one click shopping: http://www.gnu.org/philosophy/amazonpatent.html
מאמר מרתק 387004
בחור אוסטרלי משועמם הצליח לגרום לבדיקה מחדש של הפטנט הזה...
מאמר מרתק 344285
כעקרון, זוהי אחת העילות הקיימות בחוק לפסילה בדיעבד של פטנט. לא תמיד מפעילים אותה, כי הרשמים השונים לא אוהבים שמוכיחים להם שהם טעו.
מאמר מרתק 762136
2) למיטב הבנתי הלא מלומדת, אחת הדרכים היעילות לפסול פטנט היא להוכיח שלא כל הממציאים נכללו ברישום. יתכן מאוד שהתשובה לשאלה שלך נגזרת מכך, אך אינני מכיר מקרה ספציפי.

__

יוסי, סקרן לדעת אם גדי המפורסם עדיין מציץ כאן מדי פעם. ונזכר ביום שגילה פטנט שרשמה חברת שבבים גדולה, המבוסס ברובו על רעיונות שהעלה בפגישה בה ביקשו ממנו ליעץ כמומחה בעניין כלשהו (החברה ההיא - שאינה אינטל - היתה אז ספונסרית של סטרטאפ בו עבד תקופה קצרה).
...
תקופה מסויימת השתעשעתי ברעיון לסחוט אותם באיומים שאעתור לבטל את הפטנט, אך הרעיון נמוג עקב חוסר יכולת להוכיח מה קרה בפגישה ההיסטורית ההיא וחוסר עניין כללי. למרות שנהוג ליחס לחברות גדולות סוגשל גאונות מרושעת, הגיוני יותר שמדובר בבנאליות של כמה מהנדסים (אמנם בכירים למדי) שפשוט רצו להוסיף עוד פנטנט לאוסף, בזמן שהאחריות על הקשר עם עורכי הדין מגולגלת מאחד לשני ובדיקת פרטיו נעשתי בעיניים טרוטות בין משימות דחופות הרבה יותר. האם יתכן שהרבה מהפטנטים האבסורדים המוזכרים במאמר (המצויין) הזה נובעים מאותה טפשות מערכתית המוכרת לכולנו מצה״ל?
מאמר מרתק 762149
החתמת אותם על הסכם שהבטיח לך את פירות הרעיונות שלך? אני ממש לא עורך דין אבל אני מניח שאין בעלות לרעיונות שנזרקים לאוויר העולם לפני שהם נרשמים. צריך עדויות מוצקות יותר. מעבר לכך, השלב שבו אפשר לפסול יחסית בקלות הוא כשעדיין אין פטנט. כשיש פטנט, פסילתו היא סיפור מאוד יקר ולעניות דעתי גם אם יש לך קייס טוב, ההוצאות המשפטיות שלך הן מסדר גדל של מליון דולר.

זכרתי את <wikipedia Patent Busting Project, אבל אני רואה שהוא כבר מזמן לא פעיל. חבל.
מאמר מרתק 762177
כאמור לעיל - אין לי עניין אמיתי בנסיון להוכיח משפטית שאני אחד מהממציאים. גם כשגלגלתי את הרעיון הוא הוגבל לפניה לחברה, ולא לבית המשפט.

אך לצורך הדיון - למיטב הבנתי המוגבלת בדיני פטנטים ודיני חוזים, לא היה צורך להחתים את החברה על שום חוזה. הדרך היחידה בה החברה יכולה לנכס לעצמה רעיון שלי כפטנט היא לתת לי תמורה ישירה עליו (זה יכול להיות גם דולר אחד, אך חייבת להיות תמורה).

ובנוגע לסיפא של דבריך על בתי המשפט - הצדק ואכיפת החוק נהפכו לנחלת בעלי הממון. אך נראה לי שהנושא הזה שווה דיון שלם משלו, וגם טיפול משמעותי ברמה מדינתית.
מאמר מרתק 762181
אני הייתי בסטארטאפ אי אז, שחלק מהפטנטים שלו (שגם אני הייתי חתום עליהם) נגנבו על ידי סמסונג בעזות מצח מרושעת.
הסטארטאפ כבר לא קיים, אבל אני לא קונה מוצרי סמסונג עד היום.
מאמר מרתק 762192
האם הפטנטים נגנבו במובן של העתקה וריגול תעשיתי, או שהומצאו מחדש תוך התעלמות מזכויותכם ופניותכם?
(בשני המקרים, אני מניח, סמסונג ידעו שאין לכם סיכוי להתחרום עם הכיסים העמוקים שלהם בבית המשפט. מה שמחדד את הצורך בצדק זול להמונים).

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים