בתשובה לדובי קננגיסר, 09/11/05 9:49
חיפה 344730
אגב, פיקנטריה היסטורית: מרץ, לפני שנוספה לה ה"מ" של מפם, היתה רץ. עד אשר הצטרפו אליה רן כהן ופליטי שלי, היא היתה מפלגה אזרחית ליברלית. ככזאת, היא אמנם אחזה בקוים מדיניים יוניים, אבל בעיקר חרטה על דיגלה את זכויות הפרט (והיא אכן נקראה התנועה לזכויות האזרח). כבר בשנות ה70 כיהנה מטעמה חברת כנסת לסבית מוצהרת. את הצביון ה"שמאלני" היא קיבלה רק עם שני הצרופים האלו (למעשה שלושת): הצטרפות רן כהן והפלג שלו ממה שהיה שלי, האיחוד עם מפם ושינוי והקמת מרץ, ורכישת שחקן החיזוק יוסי שריד.
חיפה 344735
רץ ושינוי דווקא היו באותו כיוון, והאיחוד ביניהן היה מתבקש למדי. אני עדיין לא כל כך מבין איך מפ"ם נכנסה לעניין, חוץ מזה שהיא הייתה היחידה עם יותר ממנדט וחצי.

בזמנו, קיוויתי שהפרישה של שינוי ממרץ תוביל לאותה מפלגה ליברלית ששינוי הייתה פעם. לצערי, מה שהנחתי שהוא לא יותר משיטה לגריפת קולות - ההתמקדות בנושא החרדי - הפך באמת לחזות הכל של המפלגה.

אבל שולמית אלוני הייתה שמאלנית למדי מאז ומעולם, לא?
חיפה 344739
אכן, רץ ושינוי היו באותו כיוון (למעשה, חשבתי להצביע על דמיון לשינוי בתגובה 344730, אבל ויתרתי), אלא שהאיחוד עם שינוי ומפם (הקמת מרץ) בא אחרי ההצטרפות של רן כהן וחבריו לרץ, מה שנתן לה גוון יותר אדום‏1.

שולמית אלוני אולי הייתה שמאלנית למדי מאז ומעולם‏2, אבל ברץ של לפני הצטרפות רן כהן וחבריו הדגל המדיני-בטחוני לא הונף בראש התורן.

___
1 גם "שמאלני" במישור המדיני-בטחוני וגם "סוציאליסטי" ר"ל.
2 אני לא יודע מה היו דעותיה בגן הילדים.
חיפה 344746
לא יודע אם מדיני בטחוני, אבל בוודאי היו התייחסויות לזכויות אדם בשטחים, כחלק מהיותה מפלגת זכויות האדם, הלא כן? ומכאן הדרך לעמדות יוניות היא קצרה.
חיפה 344750
פעם גם אני חשבתי כמוך. העובדות לימדו אותי שגם אם הדרך קצרה, לא כולם הולכים בה. הדוגמא הבולטת ביותר היא בגין, האב והבן‏1, שניהם אנשים שבהחלט הפגינו רגישות כל שהיא (מעל הממוצע המקובל בפוליטיקה הישראלית) לזכויות אדם, ולמרות זאת לא הלכו בדרך האמורה. גם ידידו של בגין ג'וניור, דן מרידור, לא הלך בדרך זאת עד תומה (אם כי, כפי ששמעתי אותו לאחרונה, הוא אכן פסע בה מספר צעדים).

__
1 הכנס כאן בדיחה על רוח הקודש.
חיפה 344755
השאלה היא איפה זכויות האדם ממוקמות ביחס לזכויות הלאום. אצל הבגינים - זכויות האדם היו במקום השני. אצל שולמית אלוני, לכאורה, במקום הראשון. זה ההבדל בין ליברל אמיתי לבין לאומן‏1 נאור.

1 לא במשמעות השלילית
חיפה 344987
מרשה פרידמן לא היתה לסבית מוצהרת בזמן שהיתה חברת כנסת. היא יצאה מהארון רק בשנת 2002.
חיפה 345007
מרשה פרידמן (מעניין איך היא נבחרה בכלל, בשנות השבעים. בטח ההורים של מצביעי עלה ירוק).

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים