בתשובה לברקת, 16/01/06 11:58
תקראו לי כשהסטייק מוכן 361455
נו טוב, אין הרבה סיכויים שחבר'ה פה קראו את הספר. מדובר ב"כדאי לך לדעת: 411 עצות לעקרת הבית" שכתבה עופרה בורלא-אדר. הדפסה ראשונה - מאי 1975.

ההקדמה די משעשעת: "מאחר שבשום פנים ואופן לא אקרא את הספר הזה, כאמור, יישארו לי סתומות לנצח כל הדרכים מתוחכמות הללו לשיפור תנאי הסביבה בביתי, החל בגילוי ביצים ישנות הצפות הפוכות על פני המים כדגים מתים, וגומר בסוד המקצועי כיצד לתלות מכנסי ג'ינס שיישארו מקומטים...

"המחברת נותנת ערבויות, שהיא ניסתה באופן אישי את כל הפאטנטים שלה הלכה למעשה, פרט למריחת מאיונז בשערות, זה בכל זאת יותר מדי. היא אף נוהגת ליצור מדי פעם בעיות חדשות בביתה כדי לפתור אותן למען האנושות, כגון ניצול סרט ישן של מכונת כתיבה בתור חוט אידיאלי לתליית כביסה כחולה, והשימוש בנסורת של אגוזים במקום קשקשים בשערות - אם כי ייתכן, שאת שתי העצות האחרונות אני המצאתי בהשפעת הספר".

(ברקת, לא מאמינה איך היא מבזבזת זמן עבודה יקר).
תקראו לי כשהסטייק מוכן 361471
הי! דווקא קראתי את הספר הזה פעם! אני זוכר לטובה את העצה לגבי ייבוש ממחטות על החרסינות של האמבטיה.
תקראו לי כשהסטייק מוכן 361484
עצה מעולה. כמעט כמו העצה לנקות את שקעי החשמל בבית בעזרת החלק הרך של לחם טרי.
תקראו לי כשהסטייק מוכן 361486
ואת הבפנוכו של השקע, מקום שקשה לתחוב אליו לחם טרי, לנקות בעזרת מסרגה.
אזהרה 361487
לילדים שבקהל: אל תנסו את זה בבית. אני חוזר: לא לנסות. זה מסוכן.
אזהרה ושכרה בצדה 361540
לא אם אתה מחבר אל קצה המסרגה הקרוב אליך פרוסות של לחם עבה. חשוב להקפיד שהלחם יהיה ממש ממש יבש ופרוס עבה כמו בבית של ההורים של מופז.

רגע, לחם הוא לא מוליך למחצה?
אזהרה ושכרה בצדה 361542
וסנדוויץ משתי פרוסות ומרגרינה? טרנזיסטור?
אזהרה ושכרה בצדה 361686
בהחלט! ואם תתקין לך סדרת מסרגות, לחמים ומרגרינות, הרי לך CPU-home-made. כפתור ופרח!
אזהרה ושכרה בצדה 361709
מספיק עם הציניות הזאת! בשריטות ברהיטים יש לטפל באמצעות שמן דגים! וחצי כוס אבקת חלב מסייעת להחיות וילאות שקופים סינתטיים! הכל כתוב בספר!

צחוק-צחוק, בורלא-אדר היתה הראשונה בדורה להמליץ שלא להשתמש ב"קפה נמס איום" כניסוחה (כשכולם יודעים לאיזו פירמה הכוונה), אלא להעדיף קפה טוב טחון דק (עצה 380).
אזהרה ושכרה בצדה 361710
סלח לי, אבל אלו שטויות ממדרגה ראשונה. לעומת זאת סדרה של לחם-נקניק-גבנ''צ יוצרת סוללה שבכוחה להאיר את כל רמת גן.
אזהרה ושכרה בצדה 361713
לחם-*חזה עוף*-גבנ"צ.
אזהרה ושכרה בצדה 361715
לחם - *טופו* - גבנ"צ.
ויי צו מיר! 361735
אדוני הנכבד - מדובר באור לא כשר שמקורו בתערובת שנאסרה בתכלית האיסור במקורותינו הקדושים. חלונות בני-ברק הסמוכה הרי ייאטמו לבל יטנפו נגוהות טומאה אלו לבבות טהורים.
ויי צו מיר! 361738
אבל זה בדיוק כל קיסמה של ההמצאה: הסוללה הזאת מיצרת זרם חילופין!
ויי צו מיר! 361739
די עם דרויאנוב.
ויי צו מיר! 361769
הכיתני שוק על ירך, חביבי. אני מודה ועוזב ירוחם.
אזהרה ושכרה בצדה 361823
לא,זה קבל.
אזהרה ושכרה בצדה 361857
אבל הלחם והמרגרינה הם מוליכים למחצה.
תקראו לי כשהסטייק מוכן 361489
וואלה? מגניב. אנסה ואדווח.

_________
במקרה של אזעקת אמת וגו'.
תקראו לי כשהסטייק מוכן 361608
שכחת לשים ''(כה''ב)'' בכותרת.
תקראו לי כשהסטייק מוכן 361485
הכי קרוב לזה שקראתי היה "לבת" שאחותי קיבלה לבת-מצווה שלה. התרוץ שלי הוא שהכותרת במלואה היתה: "לבת (וגם לבן לא יזיק לדעת)". באמת לא הזיק לי, למרות שגם לא הועיל במיוחד.
תקראו לי כשהסטייק מוכן 361488
יש לך אחות!
תקראו לי כשהסטייק מוכן 361609
האם אין כוונתך ל"שי לבת" הנפתח בסיפור אמנון ותמר של אברהם מאפו, ממשיך באחותי רוחמה של י.ל.גורדון בואכה פלוראנס נייטינגאל ומסתיים בהנחיות כיצד לצייר פני אדם בפרופורציות הנכונות?
תקראו לי כשהסטייק מוכן 361623
תקראו לי כשהסטייק מוכן 361627
אה... זאתי מ"איזה מין אנחנו". קלאסיקה.
תקראו לי כשהסטייק מוכן 361635
לא קראתי את הספרים, אבל לפני שנים שמעתי את אסתר קל עצמה ברדיו והיא נשמעה נורא מורתית ונורא חינוכית. לפי הצורה שהיא דיברה אפשר היה לחשוב שסקס זה איזה מין פעולה מושלמת, מתוכננת היטב, בבני עקיבא. משהו סטייל "הנה הגיעה העת, היום יום שני 16.1.06, בואי, אם כן, חמדתי, ונקיים מגע מיני. מגע מיני זוהי פעולה בריאה, חיובית ובונה שתאדיר את הקשר שבינינו. עלינו לעשות זאת אחת לשמונה שבועות, לערך...".
תקראו לי כשהסטייק מוכן 361657
אני לא מבינה. יש צורה אחרת לעשות את זה?
תקראו לי כשהסטייק מוכן 361660
כן, כן, זאת בלא ספק הצורה האידיאלית והמוממממלצת ע''י משרד החינוך. אבל אם זה היה כל כך מאדיר את הקשר, כל אחת היתה מקבלת אחד מאיתנו לכל החיים ולא היינו מתחלפים כל הזמן.
תקראו לי כשהסטייק מוכן 363709
אם זה מומלץ על ידי משרד החינוך, זה מסביר את הירידה שיש לי בחשק בזמן האחרון.
תקראו לי כשהסטייק מוכן 361825
מלוכלך, פרוע ורטוב.
אין דרך טובה יותר.
את השאריות ניתן לנקות בעזרת סרדינים מיובשים, או לחילופין במבה שעבר זמנה.
תקראו לי כשהסטייק מוכן 361854
מרטוב אפשר להתקרר חס וחלילה!
תקראו לי כשהסטייק מוכן 361894
והלכלוך מלוכלך. ואם צריך לנקות עם סרדינים, עדיף כבר להתנזר.
תקראו לי כשהסטייק מוכן 361589
אני מקווה שהספר עוד מופיע בחנויות כלשהן. בדיוק תפסתי אמביציה להשתלם בעקרות בית, לאחר שעקרתי מביתי לאות הזדהות מראש עם העקורים. (אם כי את סוד תליית הג'ינס לצורך המשך הקימוט אני מכירה מנוער...)

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים