בתשובה לאותו אלמוני, 26/01/06 18:36
דשנים, רבותי, דשנים 363871
אותו אלמוני
דשנים: דשן כימי מיועד למטרה אחת - הזנת הגידול הספציפי לשם הגדלת היבולים. דישון כימי ניתן על ידי השקיה ומכיוון שהוא מומס במים הוא גם נשטף. רוב הדישון הכימי ניתן בעונת הקיץ, מכיוון שבעונה זו משקים את הגידולים ונוח לדשן. הבעיות הסביבתיות הנגרמות מדישון כימי הם:
1. שטיפה למי התהום, המלחתם ושינוי בהרכבם.
2. המלחת הקרקע - המים מתאדים (קיץ ישראלי) והמלחים נותרים על פני הקרקע. בעיית המלחת קרקעות נפוצה יותר במדינות מדבריות כמו עירק ומצריים ופחות בישראל הודות לגשמי החורף השוטפים את המלחים.
בחקלאות אורגנית בכלל ובפרמקלצ'ר בפרט לא מטפלים בגידול יחיד אלא משפרים את מצב הקרקע. יותר עבודה לטווח קצר אבל חסכון בטיפול בקרקע בטווח הארוך.

חומרי הדברה: אשרייך, אתה יכול לאכול ירקות בשלווה. חומרי ההדברה משתייכים למספר קבוצות חלקם רעילות יותר וחלקם פחות. הזרחנים האורגניים לדוגמה הם גזי עצבים שעדיין לא נמצאו בעירק אבל נמצאים בכל מחסן חקלאי.
דשנים, רבותי, דשנים 363880
גם קוטלי חרקים יש כמעט בכל בית. אני אישית לא נוהג לשים אותם בסלט, אבל כמה מחברי הטובים ביותר משתמשים בהם נגד תיקנים ונמלים בביתם הפרטי, רחמנא לצלן! אתה צריך להשתמש בהם בזהירות. היצרן כותב הוראות.

הוא הדין בחומרי הדברה.

לגבי דשנים: לא רלוונטי לארץ, אלא אם כן אתה שופך עודפי דשנים. אבל אם אתה שופך עודפי דשנים אתה ממילא בזבזן ולא זהיר.

בכל מקרה, השיטות שאתה מתאר פשוט לא רלונטיות לגידולים בסיסיים כגון חיטה ואורז. הם בנויים למשק ביתי קטן שיספק תצרוכת של משפחה אחת במשך יום אחד בשבוע במקרה הטוב. זה לא עובד בצורה יעילה בקנה מידה גדול.
דשנים, רבותי, דשנים 363893
אם נתקלת בתיקנים אתה בוודאי יודע שעמידותם ראויה לציון. התיקנים מפתחים עמידות במהירות לכל חומר היוצא לשוק. גם פרעושים וקרציות נהנים מתכונה זו. חומרי ההדברה הנהוגים בחקלאות משתנים כל הזמן, וחומרים קשים יותר ויותר נכנסים לשימוש בגלל העמידות של המזיקים. אתה, דרך אגב, סתם צובר חומרים מסרטנים ברקמות השומן של גופך בלי להנות מפיתוח עמידות.
דשנים - מאוד רלוונטי לארץ. במקורות הדן ניתן למצוא ניטראטים וניטריטים שמקורם בדשנים כימיים מהמטעים בסביבה.
גם אורז וחיטה ניתן לגדל ביחידות קטנות יחסית. במקרה הזה לגודל החלקה יש משמעות. במצריים בה חלקות החיטה קטנים יחסית, היבול גדול מאוד בהשוואה לארצות הברית בה חלות החיטה גדולות מאוד.
דשנים, רבותי, דשנים 364247
מה שטענתי הוא בסה"כ שלא צריך לפחוד מחומרי הדברה רק משום שהם מסוגלים להרוג. אחרת גם חומרי ההדברה הביתיים היו אסורים בשימוש.

למיטב ידיעתי המקור העיקרי לעודפי החנקות בכנרת הוא עדיין ביובים (לדוגמה של רפתות) שלא מטופלים כמו שצריך.

אם גידול החיטה במצריים כ"כ יעיל, איך ייתכן שארה"ב מייצאת למצריים חיטה ולא להפך?
דשנים, רבותי, דשנים 364335
חומרי הדברה מסוגלים להרוג, הורגים ואף גורמים לחקלאים, תאילנדים ולצרכנים.

עודפי החנקות בכנרת מגיעים ממקורות שונים בינהם שימוש בדשנים באגן הכנרת. גם שאריות חומרי הדברה מגיעים למי הירדן והכנרת.

צפיפות האוכלוסיה במצריים גבוהה מזו של ארצות הברית, האקלים צחיח יותר והשטחים החקלאיים קטנים יותר.
דשנים, רבותי, דשנים 364441
אתה טוען שכל הרעה הזאת - חקלאים, תאילנדים ואפילו צרכנים - נובעת מחומרי הדברה?!
דשנים, רבותי, דשנים 364448
סליחה טעות. חסרה שם המילה ''נזק''. חומרי ההדברה גורמים נזק לחקלאים, צרכנים ולעובדים התאילנדים.
דשנים, רבותי, דשנים 364258
בעניין יבול החיטה, אני מניח שאתה מתכוון לתפוקה פר יחידת שטח. ובכן, ויקיפדיה חולקת עליך:

http://en.wikipedia.org/wiki/Agricultural#Crop_impro...

South American average wheat yields are around 2 t/ha, African under 1 t/ha, Egypt and Arabia up to 3.5 to 4 t/ha with irrigation. In contrast, the average wheat yield in countries such as France is over 8 t/ha. Higher yields are due to improvements in genetics, as well as use of intensive farming techniques (use of fertilizers, chemical pest control, growth control to avoid lodging).
דשנים, רבותי, דשנים 364339
יבול החיטה בצרפת גבוה, והשטחים לא גדולים כמו בארצות הברית. נתתי את ארצות הברית כדוגמה כדי להראות שאין בהכרח יחס ישר בין גודל החלקות לרמת היבולים.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים