בתשובה לברקת, 06/03/06 15:20
צמחונות צהל"ית‎ 372089
גם ציאניד, להזכיר, עושים משקדים, והוא טבעי לחלוטין.
צמחונות צהל"ית‎ 372098
גם התדמית הבריאה של מוצרי טבעול היא טעות.
צמחונות צהל"ית‎ 372530
אפשר פרטים?
צמחונות צהל"ית‎ 372532
כן, גם אני רוצה פרטים. בפרט, מה זה ''התדמית הבריאה של מוצרי טבעול''.
צמחונות צהל"ית‎ 372533
"התדמית הבריאה של מוצרי טבעול" היא ששומנים מן הצומח בריאים יותר מאלה שבאים מהחי, ואם אתה אוכל שניצל סויה עם "אפס כולסטרול" אתה מועיל לכלי הדם שלך. ברקת בטח יודעת משהו על החמרים שאתה בולע כשאתה מתייסר עם טבעול (הניחוש שלי: שומנים מוּקשים?).
צמחונות צהל"ית‎ 372535
נכון. צריך רק להסתכל על רשימת המרכיבים כדי לראות שטבעי/בריא - זה לא. מדובר במזון שעובד למוות.
כנ"ל לגבי "מרגרינה על בסיס שמן זית" וכל ההטעיות הדומות. עדיף ‏1 כבר להשתמש בחמאה, ואפילו לב"פ תסכים איתי.

1 או פטנט אחר - לקרר/להקפיא צלוחית עם שמן זית בתוכה, ולהשתמש למריחה על הלחם.
צמחונות צהל"ית‎ 372602
בהחלט כן. וגם עדיף לא להשתמש בממתיקים מלאכותיים משום סוג. וכשקונים משהו "מוכן" - אפילו גלידה או לחם, כדאי לקרוא את התוית אפילו במבט מרפרף, ולבחור את הסוג שאת רשימת המרכיבים שלו יכול לבטא גם מישהו שאין לו תואר בכימיה. ובכלל, עדיף לבשל לבד. רוצה אזני המן?

ואל תהיי כזו אשכנזית. מה רע בלטבול לחם בשמן זית? למה צריך למרוח הכל? או לזלף קצת שמן זית, להוסיף תבלינים נחמדים כמו תערובת זעתר ולקלות בתנור. יאמממ.
צמחונות צהל"ית‎ 372615
קליה בתנור? השתגעת? זה מחמצן את השמן!
צמחונות צהל"ית‎ 372641
או לשתות על הבוקר כוסית של שמן זית.
צמחונות צהל"ית‎ 372653
עדיף שמן קיק.
צמחונות צהל"ית‎ 372654
איכס. אני מת על הארומה של שמן הזית. אגב, כשהייתי ילד בגן (בפולין) היו נותנים לנו לשתות כל יום כוסית של שמן לויתנים.
הרבה ילדים שנאו את זה-אני אהבתי את זה.
צמחונות צהל"ית‎ 372891
1 או למרוח את השמן ככה, כמות שהוא.
מי מחליט מה טעים? 393677
"טבעי ששואלים אותנו, את שוחרי המזון הבריא, בהבעה של מיאוס, אם האוכל הזה לא מגעיל אותנו ואיך לעזאזל אנחנו מוכנים לאכול אוכל לא טעים. זה טבעי מפני שבתרבות שבה אנחנו חיים, בזמן הזה ובמקום הזה, הרוב אוכל מזון מזיק והרוב קובע מה טעים. לפי אמות המידה של הרוב, מזון צריך להיות צבעוני, מבריק, בעל ריח עז וטעם קיצוני".

מי מחליט מה טעים? 393694
נדמה לי שנסחפת קצת. טעם יכול להיות עדין, הצבע אינו חייב להיות עז, המוסיקה אינה חייבת לפוצץ וגם הריח יכול להיות מעודן. אני מניח שטענת חלק מהאנשים היתה על מזון נטול טעם לחלוטיןובעל ריח לא מושך. בין זה ובין מה שתיארת יש עוד הרבה מרחב.
מי מחליט מה טעים? 393716
זו לא הטענה שלי אלא ציטוט מתוך הקישור (שאולי כדאי להציץ בו לפני שמגיבים).
מי מחליט מה טעים? 393865
סליחה , לא שמתי לב.
מי מחליט מה טעים? 393697
מה שאני הייתי רוצה לשאול את שוחרי המזון הבריא שקוראים את כתבותיה של רחל טל-שיר: מילא המזון, אבל למה, לכל הרוחות, הם (אתן?) מוכנים לקרוא טקסטים ארוכים וכל כך תפלים? האם האנשים האלה לא זקוקים לקצת אוויר-פסגות מעבר לענייני אוכל-גוף-ניקיון? מי העורך שנתן במה לשלושים "כתבות" שנראות כמו פמפלטים של כת לא מתוחכמת, ומדוע הוא עדיין מחזיק במשרתו?
מי מחליט מה טעים? 393705
זה עוד כלום לעומת הטורים של דורית לנדס(?) על קוסמטיקה. ויש אנשים שממש קוראים אותם.
מי מחליט מה טעים? 393712
נילי לנדסמן?
מי מחליט מה טעים? 393720
לא, יש כותבת בשם דורית לנדס שנותנת משוב על קרמים למיניהם, רובם עולים 300 שקל ל-‏50 מ"ל.
מי מחליט מה טעים? 393714
נפש בריאה בגוף בריא.

אתה מצפה ממי שמוכן לוותר על מלח בתפריט שיירתע מקצת טורים תפלים?
מי מחליט מה טעים? 393722
מאיפה האימרה "נפש בריאה בגוף בריא"? אני לא חושב שהיא נכונה, והיא נשמעת קצת נאצית.
מי מחליט מה טעים? 393728
''מנס סנה אין קורפורי סנו'' - בלטינית (אל תשאל איך אני יודעת... קוראת משהו על חברת סנו עכשיו, וזה מקור השם).
מי מחליט מה טעים? 393734
ואח''כ עוד אומרים שהשוק החופשי לא מעודד תרבות גבוהה.
מי מחליט מה טעים? 393718
דווקא בעיני היא כותבת בסדר. על הנושאים והתוכן אפשר להתווכח. העורך החליט ככל הנראה שמזון בריאות הוא נושא ''חם'', מה שדי נכון.

התהייה שלי אחרת - אם אינני טועה, עד לפני כמה חודשים טל-שיר עצמה כתבה טור על התמודדות עם גילוי מחלת הסרטן והטיפול בה. פתאום זה הפך לטור ''נבטוטים בווק'' (מן הסתם בעקבות שינוי אישי שעברה בחייה, אבל אותי מעניין השיקול המערכתי).
מי מחליט מה טעים? 393723
מלכתחילה קראתי את הפמפלטים רק בגלל שקיוויתי להמשך הדיווח על הסרטן.
מי מחליט מה טעים? 394168
היתה הפסקה של כמה חודשים בין הטורים, וגם המיקום בעיתון שונה. אפשר לנחש (היא זרקה על זה רמזים היכן שהוא) שמצבה מבחינת הסרטן טוב, ושלפחות היא קושרת את זה למהפכת המזון הבריא בחייה.

(אני עם ברקת - לדעתי היא כותבת נחמד, ואפשר לזהות אצלה את היכולת להסתכל על השגעונות האלו גם מהצד, למרות שהיא מאמינה בהם. מאידך, כאייל מדעיסט צר מוחין, לפעמים אני מורט את שערותיי ביאוש מהשטויות שהיא כותבת.)
עלה קרח 394171
הנסיון מלמד שעדיף למרוט את שערותיה.
עלה קרח 394304
לא בטוח בכלל. כימותרפיה היא לא טיפול יעיל, אלא יותר בבחינת "מה שיש, עד שנמצא טיפול של ממש". באכילת מזון בריאות יש, מבחינת החולה הזו, לפחות אפקט פלצבו, וגם זה משהו :-)
עלה קרח 394391
נדמה לי שאפקט הפלסבו נמצא לא משמעותי בענייני סרטן (לא היתה איזו ידיעה שלינקקתי אליה פעם?). כימותרפיה באמת איננה תרופת פלא, אבל עכש"י היא לא חסרת תועלת לגמרי לכמה וכמה סוגי סרטן.

מישהי יקרה ללבי נמצאת עימנו בזכות טיפול כימותרפי.
עלה קרח 394394
לא אמרתי שכימותרפיה חסרת תועלת - אמרתי שהיא לא יעילה.

שמור על יקירתך טוב-טוב.
מי מחליט מה טעים? 423660
החל מהשבוע יש לטל-שיר אלטרנטיבה טקסטואלית (ומתונה יותר על הספקטרום) - טור של אביב לביא וזוגתו:


חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים