בתשובה לקהלת, 17/03/06 11:25
חומר למחשבה 373235
הצילו! למה כל כך הרבה קללות פתאום? מה זה ראוטר?
חומר למחשבה 373236
זו הדרך להדגים כמה קל לכל אחד שרוצה בזאת להגן על עצמו.
חומר למחשבה 373238
כן, עד כדי כך הבנתי. אבל כיוון שלא מדובר (נדמה לי) בכלב שמירה, במאבטח, באפוד מגן או בכספת מיוחדת בבנק שוויצרי - כנראה זו עוד שיטה שאינני מכירה. מהי?
חומר למחשבה 373244
ראוטר זה מכשיר שדרכו אני ניגש לרשת, הוא יוצר בביתי רשת פנימית וכל גישה לאינטרנט נעשית דרכו (בד''כ בשימוש כאשר יש קו אחד וכמה מחשבים). מסיבה זו, כל גורם חיצוני שמנסה ליצור איתי קשר מיוזמתו, יגיע לראוטר שלי, שלא ידע למי לשייך אותו ברשת הפנימית ולא יעביר את הבקשה. ככה גם ללא חומות אש למינהן ראוטר נותן הגנה מסויימת (מוגבלת למקרים המדוברים) נגד נסיונות פריצה.
הרובד הבא הוא של חומת האש, שמגבילה את הישומים שיכולים לגשת לרשת (ואולי גם את האתרים אליהם הם יכולים לגשת).
חומר למחשבה 373246
יפה. תודה.
להבא אתה מתבקש להתייחס גם לאיילים מאותגרי טכנולוגיה, מטעמי חמלה על המיעוט הנחשל הזה.
חומר למחשבה 373340
(ובעברית = נתב).
חומר למחשבה 374069
נתב. בעיקרון: מחשב (או מכשיר קצת יותר פשוט) שמחבר בין שתי רשתות שונות (חפש בוויקיפדיה ובשאר המקומות הגדרת מדוייקת יותר).

כאשר מדובר על חיבור רשת שלמה לאינטרנט, שהיא רשת IPv4 במחסור אקוטי של כתובות, בד"כ לא כל אחד מקבל טווח כתובות מרשויות האינטרנט ומתחבר בצורה ישירה. במקום זה מקבלים מספק החיבור כתובת אחת ו"מסתירים" את הרשת מאחוריה ע"י תרגום פורטים. זה נקרא בד"כ NAT ולפעמים גם masqurading . (שוב: חפש הגדרה בוויקיפדיה).

יש לזה גם ערך מסויים מבחינת אבטחה: אף אחד לא יכול ליצור חיבור ישיר למחשבים שבתוך הרשת אפילו בלי שיש עליהם חוקי גישה מחמירים. מצד שני, זה מצליח לשבור כל מיני פרוטוקולי תקשורת יותר מורכבים שמניחים שיש תקשורת ישירה.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים