בתשובה לgilad, 15/10/01 21:13
מי צריך מבחני קבלה 38849
כמו שכתבתי מספר רב של פעמים, מטרת האונברסיטאות היא לא רק להכשיר עוד עורכי דין אלא לקדם את המחקר המדעי. מי שרוצה ללמוד משפטים יכול ללכת ללמוד באחת המכללות.
המדינה מסבסדת לפי האינטרסים של המדינה (שבמדינה דמוקרטית הם האינטרסים של אזרחיה). מועמד שהוציא 420 בפסיכומטרי יהיה עורך דין פחות מוכשר (בממוצע, נא לא להביא דוגמאות אישיות) ממועמד שהוציא 425 (נכון שזה לא מדוייק, אבל למה רק מי שמקבל ציון עובר יכול להיות עורך דין?). במידה ואותם שני מועמדים ינסו להתקבל לספרות, יתקבל השני קודם והראשון רק במידה וישאר מקום.
אם יהיה יותר מקום בפקולטות פופולריות עדיין לא יהיה מספיק מקום לכולם (זאת עובדה, עצוב אבל נכון) ולכן יצטרכו לסגור מחלקות שונות.
למה הקריטריון למשפטים ופילוסופיה צריך להיות זהה, הרי יש יותר אנשים שרוצים ללמוד משפטים יחסית למספר המקומות הפנויים מפילוסופיה, ולכן תנאי הקבלה לפילוסופיה צריכים להיות קלים יותר.
אתה יכול לחזור על אותם טיעונים עשרות פעמים, אבל יהיה נחמד אם תתיחס למה שאתה מגיב אליו.
מי צריך מבחני קבלה 48124
המדינה מסבסדת את האוניברסיטאות מכספי משלם המיסים.
לפי מה שאתה אומר, האוכלוסיה הפחות מוכשרת במדינה צריכה לסבסד את האוכלוסיה היותר מוכשרת במדינה, ע''מ שהמוכשרים יהיו עו''ד מצליחים.
ז''א שתפקידה של המדינה הוא ליצור פערים חברתיים.
חוץ מזה אתה לא מודאג מהאפשרות שהמדינה היא זו שתקבע מי מוכשר ומי לא. לא עדיף שלאזרח תהיה האפשרות להוכיח את עצמו.
נו באמת 48177
ומי משלם יותר מיסים (עו"ד המצליחים או פועלי בניין)?
בעזרת המיסים (כמו מס ההכנסה ומס ערך מוסף) דואגת המדינה לצמצם את הפער ועדיין להעלות את הפרודוקטיביות של אזרחיה.
הבחינה הפסיכומטרית היא אחת מהדרכים של האזרח להוכיח את עצמו (ואם הוא לא הצליח בדרך זו, יש לו עשרות דרכים אחרות, החל בעבודה קשה דרך לימודים במכללות ועד מבחן חוזר).

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים