מדריך טיולים 393139
הסקר הזה יכול לשמש תירוץ מצוין לכתיבת חוויות ייחודיות מטיולים במקומות מוקרים ופחות מוכרים. אולי גם לשמש אמתלה לכתיבת "מדריך טיולים אישי".
גם הדיון הזה, הנהדר בעיני, לגבי מהי חופשה וההגדרות השונות של "תייר" ו"נטמע" יכול לשמש משתמש משתנה.
מי נוטל את הכפפה?

אני אגב טיילתי מעט מאוד לצערי. ביפן התניידתי ברכבות. רוב המקומיים בטוקיו מתניידים ברכבות. היפנים הם נהגים פרועים. הרכבות מהירות וזולות. קשהכ מאוד להטמע בקרב האוכלוסייה היפנית ולו מפני שהמראה שונה וקיימת הומוגניות יחסית. אני זוכר שצפיתי בתוכניות טלוויזיה ביפן ותמיד היה שם איזה מערבי ייצוגי, אמריקאי או אירופאי, שדיבר יפנית שוטפת. אבל הוא נראה כמו מוקיון בניהם. למרות הנסיון של טוקיו לעשות קולות של עיר קוסמופוליטית היא מאוד יפנית, הזרים בה בולטים מאוד. אולי באיזור שיבויה, ובכלל בסאקליבות בטוקיו, אפשר לראות באמת הרבה אנשים לא יפנים. אבל הרגשתי ששיבויה היא התחנה המרכזית החדשה בת"א, גם הישנה- שטח של זרים, בו הזרים הם בעיקר עובדים זרים שעובדים בעבודות שנחשבות נחותות יותר, כמו עבודה בבאסטות.
אבל יש גם יחס אחר לזרים. בכל רחבי יפן מחפשים מורים לאנגלית. מפני שרמת ההוראה שלן האנגלית ביפן נמוכה הם מוכנים להעסיק גייג'ינס (זרים) בעלי רמת אנגלית בינונית ואולי אף נמוכה יותר. ארץ הסתירות- יפן.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים