בתשובה לרועי, 20/10/01 17:52
מחירים נורמלים 39689
איך אתה קובע מהו מתח רווחים הגיוני?
כלומר - מדוע אם המחיר לקמעונאי הוא 30 ש"ח, המחיר לצרכן צריך להיות 50 ש"ח, ולא 300? על פי מה אתה עושה את החישוב?
מחירים נורמלים 39714
החישוב נעשה על פי הגיון שלי כמו שנאמר היגיון.

ההיגיון אומר שעם תמכור דיסק ב50 שקלים כמות הקהל שתוכל ואו תירצה לרקוש דיסק כזה בהקשר הכספי גדולה יותר מאשר כמות הקהל שתהיה במחיר של 300 שקלים.

ישנם ממספיק חישובים כלכליים שמוכרים לי יחסית שפונים לשני כיוונים.

האחד הוא יצר משהוא שעולה לך שקל אחד ומכור אותו השקל וחצי ותרויח על כל יחידה חצי ש"ח. אולם תמכור אלף יחידות. סה"כ רווח 500 ש"ח.
או תמכור את אותו החלק ב5 שקלים ויקנו 125 יחידות הרווח שלך יהיה שוב 500 ש"ח.
כמובן שיש עוד הרבה משתנים ונתייחס למצב שבו העלות של המוצר בכל כמות תהיהי עדיין שקל אחד. (זאת אומרת יחידת יצור אחת או אלף המצב לא משתנה.)
עכשיו עם כך מה עדיך למוכר?
לדעת ההגיון שלי תלוי במוצר, כאשר מדובר במוצר מסוג זה שאנו מדברים עליו זאת אומרת דיסק של מוזיקה וכאשר ידוע כי במידה והוא לא ימכר הוא יצרב או לא יקנה. וכמו כן ככל שנמכרים יותר דיסקים גודל כמות האנשים ששומעים את הדיסק ומעלה את הסיכוןי שבמידה והדיסק טוב מספיק בעינייהם הם יקנו גם את הדיסק הבא הרי שבמצב זה עדיף למכור כמות יותר גדולה על מנת להרוויח את אותו הרווח.

זה דרך החישוב שלי.
מחירים נורמלים 39769
כלומר - הרווח שלך יהיה מכפלת הרווח לדיסק בודד במספר הדיסקים שתמכור.

יש מספר קטן של אנשים שיקנה את הדיסק כמעט בכל מחיר. אלה הם האוהדים השרופים, וגם כאלה שהפרוטה מצויה בכיסם.
אבל גם אם תמכור את הדיסק בשקל אחד בודד יהיו אנשים שלא ירצו לקנותו. כל השאר - באמצע.

אם תכפיל את מחירו של הדיסק מ-‏50 ל-‏100 ש"ח, האם מספר האנשים שיקנו אותו ירד במחצית? איננו יודעים. מה עושים היצרנים? מוכרים את הדיסק במחיר הגבוה ביותר בו הם יכולים. כל זמן שהציבור נענה וקונה את הדיסק הם ממשיכים (ואולי אפילו מעלים את המחיר). כשהמכירות נחלשות, המחיר יורד. אם נשארו עודפים של דיסקים שאיש לא רוצה, הם יימכרו גם במחירי הפסד. העובדה שהדיסק יקר פירושה שיש מי שקונה במחיר הזה.
מחירים נורמלים 39797
אחד כמובן שבכלכלה יש את כוח השוק (אני כבר לא זוכר איך זה ניקרא בלימודים) אבל אני כן יודע שכאשר יש אופציה לקנות את הדיסק במחיר א. ואו להעתיק אותו במחיר ם באינטרנט (ואין פה קשר להאם זה מוסרי, גנבה או כל דבר אחר) אז הרווח הוא על מכירה של דיסק.
אני יודע שכאשר בארץ המחיר של דיסק עובר את המחיר של אותו הדיסק בחו"ל (באופן יחסי לאומן שנימצא פה לעומת אומן שנימצא שם מראש) אז יש שתי אופציות.
הראשונה היא שחברת ההפצה בטוחה שיש מספיק פראירים שיקנו (ואולי היא צודקת) והשניה שלא כך כך איכפת לה.
עובדה היא שמחירי הדיסקים של מוזיקה מזרחית לעיתים נדירות עולים על מחירי דיסקים אחרים. היות ולא מדובר על עלות אלא על כוח שוק ומשום שאוהבי מוזיקה מזרחית אין פחות או יותר מאוהבי שאר המוזיקות הרי שיש סיבה כל שהיא למה המחירים יותר נמוכים.
יתכן והסיבה שמי שקונה מוזיקה מזרחית נחשב חסר אמצעים יחסית למי שקונה מוזיקה אחרת,ולכן הם מורידים מחירים ולמעשה פועלים על פי השיטה שלי . (מאחד הדיסקים האחרונים של אייל גולן נמכרו מספר שיא של דיסקים בארץ - יותר מכל זמר אחר כולל ריטה שלמה ארצי ושאר חברים שמוכרים באלפים.) האם היו קונים את הדיסק שלו במחיר גבוהה יותר? לא היו קונים אותו בדוכן צרוב. מה שיצר מצב שכוח השוק חייב את חברת הדיסקים או ההפצה להוריד מחיר למחיר נורמלי (בסביבות 50 ש"ח לדיסק גם בשיא המחירות)

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים