בתשובה לגלעד דנבום, 24/10/01 17:22
תוכנת "האייל" עודכנה שוב. ושוב! 40101
לא מסובך טכנית, אבל אני חושב שיותר מדי אופציות תובלנה ל-cluttering מוחלט של הממשק. Small is beautiful. ממשק האייל כבר גדול מדי כדי לענות לתנאי זה, אולם זו לא סיבה להמשיך להעמיס...
תוכנת "האייל" עודכנה שוב. ושוב! 40102
המינימליזם האסטתי של האייל (במיוחד בגירסת הלייט) הוא נפלא, וסיבה לחגיגה כל פעם מחדש.

בכל מקרה, מה דעתך על יצירת ברירה (בתוך חשבון המשתמש) בין ממשק "מורכב" הכולל את התכונות המתוארות לעיל, וממשק "פשוט" הכולל רק את הדברים המינימליים הנחוצים?

משתמש רגיל (ללא חשבון) יראה את הממשק הפשוט, ומשתמש קבוע (שימוש אישי בלבד, כן?) יוכל לבחור מבין שתי האופציות.
(אנחת כאב) 40155
תגידו, אני נראה לכם משועמם?

לא מספיק שאני מתחזק את גרסת הלייט עבור בדיוק (אבל בדיוק!) תשעה אנשים שמשתמשים בה? ההשקעה בתחזוקה שלה אינה קטנה יותר בשל כמות המשתמשים הנמוכה, אתה יודע. עכשיו אתה מציע לי לארגן עוד תוספות, מופרעות יותר, עבור בודדים בקהל?

חבר'ה, צריך לדעת איפה למתוח את הקו.
(אנחת כאב) 40158
נו, מי זה היה שביקש תמיד לפתוח את הקוד?
(אנחת כאב) 40159
משה דורון. פתיחת הקוד לא תעזור כאן: עדכון העיצובים אינו חלק מהתוכנה, ודורש סיסמה למערכת, כך שאינו יכול להיות "פתוח".
(צהלת שמחה) 40170
התכונה החדשה של הצגת פתיל בודד מאפשרת לכל מי שחפץ בכך לכתוב offline Ayalreader - תוכנה השואבת מן האייל את כל האינפורמציה המתפרסמת בו (לא כולל תוצאות סקרים ואולי עוד כמה דברים) מבלי להעביר מידע כלשהו יותר מפעם אחת, ומאפשרת לאחר-מכן להציג אותו ע"פ העדפותיו ושיגיונותיו של המשתמש (למשל: כל פתיל ייקטע החל מהתגובה הראשונה בה מופיע "נאצי" או "היטלר"; במקום "שרון" יופיע "שרון הרוצח" ובמקום "פרס" יופיע "פרס הנוכל"), עם ממשק-משתמש ייעודי במקום הממשק של דפדפן-אינטרנט (לדעתי, הממשק של newsreader מתאים יותר).

מובן שהיתה עדיפה גישה ישירה לבסיס-הנתונים (כדי לנצל את יתר הטבלאות), אבל צריך להיות מציאותיים‏1.

1 אני מכחיש שאמרתי את זה.
(הרמת גבה) 40171
תודיע לי כשיש לך משהו כזה כתוב.
(צהלת שמחה) 40180
לא הבנתי מה הבעיה הטכנית לשאוב גם את תוצאות הסקרים או כל תוכן אחר מהאתר ולהציג אותו באמצעות תוכנה שתיכתב במיוחד למטרה זו.
(צהלת שמחה) 40193
אין בעיה, אלא שבנוגע לתוצאות הסקרים, הדבר בהחלט יצריך העברה חוזרת של מידע מיותר בגודל משתנה (למיטב ידיעתי, הדרך היחידה לקבל את התוצאות המעודכנות של סקר היא דרך story.php3, ואז מקבלים לפחות את כל התגובות הסגורות שלאחריו), בעוד שהמנגנון החדש מאפשר לקבל כל תגובה חדשה (באמצעות thread.php3) עם תקורה קבועה. כמובן, עדיין יש בעיות (למשל, לא חשבתי מה יקרה עם תגובות שהאחראים מחקו מהאתר).
(הגבה עדיין מורמת) 40305
יש לציין שאני לא מתלהב מהרעיון, אבל for the record, אפשר לקבל תוצאות סקרים (או באופן כללי סיפורים) ללא התגובות, בעזרת הקישור של "הדפסה ללא תגובות".
אולי תלך לרופא בקשר לגבה? 40308
תודה על הטיפ.

גם אני לא מתלהב מהרעיון. גישה MySQLית ישירה לבסיס-הנתונים או לפחות אפשרות לבצע שאילתות דרך HTTP הן אפשרויות יעילות בהרבה, והן פוטרות את מי שכותב client כזה מהחשש המתמיד שמישהו ישנה משהו בעיצוב האתר.
אולי תלך לרופא בקשר לגבה? 40312
לא יקום ולא יהיה.
טא''ל 157548
שלשום נתקלתי בזה: תגובה 156860 – נסיון להשתמש באוגר זמני מטיפוס ביולוגי כדי להעתיק את מספר התגובה ממקום למקום גרם לשגיאה בהעתקה. זו לא הייתה הפעם הראשונה. זה גם לא מפתיע במיוחד שמשתמש בחר להעתיק את מספר התגובה ע"י קריאתו וכתיבתו מחדש, למרות האפשרות לעשות את זה דרך הזכרון של המחשב – הרי החשיפה של מספר התגובה בפינה, והתמיכה בפורמט <תגובה_n> מעודדת את הפרוצדורה הזו, והאפשרויות האחרות אינן ממש מופת לנוחות. האשם אינו באתר הזה. HTML ודפדפני-אינטרנט מציעים מנשק-משתמש טוב לקריאת היפרטקסט. הם מציעים גם מנשק-משתמש טוב למדי למילוי טפסים. הם לא נועדו, ואין סיבה שהם יצליחו במיוחד, לספק מנשק-משתמש מוצלח לאתר כמו "האייל הקורא". יותר משנה וחצי אחרי תגובה 40170 , ו-XML ו-RSS כבר פה, וכך גם תוכנות-לקוח עבורם. האם הטכנולוגיות האלה יכולות לעזור במשהו לחזון ה-Ayalreader?
טא''ל 157555
הטכנולוגיות, ודאי שהן יכולות לעזור. בפרט, מנגנון ה-skins מאפשר לייצר פלט XML בקלות רבה יחסית (עדיין ידרשו מספר שינויים קלים לתוכנה; למשל, נכון לעכשיו, הפתיחה והסגירה של <html> ושל <body> הם hard-coded).

השאלה היא רק אם לבעלי האתר יש עניין או אינטרס לתמוך בממשק שכזה. בשל מבחר שיקולים (הסרת תגובות אינה הפחותה שבהם), התשובה, בשלב זה לפחות, שלילית; ועם קהל הקוראים הסליחה.

ובאשר לאוגרים ביולוגיים פגומים: ניתן להעתיק את הקישור לתגובה (המספר מהווה, כזכור, גם קישור) ולהדביק אותו במקום הרצוי. הוא יוצג ממש כאילו כתבתם <תגובה n>; אפילו אני לא אוכל לזהות את ההבדל מבלי להציץ במסד הנתונים.

(מה פירוש "טא"ל"?)
''טוב, אז לא'' 157557
נכון שניתן, אבל משתמשים (אפילו כאלה שיודעים שניתן) מעדיפים, יותר מפעם אחת, לא לעשות את זה. הסיבה לכך, ניסיתי לטעון, היא שמנשק-המשתמש לא מוצלח. גם אני מעדיף לא להעתיק את הקישור (כי לפעמים יש לי ב-clipboard קטע מלל מהתגובה שאני כותר), אז אני גורר אותו (אני חושב שאפשר גם ב-IE על PC), אבל זה כמובן מחייב למקם את החלונות באופן שיאפשר לבצע את הגרירה.
''טוב, אז לא'' 157583
ב-IE לא צריך לשחק עם מיקום החלונות כדי לגרור: גוררים מחלון אחד אל החלון השני כפי שהוא מיוצג ב-taskbar (כלומר, תמיד זמין, גם אם החלון עצמו לא נראה כרגע), ממתינים שניה, וחלון היעד מופיע. דרוֹפּים את הקישור בחלון היעד, ומגלים שהתוצאה אינה הדבקה של הקישור, אלא פתיחה של הכתובת המקושרת באותו חלון (גם אם כיוונת בדיוק לתוך תיבת עריכה).
''טוב, אז לא'' 160046
יותר מהיר (כלומר ללא ההמתנה) לגרור ותוך כדי לבצע Alt-Tab אל החלון הרצוי.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים