בתשובה לewilde, 30/10/01 11:17
אמן. אבל... 40845
2. אולי אסף עמית יוכל להאיר את עינינו בדבר המחירים לדקת זמן-אוויר בעולם לעומת המחירים בארץ?

4. הסיבה המוצהרת אינה פגיעת המיתון בערכה של בזק (מה שהיה מוריד את המחיר ודווקא מפתה קונים) אלא פגיעת המיתון במשקיעים פוטנציאליים. שלא לדבר על זה שהסחורה המוצעת היא מפוקפקת ביותר - הממשלה משאירה בידיה "מניית זהב" או אמצעי-שליטה אחר, נוסף על המגבלות הרבות ש"בזק" פועלת תחתיהן.
אמן. אבל... 40859
לצערי אני לא ממש מעורה במה שקורה בארץ. אצל המפעילים באירופה מקובל ARPU (הכנסה ממוצעת ממנוי) של כחמישים דולר בחודש ובמזרח הרחוק זה צונח עד לשליש מהמספר הזה. באירופה 8 עד 12 אחוזים מהכנסות רוב המפעילים הן מ-SMS, והשאר מ-voice. "אינטרנט סלולרי" לא מכניס כסף משמעותי לאף אחד חוץ מלחברת NTT DoCoMo ביפן (ושם זה לא בדיוק אינטרנט אלא כל מיני משחקים ושרותי ערך מוסף). גם m-commerce (קנייה באמצעות הטלפון) עוד לא מצליח לייצר בעצמו אחוז משמעותי מהכנסות המפעילים.

מחיר דקת זמן אוויר, כמו מחיר של קילובייט ברשת packet, הוא דבר מסובך ביותר למדידה שכן גם בחו"ל מציע כל מפעיל למנוייו עשרות חבילות ומבצעים הכוללים מרכיבים של תשלום חודשי קבוע ותשלום לפי זמן, תשלום חודשי עבור המכשיר ותשלום עבור השיחות, מחירים שונים כשמחייגים למספרים שונים (friends and family), מחירים מיוחדים לחיבור לאינטרנט בחיוג, וכו'. זה לא שאי אפשר לתת תשובה כמה עולה דקת זמן אוויר אצל מפעיל X (יש אנליסטים שזו למעשה כמעט כל העבודה שלהם), אבל בימינו זה חישוב הרבה יותר מסובך ממה שהיה פעם.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים