בתשובה לסמיילי, 14/09/06 9:52
האריסטוקרטים 409605
פרופ' רק: "אני רוצה להזכיר שבשנים האחרונות יש חזרה אל האנטומיה המסורתית, המנתחת, החותכת בבשר המת והלומדת".

האומנם כך? ומדוע בעצם?
הייתי מאמינה דווקא לטענה הפוכה, שכן ממה שיצא לי להכיר בביולוגיה ובביו-פרמצבטיקה, יש כמה וכמה שלבים של ניסויים "רטובים" שמפנים את מקומם בהדרגה להדמיות מחשב. מן הסתם אף פעם לא יוחלפו 100% ואולי גם לא 70%, אבל אולי איזה אייל רפואי יוכל להסביר לי מה נותן לסטאז'ר חיתוך קיבה בשר ודם, שלא ייתנו לו המודלים השונים?
האריסטוקרטים 409627
איני רופא.

על פי הכתבה, המפגשים הראשונים עם הבשר קשים לסטודנטים. אולי ההתגברות על קשיים אלו היא חלק מההכשרה.
האריסטוקרטים 409670
אני ראיתי את זה בשתי דרכים:
א. טקס מעבר שהתקבע.
ב. הכנעת האינסטינקט הטבעי של הגועל לטובת המבט המדעי המרוחק.
האריסטוקרטים 409644
כחולה פוטנציאלי, לא הייתי רוצה לעבור ניתוח על ידי מתמחה שכל ההכשרה שלו היתה על הדמיות מחשבים.
האריסטוקרטים 409672
נו, ברור. גם אני לא. אבל האם לא היית הולך לרופא משפחה כזה? או לאורתופד כזה?
האריסטוקרטים 409674
אורתופדים בכלל מתאמנים במסגריה. (ומה לעשות - אורתופדים הם מנתחים).

__
דורון, frequent flyer במחלקה האורתופדית.
האריסטוקרטים 409676
טוב, השאלה שלי היא בעצם האם כל סוג של רופא חייב לראות את הזוועות ואף לחתוך בעצמו, או שיש סוגי רופאים שלגביהם היה אפשר להסתפק בחלק סלקטיבי של החיתוכים, אם לא בוויתור על רובם. האם גינקולוג צריך לחתוך מוחות של מתים? (נכון שמדובר באבר המין החשוב ביותר, ובכל זאת).
האמנם? 409677
פעם, בטלויזיה, מישהו אמר: "האיבר הכי מיני הוא זה שבין האזניים", והשני ענה לו: "אני יודע שהרבה חושבים ככה, אבל אני אישית מעדיף big boobs."

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים