בתשובה לאיציק ש., 16/09/06 16:53
היה מת 410237
ומה פסול בשיקולים מדיניים? האסור לרשות המבצעת לפעול משיקולים מדיניים?
היה מת 410587
מותר רק שהממשלה מצהירה שאלו שיקולים בטחוניים. אם הממשלה תצהיר שהיא מקבעת את הגבול בגדר שתקיף את אריאל- אולמרט יזומן לקונדוליסה. האמריקאים מוכנים לקבל גדר בטחונית- לא מדינית.
היה מת 410590
התכוונת אודי יזומן לד''ר רייס
היה מת 410594
אולמרט גם הכריז שהוא יוצא למלחמה כדי "לשחרר את הבנים". האם מותר לבג"ץ להתערב אם השיקולים הם, למשל, פירוק החיזבאללה מנשקו?
היה מת 410635
אני חוזר על שאלתי. אסור שיהיו לממשלה שיקולים נסתרים? היא חייבת להצהיר על מטרת כל מהלך שהיא מבצעת? האם אתה יכול להביא לזה סימוכים?
היה מת 410638
אז אני חוזר ועונה. לא רק שמותר שלממשלה יהיו שיקולים נסתרים אלא שלכל ממשלה יש שיקולים ניסתרים. לא על זה דיברתי. יש התנגדות כמעט כלל עולמית-לפחות ברמת ההצהרות, לסיפוח שטחים על ידי מדינת ישראל. כשהממשלה מצהירה שהיא מקימה גדר שכל מטרתה ביטחונית- לחסום מעבר של טרוריסטים- יכול הדבר להתקבל ולו בשתיקה על ידי ארה''ב. אם זה ברור שהגדר היא בעלת מטרה לקבוע את גבולות המדינה, יתקל הדבר בהתנגדות גלויה של ארה''ב.
השאלה היא תמיד של בוטות הסתירה הזאת.
היה מת 410640
אני מכיר את סוגיית הגדר. זאת דוגמה טובה בעיני. שאלתי נוגעת להיבטים החוקיים:
והיה אם הממשלה פועלת בסתירה בין הצהרות ומעשים, האם יש בזה בעיה חוקית? האם מתפקיד בית המשפט להשגיח שביצוע המעשים יתאים להצהרות?
היה מת 410937
(זאת לא היתה שאלה רטורית)
היה מת 410939
בית המישפט העליון מתייחס לשטחים כאל שטח במימשל צבאי-יענו, שטח כבוש. ככזה מותר לפעול בו או לטובת האוכלוסיה המקומית או מצרכים ביטחוניים. לצערי בית המישפט העליון הראה גמישות רבה בסוגיא: גמישות רבה מדי.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים