בתשובה להאייל האלמוני, 21/10/06 9:07
ראיתי רק פרק אחד 419097
אני מסכימה עם חלק מדבריך, אך בעיקר אני רוצה להגיב על הדרמטיות שציינת ששוררת בשיחות בין הדמויות.

בכל הכנות, אחד הדברים שהכי גורעים מיופי הסדרה מבחינתי, ושגרם לי להפסיק לצפות בה, היה העובדה שהתוכנית מעבירה תחושת דרמטיות בלי סיבה; בחירת הדמויות היתה סבירה ( חלקן יותר מעניינות וחלקן פחות ), אך לדעתי הלקות והרדידות טמונה בטקסט של אסי דיין, שגם לחסרת ידע בפסיכולוגיה כמוני, נדמה שאין בו יותר מדי השפעה על הדמויות, תוכן מעניין וחדשני, רעיונות יפים ומעניינים. אני הרגשתי כאילו רב הדברים שהוא אמר למטופלים שלו במשך המפגשים היו שאלות, בהן העביר את הכדור לצידו השני של החדר, הדמות מעלה מחשבות שונות והרהורים, מסכמת ב"לא יודעת"\"לא בטוח", הכדור חוזר אל אסי דיין, שמשיב במישרין או בעקיפין: "התשובה נמצאת אצלך".

האופן בו מפגשים רבים התנהלו בו, היה כזה, וכאן לדעתי חבויה ה"נפילה" של הסדרה. אבל זו רק דעתי.
ראיתי רק פרק אחד 419105
אבל אנשים לא מתייחסים אל הסדרה הזאת כאל נפילה אלא מהללים ומשבחים אותה בכל מקום, היא הצליחה מאוד וקיבלה פרסים, ו-HBO עומדת להפיק אותה בארה"ב עם שחקן מוערך, גבריאל ביירן. לא שלי אישית יש דעה לטוב או לרע, אבל מכל הרעש נראה לי שחייבת להיות שם איזו נוסחת קסם, לא יכול להיות שזה קורה סתם.
ראיתי רק פרק אחד 419109
אני חושבת שהדבר שאכן קיים בסדרה, ושגרם לכל הדברים שכרגע ציינת לקרות הוא חדשנות מבחינת ז'אנר הסדרה, ואני אסביר למה אני מתכוונת.

אני עוד לא נתקלתי בסדרה שמשחקים בה שני שחקנים בכל פרק, או בסדרה שכל הדמויות בה אינן יודעות דבר אחת על השניה ואין שום קשר ביניהן ( נוציא מהכלל את נעמה וידין לרגע, כמקרה פרטי שלא היה חייב להתרחש ), כך שרק דמות הפסיכולוג משתתפת בכל הפרקים.

אחד הדברים היותר משמעותיים שזכורים לי כמושכים בסדרה היה העובדה שלא ברור מי גיבור בסדרה, על מי צריך ''לרחם'' משום שהוא טוב, או ''לנטור טינה'' משום שהוא רע ( כצופים ). מתוך כך נוצרת תחושה שהצופה זוכה להציץ אל מאחורי הקלעים של בעל המקצוע הזה שנקרא פסיכולוג, טועם קצת מהאנושיות שלו של לפני ואחרי המפגשים, ומנסה להסתכל בעיניו שלו על המטופלים, ולא להפך.

דבר נוסף, הוא שהדרמטיות והמתח שמועברים במפגשים עם המטופלים ''מבשרים'' או לפחות נראה בעתיד ''יבשרו'' על משהו גדול שיקרה, שינוי שיחול בחייהם של המטופלים כתוצאה מהמפגשים. אמנם נראה שהמטופלים מתמודדים בכל מפגש עם בעיותיהם, אך לא נראה שהן נפתרות או משתפרות. לא כזכור לי מהעונה הראשונה לפחות.
ראיתי רק פרק אחד 419321
אני מניח שזו היתה דילמה שיוצרי הסדרה התמודדו איתה: עד כמה "מותר" להם שהטיפול יצליח, ומתי? אי אפשר שמישהו מהמטופלים ישתפר דרמטית ולא יצטרך יותר טיפול באמצע העונה. מצד שני, אם בדיוק לקראת סוף העונה לכולם יהיה פתאום מפנה חיובי (או התאבדות...), זה יהיה מלאכותי לחלוטין (הרי הסיפורים מוצגים כמתרחשים בו-זמנית, ונקשרים דרך הדברים שקורים לראובן עצמו) ומנוגד לאמינות הריאליסטית החמורה של הסדרה. זו תהיה בעייה אפילו שכולם יתחילו את הטיפול ו/או יגמרו אותו באותו שבוע.

באופן יותר כללי אסור היה להם שהטיפולים יצליחו באופן דרמטי מדי, כי (למיטב הבנתי) זה לא עובד ככה בטיפולים פסיכולוגיים, לפחות אלו בגישה של ראובן, ושוב הם היו נתקלים בבעיית חוסר אמינות.

היוצרים תימרנו בין האילוצים האלו באופן... סביר, לדעתי. כן היו תהליכים שקרו אצל כל המטופלים, ולפחות אצל אחת אפשר היה לדבר על תקווה של ממש שהתעוררה בסוף הפרק האחרון‏1. נכון שהצד שיצא מקופח מהפשרות הוא שאנחנו הצופים לא זכינו לקתרזיס שאנו רגילים לצפות לו בסרט או סדרה.

1 והשוט האחרון שבו ראו אותה היה בעיניי פשוט מפעים.
ראיתי רק פרק אחד 419332
הנה ספוילר שגורם לי דווקא לרצות לצפות בסדרה במלואה.
ראיתי רק פרק אחד 419154
מה שאת מתארת הוא, למיטב ידיעתי, טכניקה נפוצה בפסיכואנליזה.
למשל, מתוך ויקיפדיה:

The basic method of psychoanalysis is the transference and resistance analysis of free association. The patient, in a relaxed posture, is directed to say whatever comes to mind. Dreams, hopes, wishes, and fantasies are of interest, as are recollections of early family life. Generally the analyst simply listens, making comments only when, in his or her professional judgment, an opportunity for insight on the part of the patient arises. In listening, the analyst attempts to maintain an attitude of empathic neutrality, a nonjudgmental stance designed to create a safe environment. The analyst asks that the analysand (patient) speak with utter honesty about whatever comes to awareness while interpreting the patterns and inhibitions that appear in the patient's speech and other behavior.

http://en.wikipedia.org/wiki/Psychoanalysis#Techniqu...

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים