בתשובה להאייל האלמוני, 24/12/06 9:59
אחרי קצת מחשבה 426098
שלא כמו מיקי, הייתי שמחה לשים את ידי על סכום כסף בלי להתפס, ואפשר לעשות זאת בלי שזה יזיק לאף אחד - כמו בדוגמא שלך או למשל לגנוב כסף מבנק שיש לו ביטוח שמן.

אני לא מרגישה שזו ממש-ממש "גנבה": הרי גם ככה הבנקים עושקים מיליוני אנשים על בסיס יומיומי, מרוויחים רווחי שיא בעזרתם הנדיבה של האנשים הפשוטים, ובכל זאת לא טורחים לדאוג שאני אחכה פחות מעשרים דקות בכל פעם שאני זקוקה למשהו.
אחרי קצת מחשבה 426321
למה גניבה כזו לא מזיקה לאף אחד? חברת הביטוח לא נפגעת? היא צריכה לבצע תשלום גדול שאלמלא הגניבה לא הייתה צריכה לעשותו.
אחרי קצת מחשבה 426416
"לא מזיקה" זאת כמובן הגזמה קטנה, אבל יש משהו לא אדיטיבי בנזק: נזק אפסי להמוני מבוטחים יכול להתפס אצל כל אחד מהם כאפס נזק , וכך גם הסכימה שלו נותנת אפס - משהו מסוג בעיות העיגול במחשב אותן אתה בטח מכיר.

הבעיה הגדולה יותר בגניבה כזאת היא הפגיעה בעקרון ההכללה. אם יהיו הרבה גנבים כאלה, הפרמיה תעלה ביותר מ"כמעט אפס". המממ. בעצם למה אני אומר "אם יהיו"? הונאת ביטוח היא עוד אחת מהעבירות שלא מעט אנשים עוברים כשנופלת לידיהם ההזדמנות.
אחרי קצת מחשבה 426472
כל עוד היה מדובר על עיגול לאפס (ה-‏3 שקלים הללו לא מעניינים אף אחד) הבנתי מה הלך כאן, אבל פתאום אמרו שה-‏3 שקלים הללו לא באמת יורדים מהחשבון אלא "הבנק סופג את זה", כלומר, כל הנזק (שהוא יותר ממאה אלף שקלים) הולך לבנק, או לחברת הביטוח - כלומר, פוגע בגורם אחד. אולי לא הבנתי מה הלך כאן.

אבל נכון שעיקרון ההכללה מחסל את זה. על פי אותו עיקרון אפשר גם להכשיר את ציד הלוויתנים של ימים עברו (כי מה זו כבר ספינת ציד לוויתנים אחת? בסך הכל עוזרת לדילול האוכלוסיה, כדי שלא יהיו יותר מדי קרבות. הנזק לאומת הלוויתנים ככללותה אפסי).

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים