בתשובה לראובן, 05/02/07 9:40
שערוריה! (אוף טופיק מוחלט) 432040
כשאני כותב "שמור באינטרנט" אני מתכוון שמישהו כבר העלה את הקובץ לאתר מסויים לדוגמא אם מישהו שלח לך קובץ לתא דואר של וואלה או נענע או גוגל או מס"ן, וכיום אתרים כאלו מציעים כמות מקום אחסון כמעט אסטרונומית גדולה פי כמה ממחשבים שלמים מלפני כמה שנים טובות ועוד בונוסים כמו סריקות של הקבצים למציאת וירוסים אפשריים, אז הקובץ שמור באתר וכשאתה מוריד אותו אתה מוריד אותו מהאתר היכן שהוא שמור ולא ישירות ממי ששלח אותו בזמן אמת. במקרה כזה כשאתה מוריד מאתר שבו מאוחסן הקובץ אתה לא תלוי במהירות ההעלאה של מי ששולח, כך שאם מי ששלח קובץ של 5MB עשה את זה במהירות העלאה של 10kbs זה לקח לו בערך 10 דקות אבל כשאתה תוריד את זה מהאתר במהירות 100kbs זה יקח לך בערך דקה אחת בלבד, אך אם הוא ישלח לך את זה ישירות בזמן אמת דרך תוכנת שיתוף קבצים או תוכנת מסרים אז זה יקח 10 דקות.
שערוריה! (אוף טופיק מוחלט) 432059
אז אתה מתכוון שלשרתים יש לפעמים יכולות שידור גבוההות ממחשב ביתי שמחובר באדסל? יכול להיות, אבל מה קובע את מהירות ההורדה מגי-מייל? אם יש אלפי אנשים שמורידים בו זמנית מגי-מייל, זה פוגע בביצועי השרתים. בפועל זה יוצא יותר מהר ( לפעמים) אבל אני לא בטוח שאפשר להסתמך על זה.
שערוריה! (אוף טופיק מוחלט) 432060
אתה יודע מה מקור ה- A שב ADSL?
שערוריה! (אוף טופיק מוחלט) 432061
כן, אבל למה זה קשור? הטענה שלי היתה שאלפי לקוחות מרוצים שמקבלים נתונים מהצד הגוגלי מגבילים למעשה את קצב ההורדה, ללא קשר ליכולת ה*פיסית* של הממשק.
שערוריה! (אוף טופיק מוחלט) 432064
זה, כמובן, יכול להיות. תלוי בכוחה של חוות השרתים הגוגליאנית ושל אמצעי האיכסון בהם היא משתמשת. כשאתה מוריד מעמית שמחובר ב- ADSL, אתה (ליתר דיוק, הוא) מוגבל קשות ע"י תשתית התקשורת גם אם המחשב שלו מנמנם כל העת. לא התכוונתי להגיד שום דבר מעבר לזה.
שערוריה! (אוף טופיק מוחלט) 432066
<תלוי לא ב*כוחה* של חוות השרתים אלא בקווי התיקשורת שלה, ולמעשה בכל צוואר בקבוק בהמשך הרשת.>

אני מסכים שפוטנציאלית, היכולת שלי להוריד סרטון מYNET או CNN היא הרבה יותר גדולה מהיכולת שלי לשלוח סרטון דומה אליך ( ומבחינה מסויימת זאת גאוניות של יוטוב- אתה מעלה פעם אחת ושולח לינקים לחבריך - יוטוב כבר ישברו את הראש כדי לספק רוחב פס) אבל אם הסרטון מאוד פופולרי ( למשל- מגדלי התאומים קורסים בשידור חי), תקבל ביצועים חלשים.

אגב, כמו שמאור אמר, תוכנות השיתוף ה"קבוצתיות" כמו ביט-טורנט עוקפות את הבעיה הזאת רק לכאורה. נכון שאם קבוצה גדולה של אנשים יתרמו את יכולת ההעלאה הדלה שלהם, תזכה לקצב הורדה גבוה יותר, אבל מצד שני, הם מחלקים את יכולת ההעלה שלהם על פני כל ה"אצווה", ובטווח הארוך זה מתקזז. היתרון העיקרי של ביט-טוררנט על פני שיתופי עמית-עמית הוא (לדעתי‏1) הזמינות.

1 דיסקליימר- אני מומחה קטן מאוד בתוכנות שיתוף.
שערוריה! (אוף טופיק מוחלט) 432579
אם יוטיוב בנויים כמו שצריך, אין סיבה שהורדת סרט פופלרי תארך יותר מסרט נידח וזניח. לא משנה לקווי התקשורת מה הם מעבירים. אם הדיסק הספציפי של הסרט הפופולרי עמוס, הבקשות להורדה יעברו לאחד מעשרות הגיבויים שלו.
שערוריה! (אוף טופיק מוחלט) 432630
מסכים, התכוונתי לעומס על קווי התקשורת כאשר מספר הצופים הכללי עולה, לאו דווקא בשל סרט פופולרי במיוחד ( אולי יש מליארד צופים, כל אחד בסרט אחר). נתתי את המקרה של הסרט הפופולרי היחיד כדומה פשוטה לאיך עומס כזה נוצר.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים