בתשובה לל.ב.פ., תל אביב, 12/06/07 7:50
התהליך האיילי, או שמא - האיילות התהליכית 446704
בואי נרד מעניין הכרוב, הוא היה רק מטאפורה. אותי מטרידה חבילה ענקית של עלי סלרי שנחתה על סף ביתי אתמול בערב. יש לך רעיון? (מרק אני יודעת, סלט וולדורף גם).
התהליך האיילי, או שמא - האיילות התהליכית 446705
ופח אשפה, אין לך?
התהליך האיילי, או שמא - האיילות התהליכית 446727
אותך לוועד הפולנים! ממתי זורקים אוכל?!
התהליך האיילי, או שמא - האיילות התהליכית 446729
ניסיתי לחשוב על כמה דברים שאפשר להגיד עלייך.
''פולניה'' ממש לא עלה על דעתי.
התהליך האיילי, או שמא - האיילות התהליכית 450101
אם תתחבי את חבילת העלים הלא רצויה למדף התחתון של המקרר, מאחורנית, היא תגיע בתוך שבועיים-שלושה למצב שבו אפילו מצפון של פולניה יאשר לזרוק אותה כמות שהיא לפח.
נשאר רק לשכנע את עצמך שככל שאת יודעת, אולי העלים האלה כבר עכשיו בני שבועיים.
התהליך האיילי, או שמא - האיילות התהליכית 450109
אתה יודע מה? זה בדיוק מה שקרה (החבילה עדיין שם).
אנצל את ההזדמנות לשאול; 446708
אני כבר מזמן תוהה היכן משיגים וולדורפים בארץ?
אנצל את ההזדמנות לשאול; 446893
יבוא אישי.
התהליך האיילי, או שמא - האיילות התהליכית 446723
בטח. לנקות טוב טוב מחול וטינופות, להוציא עלים (לשמור בצד למטרת המתכון שמיד יבוא), ליבש את הגבעולים ולשים בשקית בפריזר. להוציא כל פעם כמה שצריך למרק או תבשיל.

ועם העלים : להכין תערובת קציצות איך שאת אוהבת (אני בעד השילוב הקלאסי של בשר-בצל-פטרוזיליה-ביצה-לחם-מלחפילפל.) לשים טיפונת טיפונת שמן במחבת טפלון שגם יש לה מכסה טוב. לעשות קציצות ולתת להן צריבה יפה בכל צד. לא צריך להיות מוכן עד בפנים. להוציא את הקציצות, להפטר מעודפי שמן, לרפד את התבנית בעלי הסלרי, אפשר גם להוסיף גזר פרוס. להכניס את הקציצות בשכבה אחת, להוסיף טיפונת מים רותחים עם המון לימון (עד לגובה חצי סנטימטר בקושי), לסגור אךת המכסה ולאדות בזהירות חצי שעה עד שעה. לפלפל בנדיבות ולהוסיף עוד לימון בהגשה. את הגזר אפשר בהחלט לאכול, ואפילו רצוי, אבל לדעתי עלי הסלרי סימו את תפקידם. תטעמי ותחליטי.
התהליך האיילי, או שמא - האיילות התהליכית 446728
ידעתי שאפשר לסמוך עלייך (אם כי אין לי ''איך שאת אוהבת'' בכל הקשור לקציצות, זה לא מאכל שגור אצלנו).
לאמץ קביה? 446752
_________
העלמה עפרונית, מניחה שברקת מאד שמחה שהזאטוט עוד לא יודע לקרוא
לאמץ קביה? 446763
כבר חשבתי שיש לך איזה מתכון. אני רואה שהש"ש הרס אותך גסטרונומית.

__________________
ברקת, מנמיכה ציפיות.
הממם... 446774
את מודעת לזה שעברו מאז בערך חמש שנים, נכון?
שורשיו של ההרס הגסטרונומי שלי צמחו הרבה קודם לכן.
צריכים לקרוא בין השורות- 446805
היא דווקא נתנה לך מתכון, אלא אם כן את צמחונית.
''לאמץ'' לא ''לבשל'' 446811
עמי ותמי 446813
*בין* השורות, לא *ב*שורות. צריך לפטם בסלרי קודם.
אני בספק אם בשר קביה זה כשר. 446814
בכל זאת, *חזיר* ים.
אני בספק אם בשר קביה זה כשר. 446815
אז?
אני בספק אם בשר קביה זה כשר. 446817
שמעתי שיש חוף בוגרשוב וחוף פרישמן. על חוף שינקן לא שמעתי.
כלבי אשמורת 446818
ועל חוף הונד שמעת?
כלבי אשמורת 446819
עברנו למטעמים קוראניים?
אם כבר אסקימואים. 446821
קוראנים אוכלים כלבי ים?
אם כבר אסקימואים. 446825
אולי ימאים קוראנים.
התהליך האיילי, או שמא - האיילות התהליכית 447221
לתבל סלט תפוחי אדמה.
בערך חופן לקערה גדולה.

והיה לי גם סלט מכרוב אדום, חסה אמריקאית וגבעולי סלרי, ברוטב חרדל.
היה שם עוד מרכיב ששכחתי. עגבניות שרי ?

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים