מה שלי מפריע במאמר הזה 45093
הוא ההבדלה המלאכותית (שלא לומר, הדוגמטית) בין "שני הפנים של הפלשתינאים" - זה הרציונלי והמשכיל שגם יודע אנגלית, וזה שהוא קיצוני, לאומני ודתי. האם לא ייתכן שאדם (או עם) יהיה גם משכיל וגם קיצוני? גם דובר אנגלית וגם מאמין בג'יהאד? גם ילמד גישור סכסוכים וגם יאמין באללה?

למה לעמת תואר אקדמי עם אמונה דתית? עימות כזה מעיד על על יראת כבוד מוגזמת בפני הרציונליות, משל "אם יש השכלה, אין יותר דעות קיצוניות". הוא מעיד גם על חוסר הבנה של הסתירות הפנימיות שיכולים בני אדם להחזיק בתוכם, גם אישית וגם קולקטיבית.

ואם הטענה היא, שהדוברים המשכילים והרהוטים אינם מייצגים, נא להוכיח אותה - סטטיסטית. מהיכן לכותב הנתונים שהפלשתינאים הופכים יותר אדוקים בדתם? (לגבי האמירה שהם נעשים עניים יותר, אני מאמין שזה נכון גם בלי בדיקה מדוקדקת). אם כבר שמעתי סטטיסטיקות, זה אחד העמים ששיעור בעלי ההשכלה הגבוהה בתוכו הוא אחד הגבוהים בעולם.
תיקון קל 45094
הסטטיסטיקה שאתה מתכוון אליה (ואין לי רפרנס בשבילה כרגע) היא שהפלשתינאים הם המשכילים ביותר מבין עמי ערב.
מה שלי מפריע במאמר הזה 45110
אני לחלוטין מסכים אתך שאדם יכול להיות גם משכיל מאד וגם פנאטי בדתו. לא זאת בלבד, אלא שכדאי לדעת גם את העובדה הבאה: המנהיג הנוכחי של הג'יהאד האיסלאמי בדמשק, רמדאן שלאח, שמונה אחרי ההתנקשות בחייו של פתחי שקאקי, היה קודם לכן ראש בית הספר למדעי המדינה באוניברסיטת טמפה, פלורידה (ארצות הברית, למי שלא יודע). זה למי שמתפלא מהיכן הגיעו מוחמד עטא וחבריו.
הבעיה היא לא זו. עריקאת, עשראווי וחבריהם מוצגים בתקשורת הבינלאומית כאנשים מתונים בגלל הופעתם המערבית, השכלתם הרחבה וגינוניהם המתוחכמים. אילו היו נאמרים טקסטים זהים ע"י שיח' מזוקן בערבית, סביר להניח שדעת הקהל הבינלאומית היתה הרבה פחות קשובה להם. אני לא ממציא כאן שום דבר. את אותו הטריק לימדו אותנו פירסומאים כבר לפני עשרות בשנים, כשהושיבו דוגמנית בבגד ים על מכסה המנוע של מכונית משעממת בפרסומות. בכל הקשור לדעת הקהל - האריזה עושה את המסר, נקודה.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים