בתשובה להאייל האלמוני, 10/07/07 22:06
אל תזלזלי במיון תפוחים 451184
מזכיר את הסיפור שסופר בזמנו על מאיר זורע‏1:
כאשר השתחרר מצה"ל בדרגת אלוף, חזר זרו לקיבוצו והתיצב בפני סדרן העבודה, וזה הציבו לעבוד בגד"ש. נפגש זרו עם מרכז הגד"ש והאחרון הטיל עליו לעלות על טרקטור, להרתם למחרשה, ולחרוש חלקה מסוימת. בזמן ארוחת הבוקר פנה זרו למרכז הגד"ש ושאלו: "מה לעשות אחרי האוכל?" "מה זאת אומרת?" תהה המרכז, "תמשיך לחרוש". "איזה חלקה?" שאל זרו "אותה חלקה כמובן" ענה מרכז הענף. "אבל סיימתי אותה" אמר זרו. "לא ייתכן" אמר מרכז הענף. "כדי לחרוש חלקה בגודל כזה נדרשים שלושה ימים לפחות". עלו על טרקטור, יצאו לשדה, וראו כי אכן, כל החלקה חרושה. כיוון שכך הטיל עליו מרכז הענף לחרוש חלקה אחרת, גדולה יותר, ובארוחת צהריים חזר הסיפור על עצמו. בסוף היום אמר לו מרכז הענף כי צר לו, אבל נגמרה לו כל העבודה, והוא שלח את זרו חזרה לסדרן העבודה.
סדרן העבודה שלח את זרו למיין תפוחי אדמה: גדולים בינוניים וקטנים. בתום יום העבודה ראו את זרו יושב מול ארגז אחד ובו תפוח אדמה בגודל של כדורסל, ארגז אחר ובו תפוח אדמה בגודל של כדור אספירין, וערמת תפוחי אדמה בלתי ממוינים. "מה זה?" תהו מרכז הענף וסדרן העבודה, "איך זה שבגד"ש היו לך כאלה הספקים מדהימים, וכאן כמעט ולא הספקת כלום?" "טוב" ענה זרו "תבינו, כאן צריך להחליט."

___
1 אגדה מרושעת ותו לא.
אל תזלזלי במיון תפוחים 451192
נחמד. וזה מביא אותי לשאלה שמציקה לי כבר מזמן: זה רק אצלי או שגם אתם הרגשתם שבשנה או שנתיים האחרונות התפוחי אדמה לא רוצים להתרכך עד הסוף, ולא משנה כמה מתעללים בהם, ואפילו אם עומדים ליד הסיר וצועקים כדי לבלבל אותם בכוונה: "אנחנו רוצים תפוחי אדמה קשים!"

ומה שמייאש זה שכשסרקתי על "תפוחי אדמה" ו"רכים", בתקווה לגלות התייחסות לנושא ואולי אפילו עצה טובה, ראיתי שבמקום זה, בכל המתכונים כולם דואגים לכתוב: "לבשל עד שיהיו רכים, אבל לא רכים מדי". כאילו שזאת הבעיה.
כרגיל, הפתרון הוא כסף‏1 451224
הכוונה לתפוחי אדמה מבושלים?
הפתרון הוא דווקא לא לעמוד ליד הסיר ולצעוק "אנחנו רוצים תפוחי אדמה קשים!", אלא פשוט להתעלם מהם לחלוטין. להניח אותם בסיר מלא מים, להדליק את האש מתחת למים, ולשכוח מהם. ללכת לקונצרט, או לטרק בהימליה, או סדנת וויפסנה, איש איש לפי טעמו (בתנאי שטעמו כולל פירה תפוחי אדמה). מובטח לך שעם שובך יהיו לך תפוחי אדמה רכים. (כמו כן מומלץ לדאוג לביטוח הבית ותכולתו כנגד שרפות).

___
1 Time is money
כרגיל, הפתרון הוא כסף‏1 451237
או לחילופין, לוותר לגמרי על הבישול ולעבור למיקרוגל.
כרגיל, הפתרון הוא כסף‏1 451257
אצלי המיקרוגל הוא הפרוזדור בו עוברים תפוחי האדמה בדרכם לתנור.
כרגיל, הפתרון הוא כסף‏1 451688
מה לתפוחי אדמה ולמיקרוגל? מיקרוגל זה רק לפופקורן!
כרגיל, הפתרון הוא כסף‏1 451732
פופקורן? במיקרוגל? אז מה את עושה במיבש שיער?
מייבשת ציפורניים, כמובן. 451733
מייבשת ציפורניים, כמובן. 451734
מייבשת במייבש שיער? עוד מעט תגידי לי שבמדיח כלים את מדיחה את המנכ"ל‏1.

__
1 שהוא כידוע כלי- כלי.
אין לי מדיח. 451735
אין לי מדיח. 451736
את עדיין צעירה. חכי שתגיעי למעמד שבו תצטרכי להדיח מנכ''לים.
אין לי מדיח. 451742
עכשיו היא דווקא יכולה להדיח אותם לדבר עברה.
אין לי מדיח. 451756
ואין לך מנכ''ל.
מצית ומדיח. 451797
מצית, יש לך?
בואינה, יש'ך אש? 451833
עליך לא הייתי מאמין.
יו סווידיש? 451841
תתפלא, חשבתי להשתמש בכותרת שלך, אבל אז פחדתי שלא יבינו את ההקשר למדיח.
איי פיניש! 451860
אלהים אדירים 451900
אלהים אדירים 451901
את יכולה לקרוא לי דורון (-:
כרגיל, הפתרון הוא כסף‏1 451757
שום דבר, תודה. אני מעדיפה את השיער שלי שלא בפורמט אפרו.
אל תזלזלי במיון תפוחים 454787
נסי להוסיף את המלח רק לקראת סוף הבישול.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים